AKU PUNYA GELI SAMPAI TUTUP MATA MAKAN KEK LOBANG-LOBANG TU!


AKU PUNYA GELI SAMPAI TUTUP MATA MAKAN KEK LOBANG-LOBANG TU! | Aishhh masa nak menaip post ni pun serba tak kena oii, fikir macam mana nak upload gambo kek lobang tu ek, kang dah kena extra large, lagi gile beso lobangnya tu. Adoiihaiii..

Bukanlah geli apa, tapi Sis memang tak boleh nengok benda yang ada lobang-lobang macamtu, terus meremang dan automatik seluruh badan gatal-gatal ko. Satu penyakit betul. Ada tu orang panggil nama penyakitnya 'trypophobia'. Kalau nampak sesuatu yang lobang-lobang atau biji-biji ke, terus rasa geli hahahaha.

Korang ada ke sama penyakit macam Sis? Kalau kawan Sis, Retna yee, kami berdua sama. Tak boleh nengok atau ternampak benda yang jenis lobang atau biji-biji macamtu. Tapi Retna lagi teruk oii, dia kalau ternampak, aje gile menggaru terus hahahaha. Kalau tengah chat, ko jangan hantar gambar macamtu, silap hari dia delete, tu dah cukup bagus, tapi kena memang dia geram, memang dia left group terus hahahaha.


Semalam jiran rumah Sis ada jual makanan minum petang, dah le hujankan, so apalagi, Lin pun terus laa order. Dia tulis Kek Kukus Gula Hangus. Tu Memang peberet Sis, tapi dalam pada order tu Sis plak tak tengok gambar kek yang dia hantarnya tu dalam group. Terus order je.

Petang tu jiran hantar. Masuk aje rumah, Sis pun bukak, bukak je bekasnya, terus melatah terloncat Sis, si bujang yang ada kat depan tv terkekek-kekek gelak bila Sis kata tengok tuuu (tunjuk kek kukus tu atas meja). Si bujang nengok aje terus dia gelakkannya Emaknya adoiii...

Nasib tak tercampak kek tu ke lantai tau hahahaha. Memang terkejut bila nengok. Sis fikir bila kata Kek Kukus Gula Hangus tu, mesti yang kejadiannya jenis yang macam getah tarik-tarik pepanjang gitu tekstur dia, sekali kuss semangat, berlobang-lobang ko, mana laaa Sis ko tak terkujat!

Last-last minta anak amikkan gambarnya. Ye laa jadi bahan update blog katanya, namanya kan blogger hahahaha. Anak bujang Sis makan hamboii kemain dia kata sedap, berkeping-keping dia makan. Tak boleh jadi ni, geli pun geli laaa..

Tapi ada satu cara nak makannya. Sambil tutup mata, Sis amik sekeping masuk molot, selamat kek lobang tu dalam perut 4 keping hahahahaha...

Tergelak-gelak anak Sis tengok gelagat Emaknya. Simpan 3 keping, pagi ni Suami pergi kerja dapat makan sarapan kek lobang-lobang tu. Sis cerita dekat Suami pun dia gelakkannya. Yang geram tu, anak Sis,Yana siap zoomkan gambar lobang tu, dia hantarnya dekat group wahtsapp, eeee biol sekejap otak Sis bila nengok...eeee geramm!!

Lepas ni, kalau siapa jual dan buat Kek Kukus Gula Hangus tu, jangan buat lobang-lobang laaa hahahahaha..adoii tak memasal geli aku nak makan..nasib masih boleh telan, tapi tutup mata hahahaha...tapi kata orang kalau lobang-lobang macamni, menjadi Kek Kukusnya ek?

Serius sedap Kek Kukus jiran Sis jual ni, sebekas RM10 jer. Nanti nak beli lagi laa..

Harini nak masak apa ek, dah jam segini belum masak ni, anak-anak semua kata kenyang lagi, tunggu sat lagi baru masak laa. Ingat nak amsak Sup Ikan aje.

Korang masak apa haa? Eh ada yang tanya semalam takde ke menu masak-masak, ada lerr, nanti lee post sini, kang jadi blog masak-masak plak kang hahahaha.


P/S: Sis ko taip dulu sesiap, last.. up gambo kek lobang tu, then terus post!...hahahahaa aiyoo haru!

28 comments:

  1. ada sikit penyakit macam ni.. saya kalau lobang2 kat dinding rumah. haa mula geli.
    kalo kat makanan ok ja lagi2 suka kek ni hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Sis tak kira lobang apa, terus gelinya Siti hahahaha

      Delete
  2. halamakkkkk . kek sarang semut sedap tauu..tapi tue lahh..bila dingatkan lobang-lobang dia tue ...geli pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr sama kan dengan gula hangus kan? Cuma cara potongnya je lain, tu yang nampak jadi lobang-lobang...

      Delete
  3. saya ada gak sikit2 tak boleh tengok macam tu, sebab tu klau kek ini memang x pernah potong jenis keratan rentas gitu,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lerr hahahaha terkejut gile nengok semalam hahahaha

      Delete
  4. Oh nooo sama la kita sis fobia apa entah bila tengok benda lobang ni. Meremang tetibe. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha engko mengaru tak Nonnn hahahahaha

      Delete
  5. Saya memang tak minat kek ni..tapi takla geli Sgt..keh kehh...bagus makam top mataa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh salah pulak, atas tu ingat ko Non, Faizah rupanya hahahaha...ko kalau sekali makan, mesti ko suka, sedap oii lembuttt...

      Delete
  6. sedap tapi gelilah nak tengok, bila kluar kat fb wall mesti cepat-cepat scroll sbb geli yng teramat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha samalah, korang komen ni pun tertengok-tengok jadinya hahaha adoii geliii

      Delete
  7. sedapnya.lama tak makan.dulu mama rajin buat..lagi banyak lubang lagi canti bermakna lagi menjadi la kek kukus gula hangus tu..ada yang panggil kek sarang lebah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa PC, dulu Mak kita pun rajin buat, sekarang nak makan pantang orang jual mesti nak beli...

      Delete
  8. wahh..faveret saya ni sis..kalau dapat yang kenyal dengan lembut, kek ni memang sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Sis suka yang kenyal bergetah gitu, sedappp...

      Delete
  9. SA x leh kak..x tau la knp x keh telan..pun sama gak geli macam akak..tgok orang makan sedap je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Sis ko tahan tutup mata oii nak telan, janji makan hahahaha

      Delete
  10. Dana xde pentakit tu kak tapi kalau tenung lama2 mmg rasa geli meremang je nengok lubang2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis memang tak boleh, meremang, ni pun ternampak garu-garu dah mukaaa adoii

      Delete
  11. Wak pulak pantang nampak kek ni
    Terus nak ngaap

    ReplyDelete
  12. cantik punya sarang semut ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, menjadi sungguh orang kata sarangnya...

      Delete
  13. ohh typophobia ni. tak boleh tengok benda benda berlubang camni. Tapi kek tu style dia memang camtu baru sedap rasanya. memang kena tutup mata kalau makan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa memang tak boleh nampak, jangan kata nengok, tertengok pun dah mengaru satu badan hahahaha

      Delete
  14. hahahahha lawak lerrr sis ni! tu la, aku biasa makan yang potong keratan rentas memanjang lobangnya tu..jarang jumpa yang gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko komen lagi aku tertengok oii hahahaha..adoiii yee tak terfikir lobang macam ni, patut yang pepanjang macam getah tu kannn

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.