COMEL SANGAT ROTI BEAR NI, SAYANG AKU NAK MAKAN

COMEL SANGAT ROTI BEAR NI, SAYANG AKU NAK MAKAN | DAH lama duk perhati Roti Bear ni dalam iklan Komuniti Scientex, tapi tak terbeli-beli. Bila buka mulut jerr dengan Yana, terus Yana kata, belilah Mak, sedap roti dia, lembut dan ada inti jem dalamnya. Rupanya Yana dah pernah rasa kawannya bagi masa birthday dia.

Yaa memang ada Sis nampak Yana share, tapi dalam hati tergerak kata gak, 'Mesti keraskan rotinya'... rupanya Yana kata tak, rotinya lembut. So Sis terus minta Yana nombor contactnya, dan Sis order sepuluh bekas. Sebekas harganya RM5.

Masa mula order tu, Azie (owner bakers) kata dah full order, so kalau nak esok boleh katanya. Takpe tak desak nak makan, so Sis bagitau dia bebila pun boleh. Dan alhamdulilah, dapat juga akhirnya Azie tu hantar semalam petang sepuluh bekas roti bear tu.

Comel Sangat Roti Bear Ni, Sayang Aku Nak Makan

Comel Sangat Roti Bear Ni, Sayang Aku Nak Makan

Masa korang order dia akan tanyalah, nak bentuk Girl or Boy hahahaha.. then nanti dia tanya lagi nak filling inti apa dalamnya. Jenis Sis tak cerewet, minta aje campur-campur, tak kisahlah Boy ke Girl ke, dan filling dalam pun ikutlah mana yang ada. 

Azie bakers ni bukan jual roti bear ni jer, dia ada amik tempahan Kek Birthday dan bermacam-macam lagi. Sis tengok kek-kek yang di ubah, semuanya menarikkk... teliti dan kreatif semua idea dia. Mungkin dia buat pun atas permintaan pelanggan. 

Sis ni walau takde anak kecik di rumah ni, tapi bab benda makanan macam ni, memang suka beli, tak kisahlah orang kata makanan bebudak ke, macam budak kecik ke, tapi sebab dia menarik perhatian Sis, so Sis suka mencuba. 

Comel Sangat Roti Bear Ni, Sayang Aku Nak Makan

Comel Sangat Roti Bear Ni, Sayang Aku Nak Makan

Lepas tu nanti bila dah cuba, makanan tu sedap, Sis akan save, nanti bebila nak buat makan-makan family ke atau dengan kengkawan ke, Sis akan repeat order lagi. Begitulah cara Sis kalau suka akan makanan tu. Kalau Sis takde nak kongsi tu, korang faham-faham ajerr laaa..

So kali ni pestime beli roti bear ni. Masa mula sampai comel sangat roti bear ni, sayang Sis nak makan hahahaha.. nak gigit tu alahaiii.. sampai si anak bujang semalam sound, 'Takyah makan Mak, kasi frozen jer simpan' hahahahaha.. dia pun duk pelik nengok Maknya tenung jee roti tu semalam hahahaha.. 

Alhamdulilah dari sepuluh bekas dah tinggal 4 jer tu, Makan pagi ni pun rotinya still lembut lagi.. puashati.. kalau tengok pada tekstur gaya nampak macam keras, ternyata lembuttt gituuuu.. alhamdulilah.. 

So korang kalau nak order dan mencubanya, bolehlah contact bakers Azie ni +60 18-771 4485 atau ke Facebook Pages dia Azie Norzie Bakery yaaa.. 


P/S: Agak-agak ada tak orang hantar 'bunga' harini? Hahahahahaha... 

32 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. cute btul roti tu..mmg syg nk mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Mama, duk termenung nengok roti tu sebelum makan hehehe

      Delete
  2. macam teddybear bantal pun ye jugak sekali pandang. hihihi

    ReplyDelete
  3. Haaa.. feedback baik punya.. Kena try gak nih.. tq info.. Lama nampak lalu lalang kt fb.. tapi x pernah gak try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesza... benda baikkk, sedap, so kita kongsi kan Non...

      Delete
  4. Hahaha comel je roti bear tu, huda tgok pun geram kot. Nak makan pun sayang, hahaha. RM5 murahlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Huda, kasi kat bebudak, mesti mereka suka...

      Delete
  5. Replies
    1. Hahahah samalah kita masa kita dapat tu Cik Nor...

      Delete
  6. tengok gambar last, memang nampak lembutnya roti tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangattt Sun.. makan esoknya pun still lembuttt

      Delete
  7. Serius la comel sangat..Ida pun tak jadi nak makan kalau comel macam ni hahha..nampak lembut rotinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Ida... Sis sampai tenung-tenung roti tu hahahahaha

      Delete
  8. Ya Allah comelnyaaa roti tuu, nampak sedap dan gebu, rasa nak try jugakk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerrr Qeela, sayang nak gigitnyaa hahahaha

      Delete
  9. Alah alah oiii. Dah macam baby bear tidur plak dah. Nie mesti fikir banyak kali, nak makan ke tak? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha comelkan Rawlins, nak makan pun sayang...

      Delete
  10. comel teruk.. kalau kita pun rasa sayang nak makan hahaha.. teliti betul bakers ni mendeko..nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Ayu, memang sangat comel dan termenung sebelum nak makan hahahaa

      Delete
  11. First time tengok roti comel gini. Memang sayanglah nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann samalah Sis, pestime tengok, tu yang termenung sebelum makan hahahaha

      Delete
  12. very cute bear bear roti for all. especially the kids will love to eat them so much

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. bebudak sangat sukakannya kalau dapat ni...

      Delete
  13. Ohh wow..
    All so so cute to be eaten la....come come do send some to sis Siennylovesdrawing ya ...yum yum. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  14. Kenapa comel sangat ni roti tu. Pandainya dia buat roti bear ni. Betul kadang takut roti keras, tapi ni lembut mesti sedap juga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau beri kat anak-anak time besday kat sekolah, mesti bebudak suka kan Nad...

      Delete
  15. Comel sgt roti bear dia... mmg pun tgk mcm sayang nak mkn😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Kak, nak makan tu termenung kejap nengok hahahaha

      Delete
  16. omg these are the cutest breads i have ever seen. need to order this for my nephew's birthday!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Grace, so cute dan rotinya sangat lembuttttt

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment