KENANGAN MANIS ITU TAKKAN AKU LUPAKAN


KENANGAN MANIS ITU TAKKAN AKU LUPAKAN | Yaaa harini 12 November 2020, kenangan itu datang lagi di wall time line facebook memories. Sama tarikhnya cuma tahun kejadian asalnya aje 12 November 2016. Sungguh! dan sangat manis kenangan itu, bila lihat aje foto bersama mereka, terus rasa nak menangis pun ada, huhuhu...sebab entah bilalah nak ulang kembali dan berkumpul semula sama-sama. 

Siapa mereka? Mereka ini semua Sis kenal melalui MsjBox chat di blog, orang kata dunia alam maya, dari mula berchat, berbalas-balas komen, kemudian ke Yahoo Messenger, dan seterusnya terus berjumpa, reunion dan akhirnya menjadi sahabat baik hingga sekarang walau kami dah jarang bertemu dan berborak. 

Orang kata, sahabat baik ni tak semestinya berjumpa dan berborak selalu, tapi cukup mendoakan dari jauh agar kami semua sihat, baik-baik aja dan menjadi sahabat hingga ke syurga, aamiinn..



Kejadian ni kalau di ingatkan semula memang gelak tak hingat okkay! Gara-gara plan si Retna nak buat kejutan untuk Sis menjadi akhirnya. Sis datang ke KL untuk menonton Teater Mok Cun masa tu, then malamnya plan nak makan malam bersama mereka semua, tapi last minit Retna kata mereka semua bizi, so okay je la, takde rezeki nak jumpa derang.

Sampai di tempat kejadian, Retna ni sakan le suruh Sis bergambar bagai, lagipun tempat kami makan ni Cafe Abah & Son Co ni cantik tempatnya, sangat instagrammable, tak tau laa masih beroperasi ke tak cafenya. So berposing laaa Sis melayankan Retna.

Snap dua tiga gambar, lepas tu Sis pun nak beleklah gambarnya di handphone, tup-tup tengok dalam gambar, mereka semua ada dalam gambar tu belakang Sis photo bomb! Ko ngase???? Hahahahaha nak menangis rasanya hokay...sabo je laa korang tau!!..



Dan lepas tu berdekah laa kami gelak, bersembang, berborak, makan minum sampai tak hingat dah jam berapa. Dan tiba-tibaaa....

'Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to Sis Lin, happy birthday to you

Huwaaaa...tibaa ada kek yang di bawa oleh pelayan cafe, suprise sangat tau korang!!! Birthday (19 November) belum sampai lagi dah dapat surprise dari mereka ni semua...sweet sangat! Thank you korang!!!... *ehh kenapa air mata meleleh ni haa menaip :(( ....

Siapa mereka? Mereka itu yang ada nama dalam kad di atas. 

Terima kasih korang, Sis takkan lupakan kenangan manis itu sampai bila-bila!! Sis sayang korang dunia akhirat! Insyaallah one day kita akan bertemu, berkumpul dan kita akan jumpa ya!! Ingat daku dalam setiap doamu...aamiinn..


P/S: Sis update sini, sebab tahun 2016 tu Sis tak aktif menulis blog...rehat 2 tahun masa tu.. 

18 comments:

  1. semoga persahabatan sislin dan rakan-rakan kekal hingga ke akhirnya, inshaAllah amin..

    ReplyDelete
  2. Kiranya kejutan dalam kejutan la ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyee Diana, memang tak sangka begitu kejadiannya... kenangan manis..

      Delete
  3. kenangan manis yang tak akan lenyap dari ingatan tu Lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Kak, sangat!! Rasa nak ulang kembali masa time tu..

      Delete
  4. seronok dapat kawan kawan yang jenis menghargai ni. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Fizah, walau jarang berjumpa dan berbual, tapi mereka tetap dekat di hati...

      Delete
  5. this is so sweet! even the celebration is small tapi its too sweet kan..indah jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak sangka dapat surprise gitu Atie.. ingat ke mereka yak datang jumpa kita hehehehe..

      Delete
  6. Fuhhh, bestnya ada sweet memories gini.. kan... Masa tak dapat diulang kembalii... sobssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Non.. sebab itulah ku tuliskan kenangannya di sini...

      Delete
  7. Weii, seriously rindu sama kamu, kakak!!!!

    Byk kenangan manis n duka kongsi ngan ko n derang..

    Walau memasing pun dh bz skrg ni, harap satu hari yg indah, kita dapat gather2 lagi...

    #hugsketatketat
    #dantetibaakopunrasanakmenangis😭😭
    #dantetibakenanganlamamengusikjiwa😍😍

    Sentiasa doa yg bebaik utk korang semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huwaaaa rindu kannnn...
      Rindu semua orang...
      Dan rindu dengan kenangan-kenangan kita... huwaaaa :((

      Delete
  8. alaaa sweet sangat prank gambar tuuu...tassangka pandai jugak kak retna ni prank orang ek.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe.. sangat manis kenangan itu tau Sunnnn... sedih plak kitewww...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.