Header Ads


LAGU '12 TAHUN TERINDAH' NYANYIAN BUNGA CINTA LESTARI, BUAT AKU TERDIAM SEKETIKA


LAGU '12 TAHUN TERINDAH' NYANYIAN BUNGA CINTA LESTARI, BUAT AKU TERDIAM SEKETIKA | Korang dah dengar? Sis dah hampir 4 kali mendengarnya semalam, dan pagi tadi pun buka lagi youtube sambil menaip blog dan dengar lagi.

Mula dengar lagu ni, Sis hanya terdiam depan laptop sambil lihat muzik videonya. Tapi setitis airmata pun tak jatuh, bukan sebab tak sedih mendengar lagu tu, tapi sebab terdiam melihat kekuatan yang ada pada Bunga Cinta Lestari yang boleh menyanyikannya sendiri sebagai tanda kenangannya selama 12 tahun bersama arwah Suaminya, Asraf Sinclair tu.

Ya Allah, kekuatan apakah yang ada padanya kan, hingga dia sekuat itu!..kalau Sis, tak tau laa nak cakap, mungkin tak sekuat dia.. Pun begitu, bukan Bunga aje sendiri dalam muzik video tu, tapi anaknya,Noah Sinclair pun ada sama.

Moga Allah sentiasa berikan kekuatan dan kebahagian buat dirimu Bunga Cinta Lestari dan juga anakmu..aamiinn


Lirik Lagu 12 Tahun Terindah - Bunga Cinta Lestari
Muzik: Ifa Fachir
Lirik: Bunga Citra Lestari

Terdiam di sini ku termenung
Memikirkan dirimu
Jalani hari biru bersama
Versi kecil dirimu
Tuk memahami
Tuk menerima

Oh terima kasih
Tuhan kau telah berikan
12 tahun terindah
Bersama dirinya
Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apa pun di dunia

Sejenak
Namun mengisi jiwa
Hadirmu dalam hidupku
Ku coba jalani
Dan ku coba mengerti

Oh terima kasih
Tuhan kau telah berikan

12 tahun terindah
Bersama dirinya
Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apa pun di dunia

Tak kutahu
Kuatkah diriku
Untuk menerima jalani hidupku tanpamu

Terima kasih
Tuhan kau telah berikan
12 tahun terindah
Bersama dirinya
Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apa pun di dunia

Muzik Video Full Youtube di sini : https://youtu.be/EKB9Mftcetg


P/S: Tak dapat membayangkan jika satu hari terjadi pada diri sendiri..Yaa setiap yang hidup pasti akan mati... :( 

16 comments:

  1. SA dah dngar lagu ni dan dah hayati jugak..memang menyentuh hati Sis...sebak rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa SA sangat menyentuh hati.. sebab kita kenal dia dan Suaminya snagat romantis..

      Delete
  2. Baca lirik dia pun sedih... T^T automatik air mata mengalir. Oh,,, Tuhan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lirik yang putis yang sangat mendalam maksudnya buat BCL..

      Delete
  3. Sedih sangat tengok video clip dia kak. Tau tau jatuh air mata ni haa. Semoga BCL dan noah terus kuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Sis plak mula nengok terdiam...diam melihat kekuatan pada dirinya yang mungkin kita pun tak boleh jadi macam dia..

      Delete
  4. Kekuatan dalaman beliau tinggi..lagi satu untuk anaknya juga Noah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa PC, sangat! Anaknya jadi penganti Suaminya..

      Delete
  5. Replies
    1. Dengarlah Wak..sayu hati bila orang yang kita cintai pergi secara tetiba..

      Delete
  6. it was too sudden sebab tu dia mmg dalam phase yang terkejut..
    tengok snipet lagu ni pun dah terasa sayuuu tengok dia n anak dia..

    hurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...betul..sebab itu Sis kata, manalah dia dapat kekuatan begitu nak hadap semuanya..semuanya dalam keadaan terkejut kan..

      Delete
  7. sedihkan.. hampir nak tertengok dalam MRT semalam tapi kutahan untuk tgk kat rumah supaya tak banjir dlm MRT tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu nasib baik leee Ammi, kalau tak semua orang pandang hehehe

      Delete
  8. aduh sedih pulak baca bait-bait liriknya tu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ko tengok MV yang BCL buat konsert tu lagi lee sedih...huwaaaa

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.