Header Ads


PROMOSI 'EAT ALL YOU CAN' DI QING PALACE PULAI SPRINGS RESORT, KEMBALI LAGI!


PROMOSI 'EAT ALL YOU CAN' DI QING PALACE PULAI SPRINGS RESORT, KEMBALI LAGI! | Bagi yang sebelum ni ada terbaca review Sis makan 'Eat All You Can' di sini, mesti korang rasa woww sangat kan tengok menu-menunya. Yaa ada lebih dari 80 jenis menu sedia ada yang di sediakan. Selagi korang boleh makan, korang order dan makanlah.

Dan setelah beberapa bulan Qing Palace tidak beroperasi berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kini ianya kembali lagi dan di buka seperti biasa untuk makan tengah hari dan juga makan malam.

Sejujurnya laa kan, Sis memang sangat puashati kalau kata pergi makan sini, tak kisahlah ko pergi review ke, pergi makan bawa kawan-kawan ke, pergi dengan family ke, bila makan di sini, dengan hanya bayar RM60/pax, dan korang order dan makan sepuasnya, memang sangat berbaloi. Hidangannya pulak bukan dalam portion kecik tau, tapi ianya seperti hidangan makan kita di rumah.

Biasa rata-rata yang datang makan di sini pun, akan bawa family, kawan-kawan dalam pakej yang ramai, bukan datang seorang aje, aje gile nak makan sorang, kalau berdua pun kira agak rugi gak makan, lain ler kalau korang berdua kuat makan hehehe. Tapi pergi ramai-ramai makan baru best!.



Dan hujung minggu yang lepas, Sis bawa Suami Sis dan anak Sis pula datang makan di sini, Sis dah book untuk 4pax, tapi last minit si bujang tu tak nak ikut, so Sis call Sunah dan ajak dia sekali makan bersama, nasib baik dia nak, kalau tak...habislah Sis gemok sengsorang hahahahaha...

Untuk promosi terbaru ni, Eat All You Can ada menyediakan menu terbaru mereka. Tak silap Sis setiap kategori menu ada menu terbaru mereka. Tapi tu lerr, maaf, Sis ko hampir lupa amik gambar menu dan nama menu baru tu, dah lapar sangat kan, nampak menu terus je makan adeiii..

Oh! Ya, sebelum masuk dalam, macam biasalah kan, situasi norma baharu, so kena patuhi SOP ya. Kalau korang ada MySejahtera, mudahlah, hanya scan dan masuk.

Antara menu yang Sis makan malam tu adalah ..


Sup Szechuan ni tak pernahnya tak sedap! Tiap kali order memang makan tak cukup semangkuk. Kalau boleh nak ngadap dia aje makan, terlampau sedap snagat rasa dia.


Yang ini daging burung unta atau Ostrich. Yaaa Sis pun pertama kali cuba bila makan di sini ler, sebelum ni tak pernah pun makan. Rasa dia macam daging biasa aje, cuma cara masakan dia tu buat sedap sangat. Tak silap ini masakan Ostrich Spring Onion rasanya.


Ermm yang ini pulak, kenapalah sedih beno yaa rupa tu, janganlah begitu, buat hatiku resah gelisah nak korek biji matamu wahai ikan merah hahahahaha... tak kisah ler sedih ke tak, licin sampai ke tulang Sis ko bedal. Ikan merah masak asam, sedap macam rasa masak asam pedas gitu kata Suami hehehehe.


Haa tak silap Sis ini salah satu menu terbaru mereka. Sis nampak dan baca, kebanyakkan menu terbaru ni semua sayur dan sayurnya adalah terung (brinjal). menu ni namanya Sis lupa, tapi memang sedap. Kombinasi terung dan ayam dalam satu masakan tu kena dengan tekak kami semua.


Ni pun sama, menu terbaru dari mereka, sup udang. Nampak pelik aje dan kosong kan, tapi bila hirup kuahnya, oooo ada rasa herba. Biasa orang guna ayam, ni guna udang. Tapi udangnya fresh, terasa kemanisan udangnya dalam supnya tu.


Ni siapa tak kenal tak tau ler, korang mesti order menu ni kalau makan di kedai seafood kan? Hahahaha yaaa Sotong goreng tepung, cumanya sotong kat sini kus semangat besaunyaa... tu nampak je kecik, cuba ko pi makan, besar oii..


Ini plak namanya Chicken Orange Skin. Pemahaman Sis, ianya adalah kulit ayam kan? Tapi bila makan, rasa macam isi ayam aje hahahaha..entah lerr...tapi rasa tu sedap.


Sayur mestilah kena ada. Dan kami amik sayur kacang goreng sama bendi. Agak pedas tapi sedap. Banyaknya Sis meratah aje.


