BILA PAKAI APRON CHRISTY NG NI, AKU TERINGAT ANAKOMAK


BILA PAKAI APRON CHRISTY NG NI, AKU TERINGAT ANAKOMAK | Mananya tak teringat, sebab dia yang bagi hahaha.. Horray, bertambah lagi koleksi apron di dapor merah Sis untuk tahun ini. Sebab awal tahun haritu baru juga beli apron baru, so semalam dapat lagi apron pemberian dari blogger anakomak ni. Cuma yang specialnya, siap ada nama Sis Lin kat depan apron tu hahaha..

Bila dah ada nama, so orang lain tidak boleh guna yaa, hanya Sis Lin aje yang boleh pakai hahahaha.. Sebenarnya ada kisah di sebalik apron ni.. Kisahnya begini... pada satu hari, sedang Sis membelek website Christy Ng ni, memang Sis dah ternampak dah set apron dan tote bag ni, tapi Sis belek-belek dulu, hati memang dah berkenan, harga boleh tahan juga, tapi Sis kata, 'Tunggu budget bulan depan aje la'.. so Sis diamkan aje ler.. 

Then blog anakomak Ako Tetap Ako, ada buat giveaway 'Menuju Ke Satu Juta', dah kata rezeki kan, bukak aje blog dia pagi tu, tup-tup tengok, angka dah pun melepasi satu juta, apalagi, Sis cecepat skrin shoot dan email kepada anakomak, sebagai syarat giveaway, walaupun ko boleh aje hantar wahtsapp hahahaha.. 

3 pemenang akan di pilih berdasarkan siapa cepat dia dapat.. dah namanya rezeki, Sis laa orang pertama yang SS paling dekat angka satu juta tu katanya hahahaha.. memang tak moh kalah kan namanya... so kita tunggulah hadiah yang di janjikan jeng jeng jeng.. 

Bila Pakai Apron Christy NG Ni, Mesti Teringat Anakomak

Bila Pakai Apron Christy NG Ni, Mesti Teringat Anakomak

Dan bila hadiah sudah sampai semalam, pada parcel aje Sis dah nampak dah nama pengirim Christy Ng tu.. ermmm dalam hati kata, 'takkan laa'.. dan tak terfikir bila masa pulak Sis order yang itu dan tidak terfikir langsung itu hadiah dari anakomak atau Sis lebih kenalinya sebagai Retna.. 

Sis pun bukak laaa..

Bila dah bukak............................................. Eh...ini yang Sis nak beli laa.. ko ngase macam mana perasaan tu ek? Terharu sangat tau, seolah Retna dapat baca apa yang Sis nak.. huwaaa, touching giler oi masa tu. Sis confiden itu hadiah dari Retna sebab ada wish card tulis, 'Congrats You Win, Keep Blogging'.. haa tau dah siapa bagi hadiah tu..  :((

Sis sangat sukakannya.. 

Yaa apron tu siap di datangkan set dengan Tote Bag. Pun ada nama Sis Lin di bagnya tu. Boleh Sis buat pi pasar lepas ni. Besar dan kualiti kainnya jenis 'kain guna' gitu, so kalau bawa pi pasar boleh isi barang berat, memang takkan bocor punya. 

Apa-apa pun makaseh Retna, kau selalu menceriakan dan memgembirakan hati aku yang selalu On OFF aje moodnya.. ada rezeki kita spend time berdua yokk bermalam sambil 'pillow talk'.. banyak benda aku nak luah dan cerita kat ko.. 


Dan sebelum terlupa, ada juga satu lagi hadiah tandahati sebagai pengomen tegar di blog Sunah Sakura tu. Dia ada buat giveaway untuk pembaca blog dia yang paling banyak komen di blognya. Dah tentunya laa Sis ko ni, bukan kata banyak cakap, banyak komen pun Sis ko kakakakakah.. 

Sunah ada bagi macam-macam juga, tapi tak nyempat nak snap hadiahnya 'selonggok', ada juga teh dan kopi, teh anak dah bedal, kopinya pulak Sis dah bancuh bagi Suami minum hahahaa.. selamat daa semuanya.. Cuma pelekat fridge magnet tu haaa Sis dah lekat kat peti ais Sis, super duper cute ekk.. siap dia tempah bagai, gigih seketul Cik Sun... *bukan SU'UN yaa..hahahaha..

Ada lagi blogger-blogger lain yang beri hadiah buat Sis, cuma maaf sangat, kadang tak nyempat nak amik gambar, hadiah dah di buka dan di guna. Lagi kalau hadiah makanan, bukak terus ngap hahahaha.. 

Alhamdulilah, semuanya rezeki tanpa di duga. Rezeki ni datang dalam banyak cabang, dan rezeki pun kalau Allah nak bagi akan ada juga, antara cepat dan lambat aja. Betul tak?.. 

Tak perlu cemburu dengan life orang lain. Rezeki masing-masing Allah dah aturkan. Cuma bezanya rajin atau malas aja kita nak cari mana terletaknya rezeki itu. 


P/S: Nanti nak buat juga laa untuk pembaca blog Sis yang ke 10 JUTA ! .. tunggu.. 

14 comments:

  1. Alhamdulillah. Bila kita nak kemudian Allah izin berkat usaha nikmatnya lain macam kan Sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa PC, lagi satu bila kita bersabar, pasti Allah menjanjikan kegembiraan buat kita kan...

      Delete
  2. Alhamdulilah.. Betul tu.. Rezeki masing2 allah dah tentukan.. Jgn cemburu rezeki org.. Pape pun tahniah.. Ako tgu 10k ko 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah.. makaseh tau awak..
      Awak memang selalu mengembirakan kita, terharu kita...

      Next.. tunggu sepuluh juta hahahaha

      Delete
  3. Patut Lin kena bergambar pakai apron tu sambil diri kat tepi dapo.. (Akak selalu lupa pakai apron kat dapo, malas benonya, hihi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak brgambar tapi muka tak sememeh Kak hahaha..
      Lin kalau masak sekarang pakai apron Kak.. hehehe gaya Chef gitu..

      Delete
  4. ahahahahhahahah su'un ko kateeeee...

    bestnyaaa hadiah kak ret..dia bagi apa yang kita suka kannn..ke ko cakap kat dia aku suka kek haaa??? hahahahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha...
      Kan Sunah, Kak Ret tu suka surprise orang..
      Kakakakakah aku memang tau ko suka kek kann.. :p

      Delete
  5. Cantik-cantik hadiahnya. Tahniah! Moga ukhuwah di alam maya berpanjangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Amie, sangat cantikkk...
      Aamiinn..

      Delete
  6. Replies
    1. Kann CCL, tu Christy NG memang cantikk design dia, handbag dia pun lawaa...

      Delete
  7. cantiknyaa!! congrats sis :) keep blogging yaaa

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.