Header Ads


JAUH PERJALANAN, LUAS PEMANDANGAN TAPI ASYIK MAKAN AJE KERJANYA


JAUH PERJALANAN, LUAS PEMANDANGAN TAPI ASYIK MAKAN AJE KERJANYA | Iyerr jauh berjalan, makin jauh, makin banyak berhenti makan dan makan hahahaha. Gitu lee kalau dah Sis dengan Suami berjalan jauh. Kalau tak Sis yang suruh berhenti cari makan atau jajan, atau Suami yang stop berhenti pi cari makan hehehe.

Kalau Sis memang Suami atau sesiapa aje yang kenal Sis, kalau Sis bawa kereta, mesti Sis nak mengunyah, bukan sebab nak hilangkan mengantuk aje, tapi jadi tabiat hahaha dari dulu hingga sekarang. Selain dari yang mesti beli nescafe atau air panas Costa tu haa..haaa tu memang satu keperluan hehehe.

Kalau korang macam mana? Sama ke tak?

Yaa ada orang tak reti mengunyah time memandu, lagi satu konon jaga kereta, kang berbau dan jadi ternak lipas katanya..ermmmm habis dah kau pemalas nak bawa cuci kereta, tak ke lipas duduk dalam kereta ko..kalau faham ye faham, tak faham ye sudah..


Dulu memang ya, Sis anti betul orang makan dalam kereta, sebab kononya menjaga kebersihan kereta. Tapi bila dah makin berusia ni, benda tu dah jadi macam ala lantak lerr, dah makan dah kotor pi laa cuci kereta, habis cerita. Kena pulak Suami Sis pun sama naik dengan Sis, dia pun sama makan juga time memandu atau duduk sebelah, makanya tak ke lagi meriah dalam kereta dengan makanan hahahaha..

Pernah dulu sekali, kami berdua memandu ke Lumut, kami siap makan nasi lemak hahahaha. Sis memandu, Suami duduk sebelah, dia makan dia suap Sis, ko ngase? Sebab masa tu tak sempat nak berhenti dan terkejar masa so kenalah makan dalam kereta.


Dari hari Jumaat ke Desaru Lotus, terus ke Pasir Gudang, kemudian gerak ke Air Itam Johor, then Melaka, dan semalam dah sampai ke Paka. Sampai aje Suami ajak makan kat mcD. Dah tentunya kami makan burger sempena tahun baru cina tu Prosperity Burger. Perghh memang sedap!

Suami kata setahun sekali aje dapat makan burger ni hehehe. Tak makan rugi katanya hahahaha. So dapatlah kami merasa semalam di McD Kerteh. Lepas makan terus check-in. Malamnya kami makan apalagi, nasi goreng sotong besar hahahaha. Rindu dengan sotong Paka akhirnya terubat..sedap tetap sama, besar tetapm sama...arghh sedapnya!!

Dan hari ini nak gerak ke .....

Nantilah cerita ya...hahahahaha kena ada rahasia dan sambungannya, kalau tak, meroyan kang si 'anggerik desa' atau 'insan terpilih'  tu menelefon dan wahtsapp kakakakakakah ... dah le kaki stalker ! segala IG dan FB anak-anak, adik beradik, kawan-kawan Suami, kawan-kawan aku semua kau nak follow ek..kau dah kenapa? tak boleh lihat kebahagiaan orang ek, jenis apa la kau punya perangai ek..kesiannnnn....

Okay dah, hilang mood Sis ko kalau cite panjang-panjang kang,
Kita sambung nanti ya..Bye.


P/S: Korang tak payah tanya siapa dan kenapa, ONE DAY Sis akan viralkan di sini...

16 comments:

  1. tak nak tau sape yang sibuk tu. cuma sokong sis makan dalam kereta is such satu nikmat. Lagi-lagi bila jalan jauh. nyum nyum nyum.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kann Aien..bukan untuk hilangkan mengantuk aje, tapi sebab jadi tabiat laki bini hahahaha

      Delete
  2. Geng ni Sis..rasa macam tak lengkap perjalanan tak ada makanan dalam kereta.Paling tak pun kuaci dengan gula-gula..hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa give me five! Hahahaha...uitt siap akan kuaci ek, kalau Sis mesti asam-asam dan kerepek hehehehe

      Delete
  3. ooo okay da faham anggerik desa tu apa...hahahahhahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha faham kan, so buat-buat tak faham ya hahahaha

      Delete
  4. Tak nak tau yang sibuk tu sis..nak tau macam mana ropa nasi goreng sotong besar tu...cepat la update...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nanti boleh baca sini SA ..

      https://www.sislin76.com/2019/07/biar-terlebih-makan-sotong-asal-jangan.html

      Delete
  5. balik kerteh nnti nk cari lah nasi goreng sotong besar kat paka tuh... ingat CNY nk ajak balik kerteh tapi edy lak tak dapat cuti... cissss

    dana pun jenis yang dalam kete kene ada makanan, mmg sediakan bekas sampah siap-siap takde nya kotor lah...
    mcd kerteh tu mmg dekat simpan masuk ke kampung mertua dana tu kak, tu yg tiap kali balik kg mesti singah mcd situ... pastu asik penuh jelah mcd situ kalau cuti... kalah mcd kt KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa sekali makan nasi goreng sotong tu, puashati Dana..lepas tu termimpi-mimpi di buatnya hahahahhaa
      Ooo ya ke..situ je la yang ada mcD Dana..kalau kat Paka ada KFC...

      Delete
  6. sama la sis.. dilah pun suka mengunyah time drive...tp skrg time pegi balik keje je la.. tu je pun time boleh drive tenang2 sendiri.. dan radio bukak kuat sambil nyanyi2.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnkena macam tu, release tension kadang...so kena terapi sikit kann..

      Delete
  7. Ye...wajib Ada makanan..at least gula or coklat..plus air...kalau sy la...tapi bila time bulan puasa...kena drive...mencabar sungguhh tau...hoho.... Anggerik desa...kenapa kacau sis Lin nii..hohooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bulan pose ko makan dalam kereta takpe Non, janji ko sorang-sorang...hahahahaha...

      Jom Non follow Sis nak bagi sedass! Hahaha

      Delete
  8. saya kalu memandu kna statik je pegang stereng..tak blh nak makan2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo betul-betul fokus tu ya Cik Nor hehehehe...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.