Header Ads


SEPETANG DI TOPPEN BERSAMA #GENGBASSEKOLAH


SEPETANG DI TOPPEN BERSAMA #GENGBASSEKOLAH | Sebab perginya pun dah petang, makanya tajuk pun sepetang hehehe. Kalau pergi pagi, Sis ko letak sepagi, kalau malam Sis mesti letak semalam, tapi semalam tu dah lain pulak ceritanya ek...oii apa cite ni haaa hahahaha.

Sebenarnya lama benar tak gather-gather bersama dengan #GengBasSekolah Sis ni, maklumlah Sis bizi dengan undangan media sana sini. Nasib juga mereka faham. Pernah juga sekali mereka semua keluar, Sis ko yang takde, mereput nengok gambar mereka huhuhu. Tapi kelmarin bila kata mereka ajak keluar aje, terus Sis sesiap adjustkan masa Sis dan join mereka.

Kemana, mana lagi kalau tak ke Toppen Shopping Centre aje. Senang, dekat pun dekat dan senang nak tuju. Tapi kesahnya memasing tak pernah explore Toppen, sampaikan cari TGV Cinemas tu pun boleh sesat hahahaha, lawak tau korang!.

Nasib baik jugakan, Sis ko ni pernah join media tour sewaktu majlis perlancaran Toppen tu, so selok belok dalam Toppen tu Sis ko dah expert hahahaha. Makanya jadi 'waze' le gamaknya Sis ni..

[Baca Juga] : Pembukaan Puasat Membeli-belah Toppen Shopping Centre



Sebelum memasing sampai lagi, semua dah bercakap dalam group wahtsapp, 'lapar oii lapar' hahahaha. Termasuklah Sis ko. Dari pagi hanya minum kopiO aje, keluar jam 2pm, gile tak lapar. So bila kata semua lapar, maka Sis yang jadi 'waze' ni kata, okay kita makan di Lemon Tree aje. Sebab pit stop perjumpaan kitaorang di TGV Cinemas tu dah satu level dengan Lemon Tree, so tak payah pening-pening, makan situ sudah, kang ada sesat lagi bebudak ni hahahaha..

Macam biasa, baik makan di SDS atau pun di Lemon Tree, menu yang menjadi kesukaan Sis adalah Mee Goreng Mamak hehehehe. Tapi kali ni, Lemon Tree ada keluarkan menu Mee Goreng Mamak dia yang terbaru, iaitu Mee Goreng Mamak Seafood, so Sis cuba!.

Geng yang lain makan, Nasi Goreng, Chicken Chop, Mee Goreng Mamak biasa dan juga Spageti Cabonara. Sedap semuanya, yang bagusnya portion dia banyak, sampai kekenyangan memasing ek hahaha.

[Baca Juga] : Restoran Lemon Tree Terus Berkembang Maju

Kami yang dah masuk 44 tahun 2020 ni

Izam, Still single, ada siapa yang nak minang? Hahahaha

Kak Sue tak pernah tak lawa dan vouge!

Makin hari makin berseri-seri ek ko Lily

Lepas makan, ko ngase kami buat apa? Hahahaha apalagi teruslah ke Rooftop Toppen tu, Sis bawa mereka ke sana untuk berOOTD hahaha. Macam biasa, kesukaan Sis suka amikkan gambar orang, dan suka lihat hasilnya yang cantik, so makanya Sis laa yang jadi jurugambar buat mereka semua di atas hahahaha.

Tempat dah lawa kan, so kita abadikan dalam gambar sebagai kenang-kenangan di hari tua, esok dah tua belek blog nengok gambar, mau tersenyum sampai ke telinga sambil berkata 'lawa aku dulu ek' hahahahaha...

Ni #GengBasSekolah Sis baru jumpa suku je ni, belum jumpa semua, kalau jumpa semua, mau ribut Toppen tu, silap-silap, bukan sepetang lagi tajuknya, terus tukar, 'dari petang membawa ke malam bersama #GengBasSekolah' hahahaha.

[Baca Juga] : Apa Maksud Singkatan #OOTD Itu 



Lepas dah merayap satu Toppen, dan selepas solat Asar, ko rasa kami terus balik ke? Mustahil!! Apalagi ke Hock Kee Kopitiam laaa pekena kopi oii hahahahaha. Tak sah kalau tak mengopi okay...cuma dalam gambar tu Hot Chocolate si Lily yang punya, Sis macam biasa KopiO ais..perghh terbaekkk kaw giler!

Petang tu memang kami tak lama, sebab memasing ada hal. Lily tu pun nak balik amik anak kerja, Sis pula nak balik masak Mee Bandung, yang Izam dan Kak Sue tu, entah laaa semalam terus balik ke atau merayap lagi. Lupa pulak nak tanya hahahaha.

Apa-apa pun, satu aje Sis nak pesan, selain masa untuk keluarga, kita perlu juga luangkan masa untuk bersama kawan-kawan kita, jangan waktu susah kita cari kawan, waktu senang, kawan ajak sembang dan minum pun ko ngelak...macamtu sila left group!  Kakakakakah....

Dan satu lagi nak pesan, kawan kita tu manusia biasa juga, punya hati dan perasaan, so kalau nak bergurau, nak bercakap, nak beri pandangan atau nasihat, mohon jaga hati kawan ya, jangan main cakap sondol jerr..tak dia, tak kita juga 'makan dalam' nanti okay...ingat tu!

Buat #GengBasSekolah Sis... Izamn, Kak Sue, Lily, Ima, Jep, Aishah dan Juwita...*kena sebut semua, kang ada nangis tepi bucu katil hahahaha..
i Love Korang selamanya!! ❤


P/S: Next...jangan lupa temujanji kita..Mee Bandung Muar! ..

10 comments:

  1. setuju sangat. keluar minum2 dengan kawan2 pun penting jugak. mengeratkan silaturrahim ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Umi, kena bagi bercambah idea dalam otak tu hehehehe

      Delete
  2. Betul..walau kawan cakap jangan ikut sedap sahaja kan Sis..dalam adik beradik pun macam tu juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa PC, berkata tu kena hati-hati, bukan main cakap lepas, walaupun kita ni BFF ...

      Delete
  3. Salam kak, org kata kawan yg baik tu sangat bernilai, umpama mutiara di pesisir pantai. Sangat rare. Tapi itulah yg bernilainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan yang baik itu juga rezeki Ida...kita jangan mengharap sesuatu darinya tapi kita menghargainya...

      Delete
  4. Izam single lagi? Ok...noted...nak iklankan kat kawan2...tiberrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha iyerr single mingle lagi hahahaha...rekmen kat Ajan laaa hahahahahaa

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.