Header Ads


PELANCARAN TABUNG COVID-19


PELANCARAN TABUNG COVID-19 | Tabung COVID-19 dilancarkan dengan geran pelancaran sebanyak RM1 juta. Pihak swasta, badan sukarela serta ​orang perseorangan digalakkan untuk memberi ​sumbangan kepada tabung ini demi keprihatinan terhadap ​kebajikan rakyat yang terkesan dengan penularan COVID-​19.

Tabung ini bertujuan untuk memberi bantuan wang ihsan ​kepada mereka dalam tempoh menjalani Home ​Surveillance (HS) selama 14 hari atau menjalani rawatan di ​hospital ekoran positif COVID-19 yang didaftarkan oleh ​KKM.

Sumbangan bantuan sebanyak RM100 sehari akan ​diberikan kepada individu yang tidak mempunyai pendapatan tetap atau tiada gaji sepanjang proses HS dan ​rawatan tersebut.

Sumber: Berita Harian Online


Jom kita bantu.

Anda buat Anda dapat. Niat sedekah, insyaAllah balasannya berganda dari apa yang kita keluarkan. 
Ibarat kata pepatah, 'Harini hari dia, esok lusa hari kita, tiada siapa yang tahu' .

Alhamdulilah.. 


P/S: Keadaan semakin serius. Sangat membimbangkan! 😓

17 comments:

  1. marilah sama membantu, hari ini hari mereka, semoga semuanya akan segera pulih

    ReplyDelete
  2. insyallah mari sama-sama menyumbang

    ReplyDelete
  3. Bagis ada tabung ini sekurang-kutangnya meringankan beban mangsa apatah lagi yg tiada pendapatan tetap.

    ReplyDelete
  4. This is good. Thank you for sharing this information with all of us. Nanti I tolong you viral kan ok. Have a good day and take care.

    ReplyDelete
  5. betul tu.
    mlm td ada tgk berita tv pasal ni.
    membantu.
    maybe one day kita la yg dibantu tu kan :)
    in shaa Allah...

    ReplyDelete
  6. Terbaik..sekurangnya dgn sumbangan kita boleh membantu mereka yg memerlukan. Kita tak tahu hari kita pula bagaimana

    ReplyDelete
  7. Bagus they all ada inisiatif macam ni. Bukan semua orang mampu. Boleh la kumpul pahala ni.

    ReplyDelete
  8. I wish to donate too. but now the most important thing is to get the mask stocks back. I can't find any in the market so sad

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah ada juga tabung untuk Covid 19 disediakan...Good effort!

    ReplyDelete
  10. Bagus jugak bila kerajaan buat effort macam ni. Kurang beban pada yang kena self quarantine tu

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah rakyat Malaysia akan bersama membantu kerana orang kita ni penyayang semuanya. And yes, keadaan semakin membimbangkan

    ReplyDelete
  12. Memang scary sekarang. Kes semakin cepat merebak. Hope dgn tabung ni dapat bantu golongan yang memerlukannya.

    ReplyDelete
  13. Menakutkan sekarang ni. Kes covid 19 semakin meningkat naik. Bagus ada inisitiaf wujudkan tabung covid 19 untuk mereka yang disahkan positif covid 19.sekurangnya dapat bantu mereka dari segi kewangan terutamanya pada yang tidak bekerja kan

    ReplyDelete
  14. Thanks for sharing this information! I am gonna share this with my friends & also hope more people know that his tabung exist and can help more people!

    ReplyDelete
  15. thanks sharing this info. insyaAllah semoga wabak segera berhenti. Dari Allah jua ni

    ReplyDelete
  16. semoga kita semua dipelihara daripada jangkitan wabak penyakit ni oleh Allah Taala. aamiin

    ReplyDelete
  17. Jom kita sama-sama bantu sesama kita gaissss... Covid-19 nampaknya dah semakin menular dan telah menjadi pandemik global... semoga kita semua dilindungiNya dan dijauhiNya daripada wabak ini... Allahu Akbar, saya ni dah sampai paranoid nak keluar even ke mall pun... kalau boleh nak duduk dalam rumah je... lebih-lebih lagi bila anak-anak kita masih kecik kan...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.