Header Ads


AKAN DATANG! PESTA MAKANAN PERTAMA TERBESAR DI JOHOR 'MAQAN FOOD FESTIVAL 2020'


AKAN DATANG! PESTA MAKANAN PERTAMA TERBESAR DI JOHOR 'MAQAN FOOD FESTIVAL 2020' | Sesiapa yang merancang untuk berdiet pada tahun 2020 ini, ianya masih awal dan lebih baik korang sediakan perut korang untuk MaQan Food Fest 2020. Korang lupakan sekejap nak berdiet tu, dan Save The Date! dan follow Sis ke Pesta Makanan Terbesar di Johor ini.

Makan Food Festival 2020 adalah pesta makanan pertama dan terbesar di Johor yang di anjurkan oleh MaQan dengan kerjasama bersama Visit Johor. Pesta makanan ini akan mengumpulkan semua jenama makanan tempatan dan teratas di bawah satu bumbung selama 3 hari berturut-turut. Ini termasuklah makanan-makanan yang viral di facebook atau pun di instagram yang menjadi pilihan utama pengemar makanan di serata Johor malah seluruh Malaysia. Inisiatif ini berharap dapat menarik lebih daripada 100,000 pengunjung untuk menjadi sebahagian daripada acara besar ini.

Selain itu, terdapat banyak aktiviti yang akan diadakan seperti pertandingan Makan-Makan, Rasa-Rasa Makanan, demonstrasi memasak, permainan & interaksi, persembahan live band dan seisi bertemu & beramah mesra bersama selebriti.

Dengarnya ada artis-artis popular dan makanan top viral yang akan turut serta dalam booth jualan ini, antaranya Zarina Zainuddin (Pulut Kuning), juga Cendol Kampung Hulu, ada Finalist Maharajalawak Mega iaitu Vicha Barbie, ada Tuju K-Clique dan ramai lagi laa artis dan makanan yang ada di Pesta MaQan ni.

Korang cuma datang dan jangan lupa bawa duit aje hahahaha.

 Oleh itu, jangan lupa datang ke Angsana Mall Johor Bahru dari 7 hingga 9 Februari 2020.



MaQan Food Festival 2020 

Pada: 7 Februari 2020 - 9 Februari 2020 (Jumaat - Ahad)
Bertempat: Angsana Johor Bahru Mall

Untuk pertanyaan booth-booth jualan, boleh hubungi: 013-4052008 (Atika) atau tekan link ini: http://www.wasap.my/+60134052008

Untuk update terkini korang boleh ke laman sosial MaQan ya.

Facebook Pages : MaQan
Instagram : @maqanmy
Twitter : @maqanmy

Korang sudah bersedia untuk menikmati semua makanan yang terkenal serata Malaysia dalam setiap gigitan?
Jumpa korang di sana! di sana...


P/S: Tak dapat bayangkan kalau Sis ko pergi, ajer hilang arah kang bila nampak semua makanan hahahaha..

40 comments:

  1. Adudu kena serbu ni nanti. Save date siap2

    ReplyDelete
  2. nak pi, awat lah takda pintu doraemon. hahahahahahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kejap kita tengah siapkan ni, di jangka siap nanti yaa hahahaha

      Delete
  3. Sepupu PC tengah pragnant..dia cakap kalau datang sini nanti bukan dia je yang pragnant..suaminya pun bakal pragnant..hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah gelak besar kita baca PC hahahaha...adeiiii

      Delete
  4. wah bestnya kalau dekat dah terjah ni. hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, kot mana tau tiba-tiba TERlalu, mai le singgah yaaaa

      Delete
  5. Replies
    1. Sangat menariknya, sila balik Johor ya hehehehe

      Delete
  6. Wow bestnyaa ada pesta makan. Dah terbayang dah mcm2 mknn yg ada boleh try nnt haha! Tp tu lah kat Johor kan, kalau dekat je dgn area ni confirm boleh nk pergi hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, Sis pun tak sabar dah ni..adeii bukan kocek je kempis tapi perut pun naik hahahaha

      Delete
  7. Nasib la jauh nak pegi. Kalau tak, memang Rawlins akan angkut rakan-rakan datang join festival nie. Dah terbayang dah makanan yang bakal menanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn...kalau pergi reramai dengan geng, kompom meriah! Tapi kot laa ada ke Johor nanti, roger ya...

      Delete
  8. ajom la kita save the date...lepas meeting JDT, boleh serbu sini...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yassss....ajom ler kita...sesak pun sesak janji jejak!

      Delete
  9. Best2 ada event makan. Mesti ada macam2 makanan yg ditawarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gile tak best Ayu, jangan kata makanan, artis pun ado heheheh

      Delete
  10. Wow!!!!!!! This event sounds awesome. Insya’Allah Kalo tiada aral boley hadir. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  11. alaa jauh pula.. kalau dekat boleh serbu dah ni...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa dekat-dekatkan laaa hahahaha...kalau ada ke Johor mai singgah ya..

      Delete
  12. saya duduk Johor tapi tak pernah tau pun pasal pesta makanan ni. HUhu, ok on. Saya pegi.

    ReplyDelete
  13. wow, saya memang suka dengan food festival ni semua! Saya dah la penggemar no.1 makanan2 Johor, almaklumlah, org Johor. 😝

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi, jom kita serang !! Jangan lupa save the date!

      Delete
  14. Wow bestnya, dah lah sis suka makanan Johor. Kalau ada rezeki bolehlah plan nanti ke sana, dapat lah merasa macam2 makanan Johor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa jomm Kak, kita memeriahkan lagi..penuhkan meja anda dengan makanan hahahaha

      Delete
  15. Bestlah orang Johor ada pesta makan terbesar di Johor nanti. Confirm meriah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn jom laa Johor Mimie..nanti roger-roger...

      Delete
  16. Alaaa bestnye tapi jauh. Huhu. Makankan untuk ena taw.suka pesta makan ni macam2 ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe awak tu duduk rumah aje, dah sarat tu Ena hahaha

      Delete
  17. Kita memang dah ajak husband datang sini nanti. Semua vendor makanan yang join best-best

    ReplyDelete
  18. Bestnya food festival tpi kita kan mesti kalau pi food festival jadi taj tentu arah.. Sedangkan pi ke pasar malam pun tak cukup tangan bawak balik mknan. Ni kan pulak food festival😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha samalah kita...ada juga semua benda nak makan dan beli..buncit laaa perut hahahaha

      Delete
  19. tak pernah lagi nak jalan2 kat johor. hari tu lalu je kawasan johor sbb nak ke singapore. macam menarik je pesta ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomm laaa singgah datang Johor..nanti kalau mai, roger-roger Sis..hehehehee

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.