WORDLESS WEDNESDAY - DIY WAINSCOTING


WORDLESS WEDNESDAY - DIY WAINSCOTING | Kalau sebelum ni korang ada baca blog posting Sis yang Sis ada menulis projek Suami dan Anak Sis dalam rumah ni, haaaa inilah dia projek mereka.. dah hampir dua minggu dah projek DIY wainscoting ni haaa.. memang rumah agak kelam kabut dan serabut sekarang.. 

But now, dinding sebelah kanan dari hall, ke bawah tangga dan dapur sana tu dah siap semua pasang. Suami tengah buat bahagian tangga pulak, agak rumit sikit.. then nanti tinggal nak cat lapisan demi lapisan bagi wainscoting tu betul-betul cantik. Dinding sebelah kiri dalam proses lagi.. step by step.. Ini semua Suami buat time dia cuti dan balik dari kerja. 

Mau tak letih woo.. tapi kejadiannya nanti, pasti puashati kan.. kita tunggu dan lihat.. 

DIY Wainscoting

Step memasang kayu-kayu ke dinding. 

DIY Wainscoting

Step mengecat lapisan pertama dulu. 

DIY Wainscoting

Step mengecat ni kena banyak kali lapisan, supaya hasil wainscoting tu jadi kemas dan cantik. Ni baru satu lapisan cat.


P/S: Ni dah share ni, kejap lagi ada le yang mula meyampai dan KEPOH, tak boleh tengok orang senang dan bahagia.. dasarrr --> 👿

18 comments:

  1. wahhh dah jadi putih..fuhhh, memang penat tapi sumpah nanti mesti puas hati dengan hasilnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu baru lapisan pertama cat Sunah, kena cat banyak kali adeiii.. *aku yang cat hahahaha

      Delete
  2. Wah cantik!
    Rajin suami sis & anak.
    Teringin juga nak buat tapi suami tak minat huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah Puan, datang rajinnya tu.. banyak lagi tu tak siap, kena pelan-pelan supaya hasilnya teliti..

      Delete
  3. bestnya Lin DIY jer pasang waincoting ni jimat banyak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Kak, jimat banyak juga, tapi banyak penat hahahahaha

      Delete
  4. hahahahhaa.... pssts abg sabar oo abg sabar... meh kasi touch umah tmn pelangi ni sikit :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang aku kata, boleh.. ko pindah rumah dulu hahahahaha

      Delete
    2. Hahahaha.. kalau buat, mau kena stay sana dua bulan kakakakakh

      Delete
  5. Replies
    1. Alhamdulilah Wak, teliti dan fokus, hasilnya nampaklah kemas..

      Delete
  6. mcm nak buat kat rumah Seremban...tp apakah aku serajin ini? apakah suamiku serajin ini?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha memang kalau rasa tak rajin jangan buat Ammie, kang ada separuh jalan dah fed-up hahaha

      Delete
  7. Misi pasti berjayaaaa!!! Ewahh.. Kaler putoh je ke camana? Cantik.. nampak luas kalau putihhh... Moga terussss rajin sehingga ke penghujunggg.. Kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Nona, semua nak cat putih aje, Suami taknak color-color..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.