Dan menu paling mesti makan kalau ke sini, tak lain tak bukan, Pecking Duck dia! Perghhh kalau tak dapat makan ni, macam tak lengkap rasanya makan 'Eat All You Can' ni taww!. Jangan risau, itik di sini halal yaa..


Haaa tadaaaa, penuh satu meja oii... amekkawww semua sedap-sedap aje yang kami order hahahaha... bukan tamak tapi kami lapar huahuahuahua... gambar tu baru suku jalan je kami makan, kena makan rehat makan rehat hahaha... alhamdulilah kenyang sangat!

Sangat puashati. Korang yang nak sambut besday ke, anniversari ke, atau apa je la reunion atau majlis bersama keluarga dan kawan-kawan, datang je booking di sini. Makan puas-puas kat sini, memang berbaloi.

Cuma kami last tu dah kekenyangan, Suami dan anak pun dah tak larat nak makan, lagi plak si Sunah, so kami tak order pun menu pencuci mulut. Hanya mampu order air coke ko se-jug hahahahaha... naik kembong usus.. sabo je lerr..kekenyangan sangat!..


Atas sambutan dan permintaan ramai, Promosi Eat All You Can kini dibuka sehingga 31 Julai 2020.

Setiap hari Isnin hingga Jumaat. 
Makan tengah hari (12pm hingga 3pm) | Makan Malam (6pm hingga 9pm)

Hanya RM60+ untuk dewasa
Dan RM30+ untuk kanak-kanak (3 - 11tahun).
*Minimum booking 4 pax

Full menu here: https://bit.ly/3fsmBRF

☎️ 07-521 2121 (call)
📱 016-733 2919 / 017-733 8724 (WhatsApp)
🌐 https://bit.ly/3fsmBRF (online)


P/S: Pertama kali nampak Suami geleng kepala bila nengok menu semua sampai hahahaha.. surrender dia kata hahaha. 

17 comments:

  1. Nasib baik jauh sis.. promosi dia sampai 31 Julai pula.. hehehe...sup szechuan tu ada apa dalam tu sis?

    ReplyDelete
  2. Kalau bab makan eat all you can ni memang best lar lebih-lebih lagi kalau makanan semuanya enak-enak belaka macam di sini can. :)

    ReplyDelete
  3. ok daging ostrich tu sangat rare, tak pernah makan sebelum ni. tapi kalau cara masakan tu sedap memang takde masalah nak makan. Banyaknya menu dengan harga promosi ni

    ReplyDelete
  4. Sedapnya semua kak. Hehehe. Harga promosi tak masuk akal. Hahahaha. Murah gila.

    ReplyDelete
  5. lepas PKP hari tu dah lama tak keluar makan sedap macam ni. semua makanan nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
  6. Wow okla jugak harga dia. Daging ostrich tu bukan murahkan? Berbaloi baloi makan sini

    ReplyDelete
  7. Ya ampun makanannya banyak dan sedap2 belaka. Mmg sangat puas hati

    ReplyDelete
  8. Wow mcm2 makanan ada nampak sedap2 belaka sis lin oi.. Puas hati makan mcmni.. Tapi kenapa jauh dari diriku ini. Haha

    ReplyDelete
  9. RM60 sorang unlimited memang best tu. Dpt makan ikan merah sekor sorang pon dah berbaloi. Hehe.. tp sup seczhuan tu macam best je.

    ReplyDelete
  10. Sia Lin ni mesti kaki makan kan? Banyak tempat u dah review bab makan di JB ni..bagus lah bole la kita org singgah bila ke sana.

    ReplyDelete
  11. Kesian ikan tu buat muka sedih tapi sislin tetap makan jugak. Hahahahah

    ReplyDelete
  12. bab unlimited memang kita suka sis lin. murah dah tu rm60. boleh makan perlahan-lahan dan banyak. itu tips nya. kalau makan laju rugi ohhhh

    ReplyDelete
  13. Eat all you can wahhh sangat menarik ni..gambar makanan nampak sedap sedap semuanya..nyummy menyelerakan sungguh :)

    ReplyDelete
  14. Tudiaaaaaa bak hang. nampak sedap semuanya hehe :) terliur ni hehe

    ReplyDelete
  15. hahahah sama la kita kak lin, kalau ikan tu buat muka kesian memang ngap jugak sudahnya. Syoknya dapat makan daging burung unta!

    ReplyDelete
  16. Nasib la jauh di sinun sis. Kalau dekat, ada gak Rawlins paksa kengkawan Rawlins menjengah ke situ. Memang lazat la nampaknya

    ReplyDelete
  17. Wahh bestnya dapat makan yang sedap-sedap dan banyak menu macam ni kita paling suka tengok ikan dan juga ayam tu menarik dan sedap. Harga juga sangat berpatutan dengan musim sekarang ni mungkin ramai orang akan cuba macam kita rasa nak cuba makan jer hehehehe...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.