AKU PALING TAK SUKA MENUNGGU!

AKU PALING TAK SUKA MENUNGGU! | JUMAAT lepas, bila Suami kata minta tolong hantarkan Ford Ranger pi servis, ermm Sis dah duk bayangkan, memang lama laa menunggu nanti.. tapi apa nak buat, kesibukkan kerja Suami, membuatkan Sis mengalah je laa, dan iyekan aje untuk tolong hantarkan Ford Ranger tu servis. 

Kalau sebelum ni, Sis hantar di pusat servis Ford di Bukit Indah, so nanti lepas hantar je kereta, Sis call laaa geng ajak lepak minum sambil menunggu kereta siap. Cuma agak jauh laa sana kann dari Pasir Gudang nak ke Bukit Indah. Kesahnya, Suami kata, di Johor Jaya ada pusat servis Ford hahahaha.. 

Aku Paling Tak Suka Menunggu

So dekatlah sikit kann.. Tempatnya terletak di Jalan Ros Merah, johor Jaya. Tapi dekat ke jauh ke, tetap kena menunggu juga hahaha.. Sis paling tak suka menunggu.. tak kiralah menunggu sesuatu ke, menunggu giliran ke, lagi terseksa menunggu orang, eee boleh jadi HULK okay hahahaha.. 

Sebab tu Sis orangnya jarang lambat kalau ada apa-apa majlis, bersiap ke atau apa je laa yang nak kena jumpa orang.. sebab memang tau, azab menunggu tu boleh mendatangkan marah huhuhuhu.. korang macam mana?.. 

Aku Paling Tak Suka Menunggu

Agak lama lerr juga menunggu kereta siap, ada dalam 3jam.. nak keluar merayap malas, so tunggu je laa sambil melayan mesin Nescafe dan juga beberapa ketul karipap yang di sediakan hahahaha..Nasib baik bateri phone full, so layanlah drama Indonesia di phone.

Lepas dah siap servis kereta, terus Sis ke Permas Jaya, nak bawa Ford Ranger tu cuci. Pun kene manunggu, Sis sampai, ada 4 biji kereta yang belum di cuci, tapi sebab Sis suka cuci di situ, so tunggu pun tunggu laaa.. Mata dah tak boleh nak pandang kekotorannya... 

Suami kalau pakai kereta, memang akan sepah punya. Ye laa dengan barang kerja dia, bau minyaknya, ishhhh.. lemassss.. Bila dah cuci tengok berkilat, bersih, wangi dalam, fuhhh baru boleh bernafas.. hahahaha korang pula macam mana?.. 

Aku Paling Tak Suka Menunggu

Selesai servis dan cuci kereta, apalagi... jalan nak balik ke rumah tu dah plan, nak singgah SHELL dan lepak minum Coffee Costa. So lepaklah Sis minum situ sengsorang puaskan hati. Then Sis masuk gambar dalam group, sorang geng ni nak join, katanya tunggu dia sampai..

Tunggu punya tunggu, manalah tak sampai-sampai... air secawan dah nak habis dah, puff sardin dua ketul pun dah licin.. orangnya tak sampai-sampai.. haaaa satu keje lagi menungguuuu hahahahahaha.. Then  dapat call, katanya dia ke kedai dobi dulu amik baju, pastu terus ke Shell.. hahahaha iyerr laaa den tunggu Kak oiiii hahahahaha.. 

Aku Paling Tak Suka Menunggu

Tunggu punya tunggu, akhirnya sampai juga Kak Mas ni hahahahaha.. 

Duduk laa kami berdua meyembang sambil bincang masaalah negara hahahaha.. Memasing tengah ABC, so tak kisahlah amik port nak balik awal kejarkan waktu.. so berbuallah kami di situ macam itu Shell kami yang punya.. Tu baru dua orang, belum lagi tambah Nas dan Ina juga Kak Zizi hahahaha..

Lama tak sembang duduk minum kopi.. Sis memang suka lepak Costa di Shell. Tenang, aman dan takde gangguan.. duduk minum lelama pun takpe, dari duduk di Starbucks... entah laa bukan berkira sebab air dia mahal ke, rasa sama jee harganya kalau dah add-on bagai, cuma keadaan dan suasana tempat berbeza.. 

Suka yang tak ramai, so tak ganggu fikiran.. 
Korang pulak macam mana? 

Lepas dah puas duduk berborak, terus balik rumah. Bebetul sampai rumah, hujan turun punyalah lebatttttt... hampeh betul, baru je cuci kereta hahahahahaha... tapi takpelah, janji dalam semua dah bersih.. kalau takkkk.. bersepahnya tu, lipas pun boleh sesat dalam tu oii hahahaha..


P/S: Alhamdulilah segala nikmat dari Allah... selamat pagi Isnin ✌

10 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. hahahaha lama x menuggu melepak dengan ko kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, jom laa terbang sesama hahahahaha

      Delete
  2. saya pun tak suka menunggu, kalau nak keluar berjanji dengan kawan ke, saya pastikan saya dah siap & ready waktu yg dijanjikan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Aeril, seksanya laa menunggu... kadang nak beli barang online pun malas, sebab kena menunggu hahahaha lebh prefer walk-in hahahaha

      Delete
  3. Nunggu 3 jam sendirian seksa sungguh ye kak tapi kalau ada teman borak 3 jam tu tak terasa heheheh... Mujur ada disediakan juga mesin nescafe dengan karipap kalau idak pishang lah kak oi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, adeiii menguji kesabaran sesaorang bila tang menunggu Dana...

      Delete
  4. Terpaksa tungguuu... Kalau tak, upah org lain la buat itu semua kirija 😂 Sis.. bwk la laptop sekali.. sambil hapdet blog tungguu semuanya.. Kahhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni kalau kena menunggu, Sis call ko Nonaaaa... hahahahhaa

      Delete
  5. eh dah lama sungguh ek aku tak minum costa coffee tu..lalu banyak kali je shell tapi tak menyinggah..aku pun tak suka menunggu lama..lagi2 kalo kita janji dengan orang lain, then bawak orang lain..orang yang kita bawak tu yang buat jadi lamberttt...ei geramm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee tang tu bukan tak suka, tapi fed-up oiiii...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment