Header Ads


LAKSA JOHOR DIHANA BAKERY & CAFE SEDAP, KENA DENGAN TEKAK AKU!


LAKSA JOHOR DIHANA BAKERY & CAFE SEDAP, KENA DENGAN TEKAK AKU! | Dia punya kesedapan Laksa Johor, sampaikan dari Foodpanda membawa Sis ke kedainya terus! Memang jujur Sis kata memang sedap, kena dengan anak tekak Sis yang pengemar makan Laksa Johor ni.

Kesahnya bermula bilamana awalnya Sis mengorder makanan di Foodpanda, tiba-tiba bukak aje apps tu, terus Foodpanda bawa ke Dihana Bakery & Cafe ni haa, sebab ada promo 3 box macamtu lee, ingat-ingat lupa Sis. Then Sis pun nengok menu, terus wowww ada Laksa Johor, apalagi kesukaan Sis kan, Sis terus order 2 bekas, dan untuk si bujang Sis order Spageti Cabonara.

Tak sampai 20 minit sampai ke rumah. Yee kejap jer sebab mengikut alamatnya, kedai makannya dekat aje dengan rumah Sis, cuma Sis tak pernah tau. Fikir juga mungkin ini menu baru atau kedai baru.. Tak kisahlah bab tu, nanti-nanti boleh cari dan singgah, fikirnya Sis, lepas ni dah senang nak makan Laksa Johor, order je Foodpanda hehehe.

Then bila makan, fulamakkkk sedapnya wooo... pestime Sis order online makan Laksa Johor sesedap ini, yang sebelum ni bukan tak sedap, tapi ini lagi sedap hahahaha..adei ngences plak menaipnya... Serius memang sedap!. Dari rempahnya membawa ke rasa pedas dan ikannya, semua tip-top!. Tapi tu tekak Sis lerr...



Nak di jadikan cerita pendek, ada satu hari tu, anak-anak Visit Johor Sis ni PM tepi ajak keluar mengopi dan lepak. Kononnya pada mula nak pi le Kong Kong makan Roti Rentung tepi laut, sekali tutup daaaa... dari sana fikir punya fikir nak makan apa, terus Sis kata Laksa Johor, bebudak dua ni kata okay. Sebab Shieda kata nak belikan untuk Emaknya juga.

So apalagi, dah kata rezeki kami, akhirnya kami mencari nama kedai Dihana Bakery & Cafe yang Sis order online tu, kami guna waze aje dan kami nak makan Laksa Johor di sana. Alhamdulilah rupanya sejengkal aje dengan rumah Sis hahahaha..

Memang betul tekaan Sis, kedainya kira baru jugalah bukak dan beroperasi, sebab sebelum ni Sis tak pernah tau pun kedai ni.



Bila sampai dan masuk kedainya, terus kami macam....oooo wowww bukan kata macam kedai makan biasa aje, rupanya dia adalah sebuah cafe yang juga menjual roti, goodies surprise, kek besday, kek aneka jenis, makanan ringan, kuih muih, kerepek dan macam jenis juga menu ada jual, termasuk juga Mee Kari tu haa.

Yaa tengok menunya rupanya ada macam-macam menu kesahnya. Termasuk juga makanan western seperti chicken chop semua. Tapi Sis tetap juga dengan Laksa Johor hahahaha.

Shieda (tudung maroon) order Mee Kari dan Lisa pula makan Laksa Johor sama Sis, cuma Lisa tu tak tahan pedas, kepedasan dia makan hahahaha. Sedap dia sama juga macam order online! Puashati lerr makan.

Lepas ni dah senang lerr nak ajak geng lepak makan dan minum. Dan juga lepas ni senang nak cari kek besday melayu kita. Banyak pilihan kek. Sis tak amik gambar keliling kedai, sebab duk sakan berborak manjang dengan anak-anak. Mampu memerhati aje.

Korang kalau nak cuba dan singgah, bolehlah pergi ya.
Alamat dan update terkini, korang boleh dapatkannya di sini : Facebook 


P/S: Harini menu kita ketam lagi hahahaha...Chili Crab Egg!.. yuk kita masak.. 

14 comments:

  1. Belum pernah lagi jumpa laksa johor yang sedap... mungkin boleh cuba di sini pula nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa kalau tanya Lin mana paling sedap, tentunya air tangan Mak Lin hehehe tapi kalau beli luar, setakat ni laaa, ni sedap.. selain Laksa Johor Mak Besah hehehe

      Delete
  2. leya ni nama je orang Johor tp tekak tak berapa minat laksa Johor. Lebih kepada laksa utaqaaa. sebab ibu org utaqaaa dok makan laksa utaqaaa ja La Dr kecik sampai besaq ni. bila dh kahwin baru La makan laksa Johor. dah mak mentua kita buat laksa Johor menu utama raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulakkk...tapi ko makan tak Leya..ada orang memang tak makan pun Laksa Johor ni walau orang Johor hehehehe

      Delete
  3. Susahnya nak dapat laksa johor yang sedap. Pernah makan sekali je masa balik segamat. Itupun lama dah. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUerr betul tu, memang susah nak dapat yang betul sedap...setakat homemade, Emak Sis juga yang sedap...tapi kalau beli, di sini yang sedap Fizah..

      Delete
  4. Wak pun minat laksa JDT ni
    Laksa lain kureng sikit

    ReplyDelete
  5. bolehla bawak abang ipar pi sini nanti..dia suka sangat laksa johor..Balik JB mesti nak cari Laksa Johor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr Eda, dekat aje sini..ko guna je waze...

      Delete
  6. walaupun lama dok Penang saya x makan laksa utara..
    tapi saya makan laksa Johor haha.. daaaapppppnye !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh Laksa Johor le sedap! Tapi Sis segala jenis laksa memang suka juga hehehe

      Delete
  7. carbonara dia nampak sedap gilerrrrr

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.