PERTAMA KALI TENGOK WAYANG PAKAI SELIMUT!

PERTAMA KALI TENGOK WAYANG PAKAI SELIMUT! | Iyeee ini pertama kalinya Sis ko nengok wayang pakai selimut hahaha. Dalam hati berkata, boleh ke mata Sis ko ni menahan tengok skrin ataupun mata akan tertutup di separuh jalan cerita? Hahaha ye laa, kalau dah duduk ala baring bersandar pakai selimut, sejuk pulak tu, then ada plak makanan, mau mata tak mengantuk kan!

Tapi...alhamdulilah, filem Jumanji -The Next Level ni membuatkan mata Sis ko segar bugar sampai ke penghujung cerita!. Memang best ceritanya, lebih lagi ada babak kelakarnya, lagi laa memang layan habis ceritanya. The Rock tu tak sangka ek, badan sado, tapi bila ada wataknya yang jadikannya lawak, menjadi betul lawaknya hahahaha.

Korang dah tengok ke belum Jumanji ni? Kalau belum bolehlah pergi tengok, tak rugi pun tengok, memang best! Bagi Sis 10/10 Sis bagi hohohoho.



Kalau korang teringin nak layan filem wayang, contohnya: Jumanji ni sampai pakai selimut macam Sis tu, haa korang boleh ke panggung TGV di Toppen Shopping Centre. Hall yang Sis masuk ni adalah Infinity Hall. Dah macam VIP ko kalau ko beli tiket hall Infinity ni. Sebabnya sebelum wayang bermula, korang boleh ke kawasan Indulge lounge yang tersedia sambil dihiburkan dengan alunan muzik Jazz yang cukup menenangkan.

Korang boleh order dan nikmati hidangan makanan yang lazat dan sedap di Loungenya seperti berada di hotel atau restoran mewah yang dimasak khas oleh chef berpengalaman dengan harga yang sangat berpatutan serendah RM9.00. Paling mahal pun tak lebih dari RM50.00 tak silap.

Kot laa kalau korang tengah order makanan, then lambat pulak siap macam yang kitaorang kena, wayang pulak dah nak mula, korang jangan gelabah nak cancel merajuk bagai, nanti mereka akan hantar menu yang korang order tu di dalam panggung.



Haaa tengok, klas tak seat kami, siap makan dalam panggung lagi ko! Ko hado?! Hahaha. Kalau nak hado kenalah beli seat couple Indulge ni ha, harga dalam RM70/80 sahaja untuk 2 seat. Dah kata couple (pasangan), mestilah untuk 2 orang, so kalau korang beli tiba-tiba, kawan korang tu tak dapat datang, hahahaha ko duduk le sengsorang di situ hehehehe.

Dan kalaulah, korang sampai terlewat ke, terus masuk panggung, haaa jangan risau lapar, korang boleh order pulak menu-menu yang di Lounge tu dalam panggung. Mereka ada sediakan skrin paparan menu dan korang klik aje menu apa yang korang nak makan, nanti mereka hantar terus ke korang dalam panggung. Aishhh layanan VIP betulkan..


Untuk keselesaan memang sangat selesa, cuma bahagian belakang aje agak tegak sikit, dia tak boleh baringkan, hanya kaki aje yang boleh di naikkan. Hahaha ye laa kalau dah badan kang baring, kompom tido terus, tapi at least dapat ke belakang sikit pun jadilah, tu pendapat Sis ler yang dah merasai nengok wayang Jumanji tu selama hampir 3 jam.

Kalau di TGV Toppen Shopping Centre ni, Infinity Hall ni di bahagikan kepada 3 bahagian, bawah sekali ibarat macam sofa baring, yang tengah kursi biasa tapi masih boleh di naikkan kakinya, dan yang atas sekali, yang couple seats tu, siap selimut. Harga pun ketiga-tiganya berlainan harga. Dan Infinity Hall ni boleh memuatkan hampir 200 orang dalam satu masa. So korang bayangkan betapa besarnya hall dia.

Dari segi bunyi? Yang ni tak berapa pandai Sis nak terangkan tapi bolah di katakan bunyi dia paduuu, keliling hall bagai bergema woo. Kalau nengok cite tembak-tembak, kompom mata kau yang nak terlelap tiba terjegil dek sebab bunyinya hahahaha.

[Baca sini] : New Halls, New Experiences - TGV's Toppen Shopping Centre


Jumanji: The Next Level

Bethany, Fridge dan Martha kembali ke dunia "Jumanji" untuk menyelamatkan Spencer yang disedut ke dalam permainan video itu. Apabila rakannya, Milo, dan datuk Spencer, Eddie, mengetahui perkara itu, mereka tidak sengaja turut disedut masuk ke dalamnya.

Kumpulan itu menyedari bahawa permainan video tersebut telah berubah, termasuk avatar mereka yang sudah bertukar. Situasi itu tidak seperti yang mereka jangkakan dan kini mereka perlu mengembara menerusi gurun pasir hingga ke pergunungan salji demi melepaskan diri dari permainan video berbahaya itu.

Adakah mereka berjaya? Sila ke panggung dan tengok sendiri ya!..


P/S: Kalau Suami Sis, kompom! Dia akan tertidur punya hahahaha so tak payah bawak dalam hall Indulge ni hahahaha..

6 comments:

  1. Dahsyat ni. Bestla dapat merasa. ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, rasa nak tido aje sepanjang tayangan hahahahaha

      Delete
  2. syok betul tengok wayang macam ni. mahu tertidur layan movie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn lagi pulak bila perut pun dah kenyang Fizah hahahaa

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.