Header Ads


THE GREATEST GIFT OF LIFE IS FRIENDSHIP


THE GREATEST GIFT OF LIFE IS FRIENDSHIP | Ececece sesekali tajuk omputih daaa... entah faham ke tak tu ek, main copy je ko kan Sis Lin? Kakakakah!. Arghh janji Sis ko faham sendiri sudah, engkorang yang tak faham, sila bukak kamus.

Kalau korang tengok gambar di bawah ni semua, mesti korang tau siapakah mereka itu kan? Yaaa tak lain tak bukan, Geng Bas Sekolah Sis yang sentiasa bersama ketika susah dan senang tak kira masa dan waktu. Kalau kat group wahtsapp tu, boleh di katakan selagi tak tidur memasing, ada je ceritanya nak di borakkan, sampai kekdang Sis ko mampu scroll aje.

Mana tak, sekejap tinggal pi buang air besar pun, mesej dah masuk sampai beratus cecah seribu ko!.. mana taknya kalau nak ke jamban tu sampai bawa handphone, takut terlepas cerita kakakakah, tak senonoh kannn hahahaha.. sapo le tuuu opsss...

Dan rasmi kami pulak, tiap kali nak jumpa, jangan plan awal-awal, kalau plan awal, kompom tak jadinya. Lagi satu, plan nak ke sini, lastnya ke sana haaaa gitu ler selalunya. Dan baru-baru ni kitaorang plan nak keluar semua, konon nak pi makan aiskrim di Inside Scoop, tapi.... haaa mari korang tengok, ada tak kami makan aiskrim hahahaha..



Apa yang korang rasa bila nampak gambar ramai-ramai tu? Rasa nak gelak ke nak apa? Mesti korang tertanya, kenapalah muka Sis ko nampak suku sipi-sipi tu... yerr memang lerr 'trade mark' Sis ko ni bergambar akan nampak muka sebelah, tapi ni bukan sebelah lagi oiii...terus hampir tak masuk frame daaa dik nunnn... sampai hati kannn hahahahaha..

Ni lerr dia kes kalau suruh orang amikkan gambar, sampai muka tuan punya kamera pun hilang, entah di mana silapnya hahahaha.. adeiii.. tapi ada jee gambo yang penuh, cuma bila dah penuh, macam pinggan ayan le pulak kakakakakah.

Masa mula kami bertemu, semua pakat nak mencekik dulu, apalagi ke Midvalley Sogo le. Kami lepak di SDS Bakery & Cafe dulu. Cuba order dan makan set ayam ala Korean tu haaa, tak sia-sia, memang sedap, berbaloi order!.



Tengok aje lerr aksi mereka tu, nak makan ayam pun bersarung tangan bagai weii...hahahahaha, mungkin baru lepas korek hidung barangkali kannn larikkkkkkk... dan yang paling gembira bila nampak ayam, sudah tentunya Izam. Dia kalau nampak ayam, macam nampak Sajat depan mata tau, terbeliak mata nuuu...

Alhamdulilah licin gak semua makan, hanyalah Mee Goreng Mamak aje pada haritu memang samgat mengecewakan Sis dan Ima yang kelaparan. Kalau yang tau mesti tau menu kegemaran Sis kalau makan di SDS adalah Mee Goreng Mamak dia, tapi haritu order, jauh sekali tersasar rupa Mee Goreng Mamak tu, sampai Sis dan Ima terkedu termenung kejap nengok mee tu depan mata. Ehhh malas nak cite laa, buat terkilan kempunan plak..

Katanya tukang masak lama bertukar ke tempat lain...entah lerr..



Lepas dah kenyang, kami semua terus pakat ke Eco Flora nak lepak minum kopi di Miyakori Cafe di Eco Polladium sana. So bergegas le kami semua. Gambar atas nuuu, gambar Sis amik untuk hantar report wahtsapp Suami yang bertanya, 'Dah keluar ke? Pergi mana aja?' hahahaha, so amik le gambar, hantar ke Suami..hehehehe..gituhhhh...

Yang PM Sis haritu tanya, siapa yang pakai baju harimau tu, haaa tu ler Kak Sue, dia memang bab berpakaian vouge habis, tak kira le baju binatang apa, kalau ada semua nak di pakainya, cuma ko jangan pakai baju ular ye Kak Sue, Sis ko larikkk tak cukup tanah kang hahahahaha.. ehemmm yang tanya tu kenapa? Nak kenal ke? lalalalalala... PM tepi..

Status: Single buat not available muehehehehe...



Kat sini kitaorang minum kopi, Ima order kek dan Lily order waffle. Tapi nak makannya macam berperang oiii... bukan sebab sikit tapi berebut, tapi memasing berebut nak amik gambo, sebab lawa sangat persembahan makanannya, kira dah macam orang jakun lerr gamaknya kakakakah, mampos aku kena cepuk kang...

