CAFE E-SPORTS GAZOLINE BY ESG PERTAMA DI JOHOR KINI DIBUKA UNTUK SEMUA GAMERS!


CAFE E-SPORTS GAZOLINE BY ESG PERTAMA DI JOHOR KINI DIBUKA UNTUK SEMUA GAMERS! | Makan sambil bermain game, waa dah macam berada di rumah plak kan. Biasanya kalau nak main game ni, kenalah ke Cyber Cafe (CC) tu kan, tapi kalau di CC agak terhad sikit, hanya semata ko hadap main game aje, bukan tempat lepak dan bersembang.

Tapi kini, jika korang ke Gazoline atau lebih di kenali sebagai ESG, haaa korang boleh makan sambil bermain game online bersama kengkawan korang sampai lebam. Tapi bukan percuma, korang hanya kena bayar RM3 jika korang datang beli dan makan di sini atau RM10 (Rm3 sejam kemudian) jika datang terus walk in bermain di sini.

Sis ko ni bukanlah pengemar main game apa tu, pubG laa, Mobile Legends laa, dan macam-macam lagi laa, tapi bila di beri peluang datang ke sini dan juga dapat bermain ps4 game FiFa tu, hahahaha jadi seronok plak oii, mana taknya, bermain dengan teknologi canggih dengan paparan skrin beso depan mata, maunya tak best!!.

Terus asyik bermain sampai lupa tengah 'kerja' hahahaha.




𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗘-𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝘀 pertama di Johor bertempat di Kota Puteri kini telah pun dibuka. Terdapat dua cawangan ESG, satu di ESG Kota Puteri Masai, dan satu lagi di Gazoline Eco Botanic.

Gazoline by ESG ini lebih tertumpu kepada belia muda yang suka akan gaming, tapi yang berusia pun kalau minat main game, pun boleh ke sini, makanya jika korang seorang gamer, disinilah tempat yang paling sesuai untuk korang lepak bermian game sambil makan & minum bersama kawan-kawan.

Di sini mereka telah menyediakan tempat-tempat duduk yang sangat selesa dan mesra pengguna, sebabnya tempatnya luas dan banyak ruang tempat duduk, juga di setiap penjuru dan tempat, ada di sediakan pengecas elektrik, so korang boleh duduk bermain tanpa risau bateri handphone atau laptop korang habis.

Yaa boleh kalau nak bawa laptop kalau korang rasa nak duduk lepak sambil buat kerja dengan beriramakan muzik keriuhan suara-suara gamers bermain game tu, hilang gak kesepian korang selama ni kan, hahaha.




Menu makanan dan minuman yang disediakan juga dijual dengan harga yang berpatutan dan pelbagai pilihan. Kalau korang nak makan ayam, haaa set ayam pun ada, nak makan burger, set burger pun ada, taknak makan berat, nak makan ringan-ringan, pun ada.

Kalau taknak makan terus, hanya nak minum aje, pun boleh, ada pelbagai jenis pilihan minuman panas dan sejuk yang ada. Kan Sis dah kata, jika korang datang bermain di sini, sambil makan dan minum, korang seperti berada dirumah sendiri, cuma ko tak bolehlah nak bawa tilam bantal semua masuk Cafe ya hahahaha.

Untuk menu di Cafenya pula, korang boleh order makanan dan minuman sejuknya. Yaaa minuman sejuknya perghh kalau korang datang time cuaca panas, memang nikmatlah dapat minum air Energy Frizzes mereka, sekali sedut, sejuk menusuk ke dalam rongga tekak ko hahaha.

Ada juga minuman pelbagai jenis yang lain, korang boleh cuba mengikut citarasa tekak sendiri. Dan semestinyalah pilihan Sis Americano panas, perggh macam dapat nyawa game bila hirup kopi panas, kalau tak, rasa macam dah Game Over ko hahaha.




Selain diberi peluang bermain game di situ, Sis juga dapat merasai set-set makanan yang di jual di ESG ni, antaranya yang Sis makan, Chicken Combo, Nuggets, Nacho Chip, Exclusive Waghyu, Golden Fish Burger dan juga Gazo Spicy Chiecken Burger.

