Header Ads


HADIAH SEMPENA HARI IBU


HADIAH SEMPENA HARI IBU | Alhamdulilah nikmat yang penuh kesyukuran yang Allah kurniakan sepanjang bergelarnya seorang EMAK adalah mempunyai 3 cahaya mata yang menceriakan rumahtangga dan juga seorang Suami yang bertanggungjawab dalam segala hal keluarga.

26 tahun melayari bahtera perkahwinan, di kurniakan 3 orang anak, sudah cukup bahagia buat diri Sis sebagai seorang wanita. Berkahwin dalam usia muda (18 tahun) sedikit pun tak pernah rasa kesal dalam diri ini walau terpaksa berkorban meninggalkan zaman sekolah dan remaja, dan tidak dapat berbakti kepada orang tua, tapi itu semua bukan alasan untuk Sis tidak boleh berjumpa dan berjasa kepada Mak dan arwah Abah Sis selepas berkahwin.

Alhamdulilah di kurniakan juga seorang Suami yang bertanggungjawab dalam segala hal keluarga. Setakat ini syukur kehidupan kami seadanya dan tidak kurang dan tidak berlebih. Anak-anak pun semua masih lagi study, hanya Yana aje dah bekerja, merasa jugalah Sis dan Suami dapat duit dari titik peluh anak, syukurlah.

Dan bersempena Hari Ibu semalam, tak sangka anak-anak buat kejutan kat Sis dengan menghantar kiriman bunga. Sedang duduk lepak berborak dengan Suami, tiba-tiba ada orang call, katanya nak hantar bunga, terkejut Sis, Suami duk senyum-senyum, ingat ke dia yang buat surprise ke? Sekali tengok pada kad, laaaaa dari anak-anak Sis rupanya, huhuhu terus nangis sekejap hahahaha...

Kiriman Bunga Surprise dari @kejutanmanisjb_

Sis orangnya suka sangat dengan kiriman bunga, tak kisahlah bunga apa walaupun hanya sebatang bunga Rose, tapi kalau kata orang bagi sebagai kiriman memang hati berbunga-bunga ookay, gembira tak terkata. Cuma kalau Suami memang jarang nak bagi bunga, dia suka bagi Sis cokelat hahahaha...katanya nanti bagi bunga, bunga layu, bagi cokelat, kenyang perut kakakakakah...

Dan yang bestnya, bunga dan bouquet tu color Purple, warna kegemaran Sis, lagi bertambah suka. Tak sangka dan tak terfikir sama sekali yang anak-anak akan bagi kiriman bunga pada Sis. Biasa tiap tahun kami hanya keluar makan aje, tapi tahun ni sebab PKP, makanya tak dapatlah nak keluar makan luar. Jadilah dapat sebiji homemade Basque Burnt Cheesecake dan juga kiriman bunga dari anak-anak.


Dan juga terima kasih buat Suami yang menghadiahkan sepasang Sejadah terbaru dan juga tudung bawal terbaru dari Naelofar ni, walaupun Sis yang pilih, tapi Suami yang bayarkan hahahaha...katanya hadiah Hari Ibu hehehehe..Padahal Suami dah belanja makan 'tapau' menu dari Restoran Todak dah semalam hehehehe...alhamdulilah.

Jadilah, kalau tiap tahun Suami belikan baju, tapi tahun ni, dia kata 'pilihlah, nanti Ayah bayar', hehehehe makanya lelaju leee Sis ko pilih, nasib baik sempat dan dapat juga akhirnya. Koleksi yang ini hanya limited edition sempena Ramadhan aje. Kebetulan plak kawan Sis,Sheida hantar pada Hari Ibu malam semalam, so memang kena pada waktunya hehehe alhamdulilah.

Syukur! Syukur alhamdulilah, terima kasih Allah yang telah mengurniakan aku kebahagiaan yang tak terhingga ini. Aku bersyukur atas segala nikmat yang telah Engkau berikan. Semoga rezeki dan kebahagian ini akan terus berkekalan hingga ke Syurga dan kami sekeluarga hidup bahagia bersama dunia akhirat. Engkau jauhkanlah dari segala gangguan atau mereka yang tidak menyenangi kebahagiaan kami dan Engkau jauhkanlah kami dari segala kesusahan yang tidak boleh kami hadapi. Sesungguhnya Engkau yang Maha berkuasa dari segalanya.


P/S: Ini memang satu kejutan, ikutkan dapat ucapan dari anak-anak dan Suami je pun dah cukup bersyukur..alhamdulilah..

11 comments:

  1. Tahniah
    Kalau ada anak 13, mungkin lagi banyak dapat hadiahnya

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..syukur macam-macam dapat ni :)

    ReplyDelete
  3. seronok ank2 dh besar bole surprise wat kek......wah dpt tudung nealofar dr suami bole pakai time raya nanti...saya aritu husband masak utk berbuka..biasa mkn2 luar or pi holiday tp dh musim pkp ni tkde la kemana2

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, aku kalo dekat dengan mamak aku pun nak gak buat kek dan hadiahkan benda kegemaran dia...huhuhu...mampu doakan dari jauh aje...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah. suka tgk sis happy :)
    kita ni tak nak byk kan, sis. cukup la dihargai semula dgn kasih syg.
    harta benda tu belakang kira! :)
    bcc tu alamak sedap nyer!

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah rezeki dari suami dan anak tersayang. selamat hari ibu kak lin

    ReplyDelete
  7. Bestnya dapat surprise macam ni.. Hehee.. Hadiah yang paling bermakna. .dapat bunga memng best. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. Wahhh.. Bestnya sis lin.
    Betul betul suprise..
    Bestnya bila ada anak anak dah besar.
    Dah pandai menghargai setiap hari penting ni kan..

    ReplyDelete
  9. bestnya ada surprise macam ni. tahniah! mesti sedap burnt cheesecake tu dan cantik hadiah naelofar tu

    ReplyDelete
  10. Bila anak anak buatbsurprisr memangbterharu rasanya kan kak. Bestnya dapat bawal dan sejadah limited edition neelofa tu. Sejadah dia cantik.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, tahniah Sis Lin... seronok baca tentang kegembiraan juga kebahagiaan teman-teman maya sekalian... nampak best sungguh BCC tu... lagi best sebab air tangan anak-anak untuk emak tercinta kannnn... semoga terus bahagia bersama keluarga tersayang ye Sis Lin...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.