Header Ads


BERANI MENJADI BINTANG BAHARU THE FACE SHOP?


BERANI MENJADI BINTANG BAHARU THE FACE SHOP? | Anda berani? Ada bakat? Penampilan menawan? Jom sertai Kempen #EcoBeautySquadMY mencari bakat baharu The Face Shop. Mana laa tau kan rezeki korang terpilih, tuah ayam nampak di taji, tuah manusia, siapa aje laa yang tau. Tak cuba mana tau kan.

THE FACE SHOP, jenama kecantikan terkemuka Korea, memulakan Kempen #EcoBeautySquadMY, pencarian seluruh negara untuk bintang tempatan baharu di Malaysia. Bermula 6 Julai, pertandingan ini bertujuan mencari personaliti muda yang mewakili etos kecantikan sebenar dan semula jadi jenama ini.

Kempen ini menggalakkan setiap orang untuk “Berani Menjadi” atau “Dare to Be” dalam Bahasa Inggeris, dan mengkehendaki peserta untuk menyatakan apa yang dimaksudkan dengan tema tersebut, sama ada ia bermakna rasa selesa dengan diri sendiri atau yakin dengan ciri terbaik seseorang. Tanpa memerlukan pengalaman, kempen ini memberikan peluang hebat bagi insan berbakat untuk bersaing merebut pengalaman hidup yang menarik.


“Kami adalah penyokong kecantikan dalaman dan luaran yang terhasil daripada menyantuni kulit dan planet kita dengan hormat. Di THE FACE SHOP, produk kami direka untuk penjagaan pelbagai jenis kulit dan memenuhi keperluannya dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi berasaskan tumbuh-tumbuhan yang terbukti lembut serta berkesan,” kata Encik Steven Jeong, Pengarah Perniagaan LG Household & Health Care Sdn Bhd.

“Dengan pencarian di seluruh negara di Malaysia dan Singapura, kami ingin mencari bakat baharu yang berkongsi falsafah kami dan menghayati pendekatan bersih, sederhana dan semula jadi yang didukung oleh THE FACE SHOP. Kami berharap dapat membentuk mereka menjadi bintang besar media sosial yang seterusnya.”

Pemohon pencarian #EcoBeautySquad dikehendaki menyerlahkan kecantikan semula jadi mereka, menunjukkan kekuatan dalaman dan keinginan mereka untuk menjadi pencetus trend yang berani. Pemenang #EcoBeautySquad Malaysia akan menerima pakej Hadiah Utama yang komprehensif termasuk kontrak 12 bulan dengan THE FACE SHOP, bekalan rangkaian produk THE FACE SHOP untuk 12 bulan dan banyak hadiah lagi, yang jumlahnya bernilai sehingga RM20,000.

Pemohon akan melalui beberapa pusingan penyingkiran maya. Pada peringkat awal, 100 peserta yang disenarai berpeluang untuk menghadiri bengkel maya bersiri yang pertama di Malaysia, dimulakan dengan kursus pengenalan, diikuti dengan tiga sesi bertema.


Bengkel ini akan diketuai oleh mentor dan personaliti media sosial popular Venice Min, seorang wanita muda berbakat besar yang berlatih sebagai penari balet sebelum beralih ke bidang peragaan dan lakonan. Hari ini, beliau juga seorang usahawan dan penyokong pemerkasaan wanita dan sangat percaya bahawa kerja keras serta peningkatan diri yang berterusan adalah kunci kejayaan.

Dalam bengkel maya ini, beliau akan membimbing peserta mengenai teknik dan strategi untuk berjaya dalam dunia digital. Setiap bengkel akan fokus pada topik tertentu, diiringi dengan cabaran penyingkiran untuk mengenal pasti mereka yang akan melangkah ke peringkat seterusnya. Selain itu, tiga pemenang cabaran yang terbaik dari setiap bengkel akan menerima hadiah menarik.

Pada penghujung bengkel, sepuluh (10) finalis akan dipilih untuk menyertai acara finale seharian yang akan diakhiri dengan pengumuman pemenang Hadiah Utama.

Kempen #EcoBeautySquadMY

  • Carian di seluruh negara untuk bintang tempatan baru di Malaysia; untuk mencari keperibadian muda yang merangkumi etos kecantikan sebenar, semula jadi
  • Tema "Berani Menjadi", sama ada ini bermaksud merasa bebas pada kulit seseorang atau yakin dengan ciri terbaik seseorang
  • Tidak memerlukan pengalaman!
  • Pakej Hadiah Utama termasuk kontrak 12 bulan dengan THE FACE SHOP, pembekalan 12 bulan rangkaian produk FACE SHOP dan banyak lagi, bernilai sehingga RM20,000.
  • Anda akan dapat menyertai serangkaian bengkel yang menyeronokkan dan eksklusif yang diketuai oleh usahawan dan model Venice Min jika anda disenarai pendek!

Cara Penyertaan
Pertandingan #EcoBeautySquadMY terbuka kepada semua penduduk Malaysia berusia 18 tahun dan ke atas. Untuk menyertai:
  1. Muat naik gambar atau video anda (tidak melebihi 1 minit) di Instagram, dengan satu fakta menarik mengenai diri anda yang menjadikan anda pilihan utama sebagai bintang baru #EcoBeautySquad
  2. Isi borang google di bit.ly/EcoBeautySquadMY
  3. Hashtag #EcoBeautySquadMY dan tag @thefaceshopmalaysia
  4. Tetapkan profil anda ke 'umum'. 

Itu sahaja yang perlu dilakukan untuk peluang memenangi pengalaman mengubah hidup bersama THE FACE SHOP!



Semua penyertaan akan dinilai berdasarkan kreativiti dan keaslian, tahap keterbabitan dan seberapa baik ia melengkapkan nilai dan imej THE FACE SHOP.

Tarikh tutup penghantaran penyertaan: 16 Ogos 2020.

Untuk maklumat lanjut mengenai THE FACE SHOP serta terma dan syarat Kempen #EcoBeautySquadMY, sila kunjungi www.thefaceshop.com.my atau ikuti saluran media sosial rasmi di www.facebook.com/thefaceshopmalaysia & www.instagram.com/thefaceshopmalaysia.


P/S: Sis sehari-hari nak ke Face Shop ni, nak beli satu produk dia kata anak pakaging dia bentuk kaktus, tak tau apa dia, belum sempat nak jengahnya.. hehehe..

6 comments:

  1. Salam perkenalan, nama blogger baru dan nama saya Linda
    Saya ingin bertukar link dengan rakan-rakan blogger semua
    Sertai segmen saya "Jom Tukar Bloglist"
    Maaf jika ada salah susunan, orang baru…heheheh..Baru nak belajar buat segmen dan cari rakan-rakan
    JOM TUKAR BLOGLIST

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga...terima kasih sudi singgah sini..

      Delete
  2. yang ni surrender dulu.. hehe..
    berangan pun x berani =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kalau Sis ko dah overlimit hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.