Semua set ini di datangkan beserta dengan  kentang goreng dan juga jagung rebus setiap set, beserta juga dengan air. Sis nak rekomen, korang cuba makan Exclusive Waghyunya, dan juga Golden Fish Burgernya, memang sedap dan kawan-kawan Sis pun semua kata sedap.

Harga bermula dari RM11.50 sehingga RM31.50. Ada juga jual ala-carte, korang boleh pilih je mana korang nak ya.




So korang, apalagi, musim cuti sekolah bermula ni, Jomlah bawa kawan-kawan kesini dan rasai dunia permainan online yang sebenar!. Jangan lupa war-warkan kepada geng Gamers korang!

The game is turn ON now!!..

Gazoline by ESG Masai
23 & 25, Jalan Kota 2/3,
Taman Cahaya,
Kota Puteri, Masai, Johor

Gazoline Eco Botanic
No. 67/ 69, Jalan Eko Botani 3/7,
Iskandar Puteri, Johor

Dibuka dari jam: 10 am - 1 am
Setiap hari.



Sila ke facebook Pages @akusislin di atas untuk lihat lebih banyak gambar suasana dan menu-menu yang di sediakan di Gazoline Malaysia by ESG. 



P/S: Ini kalau anak bujang Sis tau, habislaaa...sini aje laa dia lepak kang..

17 comments:

  1. Makanan2 fav kita tu, Lin.. cuma kita tak suka main game, so boleh dating utk makan aje kan

    ReplyDelete
  2. tak dapat bayangkan tengah2 main game, lepas tu tengah makan jugak. heavennnn nya

    ReplyDelete
  3. tapi kes covid-19 ni, kena tutup la kejap. huhu

    ReplyDelete
  4. Wow!!!!!!! What an awesome cafe. Good for those who love e-sports. The food looks yummy too.

    ReplyDelete
  5. suka makanan2 dia sebab memang sedap!

    ReplyDelete
  6. cantik dan menarik tempat ni..bagus juga untuk pembangunan e-sport negara heheheh

    ReplyDelete
  7. Ini kalau anak sis tahu ni sure dia merengek nak pergi ni. Dia main game mak dia makan..:D. Tempat dia pun cantik dan nampak selesa

    ReplyDelete
  8. Wow menariknya tempat ni. Kalau kaki game memang sesuai sangatlah datang sini. Barulah nampak eksklusif tak macam CC biasa kita nak buat kerja typing dan printing tu. hehe.

    ReplyDelete
  9. First time dgr ade port makan sambil main game. Nasib la kite nie bukan kaki gamer, kalau tak, mmg kat sini la hari2..thanks info..

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya. Akak saya suka cafe esport ni. Kat KL selalu pi Pantheon tu. Best ada cafe ni. Bleh pantau anak main game sambil kita makan nachos. Hahahaha

    ReplyDelete
  11. ni kalau pi reramai meriah ni. abis la duk dengar suara kita je jerit pekik dalam tu. Dah terbiasa kan kalau main game tu bukan setakat tangan, mulut pun jalan skali.. hahahaha

    ReplyDelete
  12. Menariknya cafe ni..kalau suami datang mau berejam melepak situ..eh bini dia pon suka main juga..haha..nachos tu nampak sedap jugak!

    ReplyDelete
  13. Perghhh..biruuuu semuaaa...hehe...
    Nice lah..kalau kes Covid settle, make terjah lahh..nampak sedap betul

    ReplyDelete
  14. Hebag cafe e-sport ni semua kemudahan tip top dan lengkap.

    ReplyDelete
  15. Wahhh sekarang cafe utk gamers juga ada ya. Makin ramailah datang nanti. Liat jugak nak balik tu jadinya sbb siap ada kfe. Nampak best kafe nie, makanan yg dia hidang pon not bad.

    ReplyDelete
  16. rindu kan tempat camni during MCO ni. insyaAllah lepas selesai isu covid nanti bolehlah ramai pengunjung

    ReplyDelete
  17. Bestnyaaaa Sis Lin... selalu kat KL je ada tempat camni... nampak gayanya, time cuti sekolah nanti memang family kena turun ke Johor ni... yelah, since saya pun koje kat JDT, why not terus cuti-cuti Malaysia kan... hehehehe... above all, hopefully pandemik COVID-19 ni cepat berakhir dengan kita semua kekal diberikan kesihatan... now, #stayathome je dulu ya...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.