Header Ads


MAKAN-MAKAN POTLUCK SELEPAS RAYA BERSAMA GENG MEDIA


MAKAN-MAKAN POTLUCK SELEPAS RAYA BERSAMA GENG MEDIA | Belek membelek gambar, eh tertinggal plak rupanya kisah makan-makan di rumah Sis bersama geng-geng media ni. Acaner laa boleh lupa nak update ek ..

Alaaa geng media tu bukanlah maksudnya orang tv ke orang surat khabar ke, tapi geng media yang sama-sama ke sana ke sini pi event dan sering terjumpa dalam majlis atau pun event tertentu. Contohnya, ada antaranya blogger, influencer, Visit Johor dan juga Tourism Johor.

Mereka ni semua Sis kenali dan mula rapat bila dah selalu bersama dan sentiasa jumpa tiap kali hadir satu event atau pun join trip FAMediatrip bersama. Dari situlah kami kenal dan mula rapat antara satu sama lain.

Dan setiap tahun Sis akan menjemput mereka datang ke rumah makan-makan hari raya dan berkumpul sesama. Cuma tahun ni agak lambat sikit kami semua berjumpa dan juga Sis hadkan sikit jemputannya di sebabkan SOP Perintah Kawalan Pergerakan (Pemulihan). Maklum lerr rumah kecik, kang ajak ramai-ramai, aje riuh kang tak memasal kena saman hahahaha.. yang ado ni pun dah riuh macam aper oii..

Dan tahun ni kami buat Pouluck!.. Meriah giler semua makanan..



Ini antara dua menu yang Sis selaku tuan rumah masak untuk tahun ni. Laksa Sarawak dan juga Nasi Ayam by Yana (anak Sis). Alhamdulilah mood Yana ookay, so dia masakkan nasi ayam pada petang tu heheheh. Ikutkan dah cukup dah Laksa Sarawak tu, sebab nanti ada geng lain bawa nasi juga, tapi takpe, Sis nak juga nasi ayam, biar terlebih, jangan terkurang, alhamdulilah..



Yaaa tu dia, Nasi Kerabu homemade by Puan Yana dari Tourism Johor. Memang menu nasi kerabu ni dia di nanti-nantikan oleh semua orang pada malam tu, lebih-lebih lagi geng blogger yang sama ikuti trip FAMediatrip bersamanya dulu ke Kelantan. Sebab kami laa tau Yana ni beli bahan nasi kerabu hahahaha.. Macam Sis dah pernah dah sekali Yana hantar ke rumah, memang sedap oii! Semua pun puji sedap... Makaseh Yana..


Menu-menu lain pun banyak, masing-masing semua bawa makanan, nak sebut satu-satu pun dah hampir Sis lupa semuanya. Sunah (tudung cokelat) macam biasa, dia bawa Brownies dia, cuma kali ni sedap dia tu lain macam ek, mybe dia buat penuh kasih sayang kann hehehe. Ajan (tudung biru) dia bawa kek kegemaran Sis, yaitu Kek Karamel Unicorn gituh! Sis suka, makan kalau sejuk memang sedap!.

Dan Jannah plak (baju hitam) datang bersama Serene, mereka ni bawa Air asam boi, biskut tart nanas, dan juga menu dari Chimmey Cafe, Chili Chic Fries dan juga Ultimate Chil Fries, memang sedap woo!.


Haa mana Serene? Tu haa sebelah kiri berbaju pink tu, cantikkan orangnya kan, pertama kali jumpa dia memang dia manis dan peramah orangmya, tarak sombong walaupun dia lebih cantik dari kita hahhahaha.. sangat caring orangnya tau.. Dan sebelah Serene tu, siapa lagi, kalau bukan Geng Makan Gemuk Sama-Sama Sis hahahaha... hai Sunah!..


Dan ini antara Geng Blogger Johor yang sempat dan ada kesempatan join sekali. Sebelah kiri tu Nona dari JDT Blogger. Nona datang agak lewat sikit, tapi tetap juga bawa buah tangan Kuih Nona Manis pada malam tu. Yang tengah tu Krystal Kim dari JB Hometown, dia paling awal sampai, balik kerja terus ke rumah Sis. Siap bawa Kek Marble dari Lemon Tree lagi. Dan yang kanan sekali, dari JDT Blogger,Farah Dinah, dia datang bawah buah-buahan malam tu.

Memang agak lama tak jumpa mereka ni semua. Akhirnya malam tu dapat jumpa. Makaseh korang..


Kiri tu Ibah, kanan tu Nadda, mereka ni semua housemate Sunah dan Ajan, tapi Sis memang kenal mereka. Dah berapa kali juga mereka join sama bila Sis buat makan-makan. Makaseh juga sudi menjadi kawan Sis, dan sudi datang ke rumah tau..Jangan lupa baca blog Sis hahahaha..ke derang ni peminat Sis ek..tiberrrr...


Dan ini le dia tetamu Sis yang kalau mereka ni tak datang, maka tak lengkaplah majlis malam tu, sebab mereka ni le yang sibuk nak datang beraya hahahaha.. siapa lagi kalau bukan team Visit Johor, Lisa, Shieda dan juga Sara. Mereka ni dah macam anak-anak Sis dah oii, umur anak Sis lebih tua dari mereka ni hahahaha.. kekadang tu kalau derang panggil 'Mak', geli plak hati teman hahahahaha..

Banyak derang bawa makanan, semua desserts, paling di tunggu Bomboloni durian tu..perghh sampai 3 ketul Sis ko belasah! Hahahah..makaseh anak-anakku hahahaha..


