KOPI AIS DAN LAKSA KOPILOCO SEDAP GILER!

KOPI AIS DAN LAKSA KOPILOCO SEDAP GILER! | ORANG lain dah berkali-kali sampai dah Kopiloco ni, Sis baru ni laa pestime nak pi mencubanya. Bukannya apa, bila sekali dah pergi tu, bila tengok nak parkingnya kemain susah, itu laa salah satu sebab yang Sis malas nak pi Kopiloco ni semata nak makan. Tapi sebab anak dah mengajak kan, so kita follow je laa..

Tapi jujurnya laa, sekali kalau korang dah sampai, dan korang bijak memilih makanan dan minuman di Kopiloco ni, comfirm, korang akan datang berkali-kali dan terus craving nak makan berkali-kali di sini. Ini yang telah terjadi pada Sis sendiri hehehe..

Bila dah sekali anak bawa pergi Kopiloco ni, dan anak orderkan minuman Kopi Ais dan Laksa juga Kway Teow Goreng tu, alamakkkk sekali dah cuba terus jatuh cintaa woooo.. Kopi ais dan Laksa Kopiloco sedap gilerrrrr.. puashati tak cukup secawan sekali minum kekekeke.. 

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Kopiloco yang terletak di Jalan Tan Hiok Nee ni, kalau korang pergi time weekend memang agak ramai laa orang. Masa Sis pergi tu hari Sabtu, so memang kena beratur laa bila sampai. Parking korang boleh park berdepan Kopiloco tu, ada tempat parking kereta, tapi ikutlah nasib yaa. Kalau tak pepandai lerr park memana. 

[Baca Juga] :

Tapi beratur menunggu tu tidaklah lama, servis dia cepat. Bila pelanggan selesai makan je, cecepat staff dia lap dan bersihkan meja, then mereka akan serve korang ke meja kosong. Order pun cepat.. takde la bosan menunggu sakit belakang sebab kursi mereka takde peyandar, tiberr.. 

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Bila tengok menu-menu dia, memang blur nak makan apa, banyak juga pilihan makanan yang mereka ada. Tapi sebab anak dah pernah datang makan, so Sis ikut je laa apa anak order. Anak kata, menu mesti cuba Laksa atau Kway Teaw goreng dia dan roti bakar dia, apalagi Sis order je kesemua menu tu, biar dapat rasa memasing, cuma Yana jer makan Nasi Lemak. 

Untuk minuman pulak, kalau dah kata Kopiloco, 'Loco' tu kan maksudnya gila, so kalau dah 'KopiGila', makanya kenalah order minuman signature dia, high recomended katanya, Kopi Ais Kopiloco... pepagi minum ais ekkk hahahahaha.. 

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Kopi Ais Dan Laksa Kopiloco Sedap Giler!

Dan ternyata, tidak salah kami semua buat pilihan makanan pagi tu, semua sedap-sedap belaka dan memasing makan dengan happy dan licin tanpa meninggalkan kesan hahahaha.. bukan kata lapar, tapi memang sedap betul minuman dan makannya.. 

Mana laa orang tak ramai keluar masuk sini yaaa... Sis ajer yang pertama kali pergi.. bila anak-anak cerita kat Ayahnya, terus Ayahnya pun kata, ;Nanti Ayah pergi dengan Mak' hahahahaha.. Laksa tu mesti Suami suka.. sedap gilerrr... 

Lepas sarapan kami merayap gak sekitar situ, ronda-ronda masuk kedai-kedai bakery Cafe yang ada. Memacam anak-anak ni beli. Yana pulak dah start rasa nak mabuk, sebelum isi perut keluar, baiklah kita balik dulu huhuhu.. 

Kopiloco 
64 & 65, Jalan Tan Hiok Nee, 
Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor

Buka setiap hari
Dari jam 7.30am hingga 5pm


P/S: Lama betul tak pi Segget, sekali pi, banyak dah perubahann ekkkk.. 

18 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Belanja laa sis. Nampak sedap je. Pastu kita jalan jalan Segget ok

    ReplyDelete
  2. wow kopi gila hehe..tu laksa nyonya ye...kuah pekat...yummyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Laksa Nyonya tu, kuah dia sedap gilerr, hirup sampai licin..

      Delete
  3. Nell akan visit JB end of this month... Going to visit this cafe la... Bookmarked siap2 dalam Google Map ni.. akk punya recommendation, sure approved ni... (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesza... nanti mai lerr singgah Kopiloco ni, semua menu dia sedap-sedap ..

      Delete
  4. Laksa dia meriah betul yer. Boleh ajak CLP dan geng pergi serang nie kalau pergi JB kelak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Geng ko pergi, habislah riuh meriah Kopiloco ni, semestinya Kopi Ais untuk CLP hehehehe

      Delete
  5. Restoran cina ke ni sebab nampak menu macam tulisan cina. Kalau ada laksa memang sis suka sangat la tapi nak minum dengan teh o.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Ezna Kopitiam.. Laksa Nyonya style dia sedap..

      Delete
  6. Fuhh sedap tol mkn laksa sambil mnum kopi.... Org cina mmg sedap laksa dia.. Apa org panggil.. Laksa nyonya ehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, Laksa kalau Kopitiam memang sedap.. memana punnn..

      Delete
  7. wow makanan semua nampak sedap-sedap and wanna try it someday except the kopi berbuih-buih haha....I am tea lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap semua, kopitoam kalau menu dia memang takde yang tak sedap kann hehehe

      Delete
  8. besar juga tengok keadaan kedai dier... banyak pilihan makanan yang menarik pulak tu.. best sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa banyak pilihan menu, semua menu jenis kopitiam.. semua sedap..

      Delete
  9. Awat jauh sangat hehehe kalau kat sini dah boleh dtg cuba sebab tengok kopi pekat dan laksa yang penuh perrhhh best best kalau ker sana kita singgah lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa nanti ko datang JB bolehlah singgah dengan geng ko Maha..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment