Header Ads


McDONALD's BAWAKAN SEOUL KEPADA RAKYAT MALAYSIA


McDONALD's BAWAKAN SEOUL KEPADA RAKYAT MALAYSIA | Haa korang, tak payah susah-susah pi Korea, ajomm kita ke McDonald's Putrajaya sekarang juga!. Kat sana ada suasana bagaikan berada di Seoul, Korea hokay!..Tak caya, ajomm kita nengok..

McDonald's Malaysia membawa pelanggan berkunjung ke Korea sebagai sebahagian daripada fasa seterusnya untuk kempen ‘Discover the World’. Selain membawa kembali Burger Korea Pedas yang sangat digemari ramai sejak diperkenalkan pada tahun 2017, McDonald's juga mengubah McDonald’s Pandu Lalu Putrajaya menjadi 'little Seoul' mulai hari ini hingga 12 Ogos.

Bertemakan 'Pengalaman Seoul', restoran itu dihiasi dengan tanglung, hiasan dinding, dan sebuah tirai latar (backdrop) di luar restoran untuk pelanggan bergambar. Krew restoran juga akan mengenakan pakaian tradisional Korea untuk melayani pelanggan. Mesti sweet gituh kann..



"Selama beberapa tahun, kempen 'Discover the World' memberi peluang kepada pelanggan kami untuk menikmati pemandangan, bunyi, dan citarasa dari pelbagai tempat di seluruh dunia. Kempen tahunan ini merupakan platform penting kami untuk menunjukkan komitmen dalam menyediakan pelbagai jenis menu berbeza dan lazat kepada rakyat Malaysia," kata Melati Abdul Hai, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran, McDonald's Malaysia.

"Kami ingin mengubati kerinduan untuk melancong ke luar negara, dan membawa pelanggan ke destinasi kegemaran mereka melalui hidangan kami. Itulah hasrat kami dengan membawa ‘Seoul’ ke  restoran di Putrajaya, sebagai satu pengalaman Korea sebenar di Malaysia," kata Melati.



Bagi menjadikan kempen ini lebih menarik, McDonald's Malaysia turut memperkenalkan #McDaebak TikTok Challenge untuk disertai oleh rakyat Malaysia dan memberi peluang kepada mereka untuk memenangi baucar tunai McDonald’s. Peserta perlu merakam video mereka ketika menikmati Burger Korea Pedas dan menunjukkan versi transformasi 'Daebak' (hebat) mereka dengan lagu 'Clap' di TikTok. Peserta dengan penyertaan yang sah juga layak menikmati diskaun 30% untuk pembelian Burger Korea Pedas berikutnya.

#McDaebak Challenge di TikTok berlangsung sehingga 2 Ogos. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mcdonalds.com.my/mcdaebakchallenge.


Burger Korea Pedas disajikan dalam dua pilihan Daging Yang Digril dan Kepingan Ayam Rangup dihidangkan bersama keju cair, campuran sayur-sayuran segar, bawang yang digril, dan sos Pedas Korea, serta diapit dengan roti arang lembut. Burger edisi terhad ini boleh didapati di semua restoran McDonald's di seluruh negara, sementara stok masih ada.



Bagi penggemar pencuci mulut, mereka juga boleh menikmati Black Forest Pie dengan kulit pai coklat rangup yang padat dengan inti strawberi dan kastard berkrim atau Black Forest McFlurry baharu, dengan keenakan strawberi dan coklat dalam aiskrim vanilla istimewa McDonald’s.

Haaa apalagi, ayuh laaa kita serang... 
P/S: Sis dah makan lerr semalam, memang sedap macam selalu lerr..tak pernahnya tak sedap hokay!..

15 comments:

  1. Macam kat KOREA ke tuuu???? hi..hi..hi...

    ReplyDelete
  2. eee aku teringin sangat black forest pie dengan mcflurry tu!!

    ReplyDelete
  3. hari tu tak sempat nak try... kita cuba nanti... nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  4. Ada baca press pos berkenaan ni. Good idea kan McD buat camni. Nanti nak pi makan sana. Baru ada feel.

    ReplyDelete
  5. Ala ala korea betul. Siap pakai hanbook ada pokok sakura bagai. Tapi yang spicy korean burger tu heran betul kenapa dekat sini takde.

    ReplyDelete
  6. amboi. sampai gitu depa pakai baju korea untuk promosi burger ni. Tapi tu lah,. saya tengah diet. hehe.. Tapi saya akan cuba juga makan masa cheat meal nanti.. saya cuba

    ReplyDelete
  7. Bestnya siap ada cherry blossoms macam dekat Korea. Boleh nak masuk insta fefeeling dekat Korea hahaha

    ReplyDelete
  8. Arghhh stress lah tengok makanan ni. Tak kira esok nak ajak laki kite tapau Mcd. Dah gaji. Aci tak???

    ReplyDelete
  9. Kak jarang samgat makan McD kecuali ais krim dia haha apa pun peminat rasa Korea pasti suka ni.

    ReplyDelete
  10. ya ampun sedapnya burger ni..and skrg ada challenge..agak menarik bolehla join..hadiah dia pun not bad kan

    ReplyDelete
  11. dah cuba ice cream je buat masa sekarang. nampak mcam best, tpi rasa biasa je. huhu. dengar cerita burger korea ni pedas gilossss

    ReplyDelete
  12. the 2 models look so cute in Korean costumes. I haven't tried this new menu yet, look forward la

    ReplyDelete
  13. Waaa... Mesti ramai peminat nya ni kan.
    Kena serbu la MCD..
    Kita takde mekdi kat mersing..
    Kena turun ke kota tinggi la kalau nak merasa. Hehehe

    ReplyDelete
  14. Haaa.. Xyah nak ke seoul dah utk rasai makanan Korea kan.. Kat mcd dah siap sedia.. Tggu order je kann..

    ReplyDelete
  15. Woww, menarik. Kita baru tahu ni. Boleh la ajak husband ke mcd putrajaya nanti. hihi

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.