SELAGI BOLEH GUNA, AKU GUNALAH!


SELAGI BOLEH GUNA, AKU GUNALAH! | Begitulah, selagi boleh guna, aku gunalah, janji masih boleh menekan papan keyboardnya, selagi boleh keluar huruf-hurufnya, dan selagi boleh update blog, so kita guna selagi boleh guna. Ikutkan baru lagi tau laptop Asus Sis ni, tak sampai pun 3 tahun, tapi atas sebab kecuaian diri sendiri, makanya, ermmmm....

Malas nak fikir nanti serabut jadi tekanan dalam diri meronta nak laptop baru hahahaha. Padahal Suami dah tanya dah, nak ke tak tukar baru, tapi sebab bukan kemahuan so nanti aje laa..kot mana tau kan, tunggu dan sabar, nanti dapat MacBook lalalalalala..

Ikutkan laptop Sis pecah ni hanya cover je, dan cover tu boleh di ganti, tapi tak tau mana nak di bawa. Dah le mikir nak bawa kedai dengan tak boleh ditutup laptop tu, so ko bayangkanlah nak hurung laptop tu ke kedai dengan laptop cover tu terbuka gitu hahahaha. Yaa memang tak boleh tutup kalau tutup aje, kompom akan patah sebelahnya lagi huhuhu.. 

Selagi Boleh Guna, Aku Gunalah!

Selagi Boleh Guna, Aku Gunalah!

Setakat hingga hari ini, laptop ni laa yang Sis guna untuk update blog, so memang banyak jasanya oii. Sayang pun sayang. Dalam rumah ni pun tak sorang pun berani nak usik termasuk Suami Sis. Kalau laptop tu beralih tempat, Sis tau lee sapa yang guna hahahaha.. 

Dulu Sis pengguna Acer, cuma sekali ni je tukar ke Asus. Memang takde masaalah apa pun, cuma tu laa Sis kata, atas kecuaian sendiri, laptop jatuh dan pecah!

Tapi memang nak kena ganti laaa, sebelum apa-apa yang lebih teruk berlaku, baiklah Sis cari jalan nak baikinya dulu. Kang tiba-tiba dia sangkut kat skrin, then hilang padam terus, lagi nayaaaa...banyak dokumen dan gambar dalam tu oii.. 

Cuma...entah kat mana nak repair ek? Tanya anak, kawannya dah tak bekerja pulak kedai komputer, nak tanya kedai, kedai apa ek? Korang ada tau tak?

Kalau ada sapa terbaca dan tau mana nak repair laptop area Johor Bahru ni, bagitau ya. Boleh komen atau email ke Sis sendiri linmdnoor@gmail.com, atau pun ada pembaca sini yang ada buat servis membaiki laptop, haaa lagi bagus. Contact Sis ya!!!.. Makaceh...


P/S: Ehh apo kena mengena kopi dan kambing tu? hahahaha...entah :p ... 

20 comments:

  1. aduhaiii.. meraung tengok laptop kesayangan jadi gitu eh.. ada rezeki nak dapat baru tu tak lama lagi sis hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa, sedih nauu sebab laptop baru lagi Hernee...

      Delete
  2. Nanges tengok lamb depan mr lappy tu....uwaaaa!
    Adeeedeeehhh... laptop jatuh dan pecah, nampak gaya kena cari yang baru tu dik!

    ReplyDelete
  3. Aduhh sakit perut tengok laptop jadi gitu. Kalau Eina memang meraung la. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan perut je, poket pun sakit, nak betulkan sama dengan baik beli baru kannnn

      Delete
  4. Selagi boleh guna..guna cuma kena bersedia mana yang patutkan Sis. Banyak jasanya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa PC, tu yang kata selagi boleh menaip dan update, kita guna je laaa

      Delete
  5. selagi bole guna kan..tp mmg kena tukar baru tu..kalo repair rasanya baik bli br..

    ReplyDelete
  6. Wak pun guna Asus
    Baru2 ni kena tukar screen sebab kena kencing kucing bertuah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak tukar mana Wak? Boleh tau tak kat mana?

      Delete
  7. Dia minta diganti yang baru tu..hahaha rasanya boleh baiki lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ikut hati nak beli baru, yang biasa aje...tapi tu laa nak try repair dulu..

      Delete
  8. dulu salu kat Today.. sy memang repair situ.. tapi skrg dah takda gak.. ni kalau pape jadi, sy try kat kip home mart.. atau area bukit dahlia.. pernah nampak tempat repair lappy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dah takde kat situ Non, sebab Sis beli situ laaa... tak tau dah nak repair mana..

      Delete
  9. aduh, betul, selagi boleh guna, guna sampai dah takleh nak pakai baru beli baru.. berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, tapi takut gak, kang terus blank naya gak, banyak kerja dalam ni yang Sis save..

      Delete
  10. Cik TK pun sejenis pakai selagi boleh pakai.. tapi kalau sampai rupa laptop pecah gitu seramnyaaa...!!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.