Header Ads


JOM MENGINAP DI GBW HOTEL HANYA RM140 PERCUMA SARAPAN DAN MAKAN MALAM


JOM MENGINAP DI GBW HOTEL HANYA RM140 PERCUMA SARAPAN DAN MAKAN MALAM | Mungkin ramai tertanya-tanya, di manakah GBW Hotel ni kan? Sebab masa Sis berborak dengan kawan, dan Sis bagitau nak ke GBW Hotel ni, semua tertanya, GBW Hotel? Lorrr kesahnya ramai juga yang tak tau..

GBW Hotel yang dahulunya dikenali sebagai Grand Blue Wave Hotel, tapi dah di rebranding semula namanya kepada GBW Hotel...yaaa betul! hotelnya betul berdepan dengan RnF Mall tu haa. Memang tempatnya betul-betul di tengah bandar berdekatan dengan CIQ dan sangat strategik kalau korang nak datang Johor bercuti dan menginap di sini.

Dan baru-baru ini Sis menerima jemputan dari Ms Sutha Menon Manager Advertising, Promotion &  Administration, untuk datang ke sana bersama Sunah 'melawat kawasan' dan makan tengah hari di D'Mezzanine Restaurant. Ternyata sewaktu Sis sampai, hotelnya tetap sama seperti dahulu juga. Layanan Selamat Datangnya tetap mesra dan hotelnya bersih sentiasa.



Untuk datang ke sini pun tak susah, korang boleh guna waze aje, teksi, Grab dan apa jua servis kereta sewa pun ada. So tak usah bimbang jika korang nak datang menginap di sini, korang tak ada kenderaan ya. Yang bestnya, pihak hotel juga ada sediakan FREE Shuttle Daily Service ke City Square dan juga Mid Valley,Sogo pergi dan balik mengikut jadual masa tertentu.

D'Mezzanine Restaurant terletak di tingkat 1 hotel ruang lobby. Di bawah D'Mezzanine Restaurant tu plak ada juga satu Cafe Chill Lounge, pun ada juga menyediakan makanan, minuman dan dessserts. Dan kalau korang nak buat apa-apa event, majlis harijadi atau apa aje keraian, mereka ada sediakan Celebration Package dengan harga seorang dewasa RM30.00 dan kanak-kanak yang berumur 4-11 tahun hanya RM15.00. Harga pakej termasuklah free basic decoration, free celebration cake, free usage of PA system, Free flow of cordial drink dan local or international menu.

Berbaloikan! So sebelum tengok promo penginapan, jom tengok apa yang Sis makan tengah hari di D'Mezzanine Restaurant.





Mulanya masa di hidangkan menu makan tengah hari ni, terus kata, ehh tak sangka plak dalam hotel gini ada menu Nasi Hujan Panas ala orang kawin gitu. Lengkap semua beserta Ayam Masak Merah, Dalca Sayur dan juga Acar Jelantah. Sedap sangat layan tekak, sampai dua pinggan Sis dan Sunah makan hahahaha.

Menu set hidangan tengah hari ni korang boleh nikmatinya di sini, samaada korang walk in atau pun korang menginap di sini. Kalau korang teringin tapi tak dapat nak duduk makan di sini, haa korang boleh Drive-thru aje, order di buka dari jam 11am sehingga jam 7pm dan korang boleh datang mengambil makanan bermula jam 12pm di ruang laluan lobi. Guna Foodpanda pun ada.

Untuk tempahan meja juga di sediakan, minimum 4 orang, korang call bagitau, dan mereka akan sediakan menunya dan juga meja untuk korang. Tinggal ko datang dan makan aja. Anytime!..




Dan bukan hanya menu dari D'Mezzanine Restaurant sahaja yang di hidangkan kepada kami berdua, malah menu pencuci mulut dari Cafe Chill Lounge juga ada di sediakan. Dan menjadi kesukaan  Sis Lin bila nampak menu Crispy Tachos itu...hehehehe sangat sedap, rangup dan isi dalamnya sangat terasa sekali! Ingat nak minta tambah tapi segan hahahaha..

Juga aneka Kek. Sebab itu laaa Chill Lounge tu menjadi pilihan ramai jika nak buat majlis hari jadi atau apa sahaja, sebab desserts dia semua sedap-sedap. Kek-kek dia tu nampak aje biasa-biasa, tapi bila dah makan, memang sedap. Kalau korang nak beli walk-in pun boleh. Jarang-jarang nak dapat makan kek hotel sepotong dan sedap gini oii hahahaha..


Yaaa..nampak itu iklan Fantastic Stay Deal?, itu bukan omong kosong ya, itu sebenar-sebenarnya promo rate bagi Deluxe Room di GBW Hotel. Jom laa datang menginap di sini bawa family sesekali tidur di hotel dua hari 1 malam dengan harga hanya RM140 sahaja. Bukan dapat tidur aje, dapat FREE sarapan dan juga makan malam lagi, haaa sapa nak bagi? Harga siap dengan pakej makan siang dan malam gitu. Memang sangat berbaloi.

