ADA MASANYA EMOSI DAN MOOD AKU TAK STABIL!

ADA MASANYA EMOSI DAN MOOD AKU TAK STABIL! | NASIB baiklah ada blog, agak mood tak okay dapat juga laa luahkan di sini. walau tak boleh nak luah semua, at least sedikit luahan pun boleh jugalah kita tulis kan.. entahlah, harini dari pagi emosi dan mood ke-laut betul.. buat apa jerr serba tak kena.. padahal pagi tadi dah bedal Bihun Sup Utara sebungkus, ada sebungkus lagi di dapur tu.. 

Semalam elok jerr keluar dengan Geng Bas Sekolah, happy-happy, jalan-jalan dan makan-makan... rasa macam nak selalu bersama jerr, sebab dengan mereka segala masaalah semua hilang. Memang kalau keluar dengan GBS Sis, topiknya tak habis pasal kehidupan memasing, jauh beza kalau Sis keluar sebab 'kerja' dalam dunia blogger.. asyiklah fokus pada hal & cerita blog ajaa.. bosan juga kadang..

Tapi harini, sejak pagi, emosi dan mood Sis tak stabil, dalam fikiran ni bermacam benda menghantui.. lagi-lagi benda atau sesuatu yang kita sorang je yang tahu dan tanggung... so kita diamkan aja... tau-tau airmata berjujuran jatuh ke pipi....itulah Sis Lin, seorang hati tisu walau nampak tersenyummm happy... tapi apa yang Sis rasa dan hadap, hanya Allah sahaja yang Tahu... huhuhu...

Ada benda bolehlah kita nak cerita... ada benda terlalu privacy, dan ada benda, biarlah Tuhan aja yang Tahu... padaNya aja kita mengadu dan berserah... 

Ada Masanya Emosi Dan Mood Aku Tak Stabil!

So harini banyak baring, bangun makan, minum air, baring lagi.. termenung... mengelamun, (bab ibadah memasing dah faham), bukak buku baca, tengok Netflix, baring lagi.. ishhh serba tak kena... and last tadi... baring, buka tv, termenung, airmata bercucuran jatuh... 

Bila menangis, akan datang rasa lega.. akan rasa lapang di dada.. itu yang Allah beri kepada Sis.. airmata tanda kekuatan untuk hadapi segala ujian dan dugaan.. tapi airmata untuk hari ini, esok lusa kita tak tau apa kan jadi, so dengan menangis, ubat segala kesakitan.. 

Tengah duk menangis, dapat satu panggilan... 

'hello, Datin ada'.. 
'Ya'. (suara tersekat-sekat aku jawab)
'Ada barang ni Datin'..
'Ya, letak aja atas tembok yaa'
'Baik Datin'..

Hurmmm dalam sedih, jadi tersenyum pulakk dengar Datin.. tak lain tak bukan, barang yang Bebelan Cik Min pos dah sampai.. terus rasa 'kecur'... hahahahaha.. adoiiiii..

Alhamdulilah, Jeruk Magga Cili dan Sambal Belimbing Hitam Cik Min dah sampai.. hilang kejap mood tak stabil Sis ko, terus rasa mood nak mencekikk pulakk.. sambil layan Netflix, sambil mencekik jeruk mangga Cik Min hahahahaha.. 

Jeruk Mangga Cili Api

Dia punya tak tahan, sampai ajer, terus bukak, masuk dalam bekas, terus balun depan hall nengok Netflix.. patut kalau di sejukkan dulu baru makan lagi nikmat kan... tapi arghhh dah kecur sangat.. dari mood ke-laut kang, menunggu sejuk jadi mood ke-gunung berapi pulakkkkk kang.. baik balun...

Sedap, rangup dan pedas-pedas manja... semalam pos, harini dah sampai, cepat betul kannn... Makaseh Cik Min.. nanti open order lagi bagitau ya.. 

Korang kalau nak order, boleh contact Cik Min ni yaaa.. 

Hilang terus mood tak stabil Sis.. makan jeruk mangga terus datang 'magic', mood murung bertukar mood berkerut hahahahaha.. 


P/S: Moga Allah pelihara Iman dan berikan aku kekuatan untuk terus ceria hadapi ujian kehidupan seterusnya... aamiinnn..

19 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Isk, naper ni Sislin. Jom datang KL ronda2 KL bagi hilang serabut tu huhu... Tapi faham la perasaan tu, kadang2 saya pun rasa camtu sejak berenti keja ni. Nasib baik skrg tgh busy nak renovate rumah baru, ada la benda utk sibukkan fikiran drp rasa murung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa arr ada masanya memang melintas aja bermacam fikiran kan.. ermmmm

      Delete
  2. Semoga dipermudahkan urusan buat sislin

    ReplyDelete
  3. sila roger kami kat wasap ye..... macam biasa bahu sebelah ni ada je kalau nak tumpang landing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i okay jer la... kadang tu memang ada jerr Allah nak usik hati ni kannn...

      Delete
    2. ako slalu jiwa kacau 5 thun lepas... lately ni je dah ok sket.. tapi tu la sejenis yang x reti nak landing kat bahu sesape..

      Delete
    3. Kann Ret, kalau masa muda semua nak cari teman bercerita, dah tua ni, diam dan simpan je laa... chill-chill sudah laa.. biarlah Allah je jaga hati kita kan.. :(

      Delete
  4. Assalamualaikum, what is in your heart tuu?? Moga Allah permudahkan urusan hati dan hidupmu sis Lin.. Allah bersamamu.. Menangis lah sepuasnya... Dan makanlah jugak sepuasnya.. 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Saudariku dot com hahahaha.. inshaallah Nona, i okay jerr... dah biasa laa dengan mainan perasaan ni...

      Delete
  5. Jangan sedih yaaa datin. Makan banyak-banyak jeruk tu okay. Laa Tahzan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Tan Sri GB,. memang kena chill-chill ajerrr.. Allah kan ada...

      Delete
  6. Normal lah kan manusia. Ada masa okay ada masa tak okay. Its okay not to be okay. Yang penting jangan lama2. Tarik brake kejap, rehatkan diri, rehatkan emosi. Esoknya come back stronger. Moga baik2 aje sis lin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Nur... memang bila Allah nak jentik hati kita tu, mulalah mood semua jadi suram, menangis aje laa yang mampu...

      Delete
  7. haduiii..auto nak meleleh air liur ni tengok tu.Tak semua benda kita boleh cerita dengan orang, dan orang boleh faham kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha silalah beli dengan Cik Min hahahaha..

      Delete
  8. aku kan....ala ko pun mesti perasan aku da senyap kat socmed...huhu

    moga semua baik2 aje untuk ko...muka berkerut tu sebab masam ke hape haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tawuu... cuma belum masa aku nak tanya ko..tapi aku tauuuu apa yang kau rasa kannn...
      Yerr muka berkerut makan jeruk hahahaha

      Delete
  9. semoga apa yang terbuku kat hati tu terlerai.. kadang-kadang gitulah.. nak luah tp taktau nak luah macam mana, dengan siapa.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment