Header Ads


KORANG RASA KAN, TAHUN 2020 NANTI, ADA KE KERETA TERBANG EK?


KORANG RASA KAN, TAHUN 2020 NANTI, ADA KE KERETA TERBANG EK? | Korang pernah ada persoalan dan pertanyaan macamtu masa zaman kanak-kanak dulu tak? Kalau Sis ya memang ada, arwah Abah laa yang selalu duk bercakap, katanya nanti tahun 2020 kereta terbang pun ada hahaha. Giler tak excited bila mendengarnya. Sambil fikir masa naik wolkswagen (kereta katak) Abah, 'macam manalah kereta terbang nanti ek?' hahahaha...

Tapi kalau dululah tahun 80an gitu, time Mak Pak kita cakap begitu, memang rasa tak mustahilnya kan, akan ada kereta terbang tahun 2020, tapi....bila dan sampai ke 2019 ni, ermmm terus tertanya-tanya, ada ke kereta terbang ek? Hahahaha...kau ngase? ...

Jangan kata terbang, bayangan sayap pun takde hahahaa...tapi kalau betul ada, macam manalah rupanya ek..adakah seperti ini??...


Sedangkan kereta solar (hybrid) tu pun yang jalan atas jalanraya pun asyik kejenya rosak aje kata pengguna, inikan pula kereta terbang, ada pulak kang tengah terbang, jatuh gedebuk, terus naik rating kes kemalangan udara tak memasal kann...hahahahaha...

Takpelah, takde kereta terbang pun takpe, yang sedia ada ni pun belum tentu selamat, lagi ko nak bawa kereta terbang. Belajar guna signal kereta/motor dan segala kenderaan darat dulu, baru kau sibukkan nak kereta terbang ya...

Ini bawa kereta signal pun tak tau nak guna, berangan nak kereta terbang hahahaha. habis semua burung kat udara kojol ko langgar oiii...

Boleh bayangkan bila semua guna kereta terbang, kalau time perayaan nak balik kampung, macam mana keadaan jem kat atas udara tu ek? Ermmmm ...arghhh stress pulak fikirnya hahahaha..

So korang dah ada persediaan untuk masuk tahun 2020 ni? Tinggal lagi 2 hari aje lagi nak masuk tahun 2020. Ada azam baru ke? Ke azam lama di guna pakai?

Sis? Mestilah ada, cumanya azam baru tahun 2020 ni pelik dan lain sikit...sebabnya azam tahun baru 2020 ni Sis berazam nak korek sampai dapat hingga ke lobang cacing! Hahahahah.. Korek apa? Korek mata orang hahahahaha...

Okaylah sekian saja untuk petang ni..nak sambung mendraft lagi post tertunggak. Banyak pulak permintaan suruh update cite Langkawi tu, ermmm tengah tunggu idea masuk ni, sabar ya...


P/S: Jom makan, harini masak lomak nanas udang! Hehehehe..

8 comments:

  1. bukan kata kereta terbang je kak, orang terbang, duit terbang pun iya jugak.. semua naik harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha buat masa ni banyak duit je dah terbang Dana hahahaha

      Delete
  2. Dulu memang berangan alangkah teknologi nya zaman 2020. Haha. Sekarang nampak sangat apa yg dibayangkan takkan ada 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, makanya kita ni haa kena pandai guna pakai teknologi yang sedia ada dengan baik..jangan salah guna pakai...

      Delete
  3. Nampaknya duit yang banyak terbang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Wak...adeiii bawang pun terbang gak dah ni hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.