 Rata-rata yang Sis baca review ketika mereka menginap di sini, biliknya sangat luas, 1 katil Queen dan beserta semua kemudahan dan kelengkapan bilik tersedia. Ishhh tak sabarnya Sis nak stay sini, nanti Sis review plak biliknya yaa.. stay tuned..


Dan kalau korang ada plan dengan kawan-kawan atau family korang yang ramai, dan belum ada tarikh tertentu, korang boleh buat tempahan dulu. Promo 'Let's Travel, Buy Now Stay Later' ni, korang boleh buat tempahan, bayar dan menginap kemudian. Bila korang dah ada tarikhnya, haa baru korang menginap di sini. Tapi dalam masa yang tersedia aje ya bermula sekarang sehingga ke 30 June 2021. 

Yang bestnya, korang beli 5 PERCUMA 1 bilik. Perghh berbaloi juga gitu kannn...


So korang kalau yang nak datang Johor atau nak menginap di sini, korang bolehlah hubungi nombor yang tertera di bawah ini atau ke laman website mereka untuk dapatkan semua details lebih terperinci.

Bab keselamatan dan SOP hotel korang jangan risau, pihak GBW Hotel sentiasa memastikan dan menjamin keselamatan dan kebersihan hotel mereka di jaga dengan baik dan selamat.
#KitaJagaKita #StaySafe

WEBSITE : https://www.gbwhotel.com.my/
FB PAGES : https://www.facebook.com/gbwhotel
IG : https://www.instagram.com/gbwhotel/

GBW HOTEL
9R, Jalan Bukit Meldrum, 80300 Johor Bahru, Johor

Boleh Hubungi Untuk Pertanya Promosi
Mr. Syahmi : +6016 710 0048
Ms. Urfa : +6016 710 0073
Ms. Aiza : +6016 723 3558


P/S: Terima kasih GBW Hotel for having us! ❤

20 comments:

  1. wow murahnya rm140 je..pastu beli 5 bilik percuma 1...boleh bawak 1 famili besar bercuti ke johor camni..

    ReplyDelete
  2. Kalau dekat ni saya dah pergi dah ni!

    ReplyDelete
  3. Fuyooo makan free pagi dan malam mmg best la menginap kat sini. Makanan yg tersedia pon nampak sedap jer Sis.

    ReplyDelete
  4. RM140 dengan hidangan lazat sebegini memang berbaloi. Tapi kenapa di Johor? Buat la yang di Shah Alam sekali hahaha

    ReplyDelete
  5. Wow.......what an awesome package! The ambiance looks good. The foods looks good too. Thank you for sharing your review on this hotel.

    ReplyDelete
  6. mantap la pakej dia. makanan yang disediakan tu pun nampak sedap. especially tacos tu. since sekarang ni kerajaan dah bagi bercuti, so apa lagi???!

    ReplyDelete
  7. eh murahnya..dah siap breakfast & dinner lagi.. lagi jimat duit tak payah makan kat. luar lagi

    ReplyDelete
  8. Terbaik lah harga macam ni dapat sarapan dan makan malam. Memang berbaloi sangat lah.

    ReplyDelete
  9. wow kena dgn bajet ni hehe boleh cuba nanti :)

    ReplyDelete
  10. RM140 semalam percuma breakfast dan makan malam? Memang berbaloi baloi kalau menginap di sini. Ok gbw hotel ni akan masuk list hotel wajib inap.

    ReplyDelete
  11. Murah tu 140 dua hari 1 malam.. Makanan semua sedp.. Lagi2 dessert tu.. Menggoda betul.. Tacos crispy.. Mengancam

    ReplyDelete
  12. ehhh murahla hotel ni... siap dengan sarapan memang berbaloi ..kalau turun johor boleh menginap di sini

    ReplyDelete
  13. Berbaloinya promotion dia. Makanan semua nampak sedap. Next staycation boleh pergi ni

    ReplyDelete
  14. Nice hotel! Nampak cantik. Kalau harga mcm ni berbaloi ni kalau dtg menginap sbb ada free breakfast lagi.

    ReplyDelete
  15. Bestlah menginap hotel tu, tgk pun cantik and menu2 pun menarik harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  16. Serious lahhh harga ntk pakej makan 2kali? Mana nak dapat harga tu di tengah bandar lagi. Ada free shuttle. Makanan pulak best2 belaka.

    ReplyDelete
  17. RM140 dengan percuma sarapan murah sangat tu sis. nanti kalau ke sana boleh la menginap situ. jimat banyak dah tu.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.