Dan akhir sekali tetamu kehormat yang datang lenggang kangkung bawa perut katanya, siapa lagi kalau bukan En Syed Syahmi ni haaa dari Tourism Johor, selaku boss dan pemilik SMS Private Stay tu haaa.. dia ni memang jadi bahan gurauan anak-anak yang hadir semua. Ada je yang di jadikan bahan lawak. Tapi dia hati baik. Dan dia le yang nak sangat datang rumah Sis, nasib baik dah pesan awal, kalau dia lupa, memang siap!..

Selamat Penganti Baru Syahmi.. MOga kekal bahagia hingga ke Jannah.


Alhamdulilah, tertunailah hasrat untuk menjamu mereka semua secara Potluck. Terima kasih semua yang datang membawa makanan. Moga murah rezeki korang semua. InsyaAllah next...akan ada lagi ya..tunggu kad jemputan aje sampai hahahaha..

Buat mereka yang asyik duk kata 'tak hajak' tu, tunggu, nanti Sis akan ajak juga dalam satu majlis akan datang, kalau tak datang juga, siap!! hahahaha..

Moga kita semua bersahabat hingga ke akhir hayat, aamiinn..


P/S: Time ramai riuh, bila semua balik, ermm sepi rumah ... rindu korang!..

38 comments:

  1. Bestnya. Dapat berkumpul macam ni sekali sekala. Bagus buat potluck ni bawak sorang sikit makanan. Ringan sikit beban tuan rumah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, memang sejak PKP tu kami semua tak jumpa, so bila kumpul, meriah semua.. Biasa memang Sis buat potluck, sebab nak meriahkan menu atas meja hehehe

      Delete
  2. Maaf sis tak dapat nak join hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa Tuan Haji, nanti Raya Haji jemputlah ke rumah hehehe

      Delete
  3. Alamak. Baru nak tulis tak hajak tapi mengenangkan lokasi, terus tak sebut hahaha. Cantiknya rumah Sis Lin. Best la berkumpul sebegini - erat hubungan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...kalau dekat tentu Rawlins datang kannn...Rumah kita biasa-biasa je laaa..macam McDonalds heheheh

      Delete
  4. bestnya kumpul ramai-ramai camni. tapi nasi ayam tu sedapnyee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi ayam tu air tangan anak Sis..heheheh kalau dah ramai gini, memang meriah suasana..

      Delete
  5. Bestnya makan2 ramai2 macam ni. Yang paling best, banyak pilihan menu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, menu banyak sangat! Sampai tak tau nak makan apa dah, banyak borak dari makannya hahaha

      Delete
  6. Bahahhahahahahhahaha gambar last tu paling win 不不不不不不

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha aku dengan ko je laaa yang 'alien' hahahaha

      Delete
  7. Seronok nya dah boleh jemput orang datang ke rumah. Meriah betul dengan juadah makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Ai, bila kata dah boleh tu, terus coling-coling mereka ni hahahaha... nanti mai le rumah Sis yaa..

      Delete
  8. Wahh seronoknya berkumpul sambil pot luck macam ni. Lepas PKP mmg rasa seronok kan dapat jumpa kawan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, dari mula PKP tak jumpa, bila kata boleh je, kemain lerr semua, riuh walaupun berapa ketul ajerr..

      Delete
  9. Terbayang bayang nasi kerabu haritu.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Farah, sedap tak boleh bawak bincang!

      Delete
  10. that's nice to have a potluck gathering at the comfort of home! I wish to hold one with my friends too hehe. the food look so delicious

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Rane, tak ramai tapi cukuplah sekadar mereka yang selalu ada...

      Delete
  11. Seronoknya dpt mkn sedap sambil sembang² dengan member. Tengok menu² pun memang menarik dan menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan sampai tak ingat nak balik Liez hehehee..kalau dah ramai kann, lebih gelak dari makan..

      Delete
  12. Bestnya sis boleh jumpa rakan blogger yang lain...jumpa dan makan makan...kalau dekat memang senang kan nak jumpa especially kat event...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, ini yang memang di johor leee..nnti mai lee Johor, kita boleh jumpa..

      Delete
  13. Ala bestnya buat potluck makan dengan kawan2 mcam ni. Lama dah tak merasa buat potluck. Time keje dulu selalu la gk office buat potluck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomm laaa kita buat sesekali, mai turun Johor meh/

      Delete
  14. Wah bestnya dpt berkumpul begitu...sejak Pkp nie k mid hanya berkumpul.dan makan dengan keluarga...dengan kawan2 ada gak berkumpul tapi hanya 3 atau 4 org jer...anyway mknan semua nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kita ajak yang memang biasa aje Kak, nak ajak ramai=ramai lagi, seram plak,jnji jangan ada yang demam sakit..

      Delete
  15. Bestnya buat pot luck macam ni kak lin! Meriah rumah masing-masing menyembang kan. Menu pun sedap-sedap. Jealous!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang meriah Farhana...lebih gelak dari makannya hahaha

      Delete
  16. Sesekali gather macam ni mmg best...bila nak panggil blogger NS/KL datang bertandang plak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajimm le kita, mai leee, kalau datang roger-roger ajeee okay..

      Delete
  17. Bestnya dapat together-gether... Jelesnya kita. Lawa laaaa rumah sis lin, nanti satu hari kita pi sana kita roger ehhh... Selalu singgah rumah che mat jerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah rumah kita merah macam McDonalds kannn hahahaha
      Nanti datang mai lerr...

      Delete
  18. tnet problem pulak..sori kalau double or triple komen..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lee Cik Tom, komennya ni je satu hahahha..

      Delete
  19. wah bestnya sembang sembang sambil menikmati segala juadah yang sedap sedap tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, sampai lupa masa berlalu pergi,..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.