WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG GORENG TEPUNG RANGUP

WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG GORENG TEPUNG RANGUP | MENU Sotong Goreng Tepung Rangup (Crispy) ni rasanya dalam bulan ni, dah 3 kali dah buatnya, tapi baru ni sempat nak amik gambar dan post di sini. Sebabnya tiap kali selesai masak jer, terus hidang dan terus makan. Makan pepanas dan masih garing lagi, lagi sedap. 

Tapi semalam, lepas siap memasak, hidang atas meja tapi kena tunggu kejap menantu bersiap mandi semua barulah duduk makan sesama. Tu yang sempat Sis amik gambar, kalau tak memang dah yassalammm.. hehehehe.. Nampak je macam lembab dan tak salut tepungnya tu, tapi sekali makan gigit, kemain rangup okay.. 

Sotong Goreng Tepung Rangup


P/S: Alhamdulilah anak Sis,Yana semakin elok dah tu lepas guna petua ikat tali kasut di leher .. 

10 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. kalau sampai dah banyak kali masak memang sedap sungguh la tu kak oi... moga makin cergas la Yana tu ye lepas dah pakai petua baru tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Dana, kebetulan sotong memang ada, tu yang keje duk goreng ajaa.. anak-anak dah taknak makan menu sotong bertumis..

      Delete
  2. Syukur Yana dah ok...nanti dah boleh makan macam biasa..lepas ni jenuh Sis Lin melayan kehendak selera dia pplak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa SA, syukur sangat, kebetulan pulak guna petua tu serasi dengannya, dari kelmarin, semalam dan pagi ni elok je tak muntah...

      Delete
  3. Juju sejak dapat lesen P ni, asyiklah makan non stop kak lin oi hahahaha bahaya lesen P ni bg pompuan, asal tgk kawan posting sutun goreng pun dia nak jugekkk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rajin, boleh masak sendiri okay Jujue, dia jangan nak masak pun tak boleh bau, tak boleh makan, tu yang kesian huhuhu

      Delete
  4. masa kecik kecik selalu kena macam keracunan makanan yang ringan... muntah muntah... mmg abah ikatkan tali kasut. Masa ngandung, sy cuba la petua ikat tali kasut tu..hmm.. tak jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa, ikut serasinya, alhamdulilah ni Yana okay pulak dah, dah dua hari takde muntah-muntah, rasa ada, tapi dia kata macam tak jadi...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment