Header Ads


SELAMAT HARI IBU 10 MEI 2020


SELAMAT HARI IBU 10 MEI 2020 | Harini Hari Ahad minggu kedua dalam bulan Mei adalah sambutan Hari Ibu Sedunia atau Happy Mother's Day bagi tahun 2020. Yaa satu dunia meraikannya. Dan jika kita masih ada Ibu atau kita sendiri juga adalah seorang Ibu, maka hari ini adalah hari istimewa buat mereka dan juga kita sendiri.

Bukanlah kata nak sambut beriye sangat, sebab nanti kang timbul plak salah fahaman dalam meraikannya kan, tapi cukup sekadar mengingati pengorbanan dan ucapan kasih sayang kepada Ibu kita sempena meraikan Hari Ibu hari ini.

Bagi Sis, hari-hari pun Hari Ibu, selagi masih ada ibu tu, hargailah masa bersama, jangan nanti bila dah takde Ibu, baru nak kesal tak dapat selalu bersama. Sis pun bukan selalu juga bersama Emak Sis, tapi kami selalu berchat, bercall dalam group adik beradik semua. Tak kisahlah kan, janji ada juga conection tu nak bertanya khabar, jangan senyap terus.

Dan bagi korang yang tiada lagi Ibu, jangan sedih, doakan Fatehah kepadanya, moga Ibu korang sentiasa tenang dan damai bersama mereka-meraka yang beramal soleh. Takde Ibu, boleh juga beri kasih sayang dan ucapan hari Ibu buat Ibu Mertua, sebab Ibu Mertua juga adalah Ibu kita, oleh itu hargailah mereka yang bergelar Ibu.


Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerah kasih tiap waktu

Betapa tidak hanya engkaulah yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu

Selamat Hari Ibu buat Emak Sis, Puan Rosnah Wong. Emak ...owang selalu doakan moga Emak sihat dan kuat menghadapi melawan sakit Cancer Payudara Emak, dan moga Allah panjangkan umur Emak selalu. Kami semua sayang Emak.. I Love Emak .


P/S: Terima kasih juga buat Suami yang bagi ucapan dan hadiahnya sehari awal, Saya suka sangat!... Suami ingat semalam (Sabtu) Hari Ibu, rupanya hari ini kekekeke..

8 comments:

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.