WORDLESS WEDNESDAY - MASAK APA HARI INI?

WORDLESS WEDNESDAY - MASAK APA HARI INI? | Yooo! Masak apa hari ini korang? Ke tengah lagi membelek buku dan blog resepi haa? Hehehe. Ataupun dapur korang off harini? Waaa makan luar le tu ek...

Harini Sis nak masak....eh cuba tengok gambar di bawah, agak-agak faham dan tau tak Sis nak masak apa? Hehehehe ...


Yesza!! Betul...nak masak Asam Pedas Ikan Jenahak ni haaa..Ikan Jenahak ni ikan hasil pancingan Suami baru-baru ni, so kita asam pedaskan dia..Suami dah cop kepala, makanya Sis akan dapat matanya aje ler...hahahaha..

Okay dah, nanti sambung lagi..jom memasak..
Masak awal harini sebab semua kerja sudah settle...yabedabeduuu...


P/S: Semakin tak sabar nak bercuti!! ..

12 comments:

  1. wahh.. asam pedas ikan jenahak.. kite dah lama x masak asam pedas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe iyerrr harini dah siap masak dah ni...tinggal nak masak sayur dan goreng ikan asin dan tumbuk sambal belacan heheheh

      Delete
  2. Sedapnya asam pedas ikan jenahak..fav SA tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, sedap, dah siap dah masaknya SA hehehehe

      Delete
  3. ikan jenahak ni buat asam pedas memang mantap kak... lagi lah ikan fresh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...kalau dapat jenahak memang Sis asam pedaskannya...sedap tang kepala nya tu haaa,..

      Delete
  4. asam pedas johor, paling dirindui ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay! Hari-hari asam pedas pun takpekann hehehehe

      Delete
  5. Tak pernah pun masak asam pedas seumur hidup. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ERkkk biar benar tu?? Ye ke?? Tak reti, tak makan atau macam mana tu?

      Delete
  6. sis lin dan asam pedas ikan berpisah tiadaaaaaa

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.