Kami gelak ketawa macam kedai tu kami yang punya okay. Agaknya budak pekerja tu kata, 'bilalah makcik-makcik ni nak blah, bising betul' hahahaha agaknya laaa adeii..sabo je laaa.. Sampai ko tengok le tu, kemain santai ek mereka habis makan..hahahahaha..

Dah kenyang? Jom berOOTD plak hahahaha..



Ko tengok, macam aksi macam ragam ek bergambar, sampai tak terlayan dah oii.. tapi happening, sangat mengembirakan. Ada je cerita dan benda nak di jadikan bahan lawak.. Tak kering gusi kalau bersama diaorang ni. Tu baru sikit tu, belum lagi ada Juwita, Haslinwati dan juga Jeffeny, kalau semua ada, riuh oiii...

Apa-apa pun Geng Bas Sekolah is the best friends yang tak pernah Sis jumpa sebelum ini. Mereka sentiasa support each others, caring sesama, ada susah dan senang, gelak tawa bersama, dan tiada rahsia antara kita.. Sebab itulah Sis sayangkan mereka lebih dari apa yang Sis ada..

Moga persahabatan kami kekal abadi hingga ke Jannah..

A friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are. Friendship is the hardest thing in the world to explain. It’s not something you learn in school. But if you haven’t learned the meaning of friendship, you really haven’t learned anything.


P/S: Now program terbesar kita sedang menanti.. moga Allah permudahkan semuanya, aamiinn.

21 comments:

  1. sahabat yang baik ni sukar dicari.. kalau da jumpa tu jaga elok2 persahabatan tu.. insyallah semoga berkekalan bersahabat selamanya =)

    ReplyDelete
  2. bestnya lepak ngn kawan2..

    haa sllu jd camtu.. kalo plan mmg xjd..
    sudahnya xplan itu la jd.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Akak dah berkawan sejak zaman sekolah ke? Saya tak pasti sama ada, ada kawan ke tak lagi ni. Sebab konsep saya, jika memerlukan saya. Saya available. Macam pembimbing rakan sebaya gituh. Lagi pula busy uruskan anak-anak dan family. Macam jauh je kawan-kawan gelak ketawa tu. Takpelah nak capai syurga persahabatan tu bukan senang. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Ruby, kawan dari tabika, sek rendah dan sek menengah serta sek agama, ada tu sampai sekelas hingga habis sekolah..punya laa lama kami berkawan.. Dan yang bestnya, Mak Bapak kita duduk satu kampung semua..tak jauh memasing hehehe

      Delete
  4. yes..ini kategori sahabat. kalau kawan sejenis yg hi-hi byebye je

    ReplyDelete
  5. best ada kawan yang camni kak... dana ni dah lama takde kawan yang boleh di ajak outing, dulu ada tapi rupanya jenis kawan yang time senang je bila susah bye bye bye

    ReplyDelete
  6. memang seronok ada geng satu kepala, geng makan dan geng percutian. Penuh jadual satu hari bila berjumpa kan, sesekali berjimba memang best

    ReplyDelete
  7. kawan dari sekolah ke , atau kawan tempat kerja dulu di sis.. Best nya ada kawan baik.. Ada masa boleh lepas sama2 cenggini.. Tapi saya punya kawan baik suami je la..ahahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan dari sekolah tabika, ke sekolah rendah, menengah, agama dan terus keep in touch sampai sekarang.. Hehehehe

      Delete
  8. mesti korang gelak terbahak-bahak kan masa tengok gambar tu muka ko suku aje..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, dengan aku sekali gelak..ada ke muka aku sipi-sipi ajeee hahahaha

      Delete
  9. ya, friendship tu memang treasure in life. tak semua orang dapat friendship so we have to appreciate tiap kali

    ReplyDelete
  10. Memang betul selalu klu nak reunion tak bole plan mesti tak jadibtapi klu tak plan jadi lak.

    ReplyDelete
  11. Sekali sekala dapat luangkan masa bersama geng ni best sangat. Hilang segala beban time kerja ke apa semua tu.

    ReplyDelete
  12. Memang heaven kan bila lepak dengan geng masa sekolah dulu

    ReplyDelete
  13. kawan baik tu pun satu rezeki jugak sebenarnya.. BBL happy untuk awak boleh maintain circle kawan-kawan yang baik.. seronoknya #makanmakan

    ReplyDelete
  14. Bagua sgt kak, masoh berhubung dengan kawn sekolah.. Suka macam ni sebb selalunya sekepala..ayam tu mmeg kat sini pun makn guna sarungbtangan, takut kotor.. Hahaha

    ReplyDelete
  15. seronoknya spent masa dengan kawan2 biarkan sekadar makan2 kan. buleh chit chat dan sembang2 banyak hal

    ReplyDelete
  16. i agre with youtapi yang ramai kat luar selalu abaikan kawan once they are in relationship.nanti time sedih baru complain x ada kawan.. nanti depression la

    ReplyDelete
  17. Yeah! its hard to find real friends but when you do, cherish them.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.