JOM MAKAN YEE SANG !


JOM MAKAN YEE SANG ! | "Lo Hei" ! Jeritan melambung Yee Sang menjadi satu adat resam Tahun Baru Cina di Malaysia dan Singapura yang mana saudara-mara berkumpul di keliling meja lalu melambung cebisan ramuan ke udara dengan penyepit apabila disuruh, sambil melaungkan ucapan untuk menandakan bermulanya tahun baru yang makmur.

Tapi tahun ini sedikit kurang meriah, kerana kita meyambutnya dalam keadaan norma baharu. Masih tidak boleh merentas negeri untuk meyambutnya beramai².  

Tapi tak apa, tradisi 'Makan Besar' masih tetap di adakan walau berjauhan dengan keluarga, cuma kemeriahan tu agak kurang meriah laa kan. 

Jom Makan Yee Sang!

Jom Makan Yee Sang!

Yee Sang simbolik kepada kemakmuran, 'tuah' dan kebahagian.

Menu Yee Sang ini terdiri dari ramuan-ramuan biasa termasuk: ikan salmon segar, daikon (lobak putih), lobak merah, cili kembung, halia, lime leaves, parsli Cina, potongan kacang tanah, biji bijan bakar, keropok udang (atau udang kering goreng), dan tepung lima rempah. Kuahnya diperbuat terutamanya daripada sos plum. 

Dan bagi korang yang sedang mencari pakej penghantaran kerumah atau walk-in pick-up set Yee Sang ni, korang boleh mencuba 'AFFORDABLE SALMON YEE SANG SETS' by Ponderosa Golf & Country Club (Johor Bahru)  . 

Tersedia untuk delivery atau untuk walk-in takeaway.

RM 38 for 4 - 6 pax
RM 68 for 8 - 10 pax

Jom Makan Yee Sang!

Atau korang boleh juga buat pembelian all-in-one set termasuk Yee Sang dalam  'BLESSING SETS' mereka, di mana tersedia dengan hidangan 'makan besar' beraneka jenis lauk berharga RM288 for 5 pax. 

Tempahan boleh di buat bermula dari jam 10am – 7pm SETIAP HARI. 

*Caj penghantaran mengikut jarak kawasan. 

Untuk tempahan boleh contact: 

☎️ 019 - 779 9841 (Sales & Marketing)
☎️ 019 - 758 8093 (F&B Reservations)

Atau ke Facebook Ponderosa Golf & Country Club Johor Bahru untuk maklumat lanjut. 


P/S: Sis suka makan Yee Sang sejuk-sejuk !! Nikmat!! 🍊

12 comments:

  1. jujurnya sampai sekarang belum pernah cuba yee sang lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo nanti boleh cuba kalau ada rezeki...dia banyak sayur aje.

      Delete
  2. Kalau kat opis ni semua pun berebut nak yeeaanggg!! 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah kann kalau tak dah berguni makan Yee Sang kan..

      Delete
  3. Suka jugak makan Yee sang lepas makan di Pulai Spring tu.. dulu takut, rupanya sedap eh lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Kak, sebab dia sayur kan, lagi kalau letak kacang banyak, lagi sedap...

      Delete
  4. this year tak merasa yee sang duit boss hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekekeke.. minta advance lerrr gan Boss...

      Delete
  5. Meriahnya! Di sebalik kehidupan masyarakat berbilang kaum di negara kita, terselit keunikan budaya mereka yang tersendiri.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.