TESCO DAH TUKAR NAMA KEPADA LOTUS'S


TESCO DAH TUKAR NAMA KEPADA LOTUS'S | Mula Sis dapat tau bila malam tadi ternampak adik Sis yang bekerja di Tesco Seri Alam tu update status di wahtsappnya tulis 'Bye-bye Tesco', yang kami adik beradik lain ni ingat dia nak berhenti kerja ke, bila di tanya, rupanya katanya semalam nama Tesco tu last di gunapakai, dan harini nama TESCO telah bertukar ke nama LOTUS'S..

Kesahnya.. memang agak terkejut gak laa kan, tiba-tiba jee.. menurut kata adik Sebab company dari Thailand, Charoen Pokphand (CP) dah beli TESCO Malaysia dan TESCO Thailand.. begitulah katanya. 

Semua barang brand Tesco termasuk uniform bekerja pun barangkali akan bertukar semua. Suasana di Tesco Seri Alam pun dah berlainan kata adik.. Maklumlah Sis dah lama benar tak ke Tesco.. malas nak beratur panjang. Pergi pagi pun ramai, tengahari pun sesak, lagi kalau pergi malam, tak pernahnya tak beratur oii.. sebab tu Sis suka belanja di Econsave aje hehehe.. 

TESCO dah tukar nama kepada LOTUS'S

Gambar sumber viral di Facebook. 

Mana yang biasa belanja di Tesco mesti biasa belikan barangan makanan jenama Tesco. Kalau Sis memang suka beli Lasagna dan nugget dia, sedap macam nugget McD dan KFC oii..biasa kadang kirim dengan jiran Sis aje kalau nak beli. Dia selalu ke Tesco..

Kalau Tesco dah bertukar ke Lotus's, adakah barangan makanan jenama Tesco itu dah takde di jual ek? Atau mungkin ada, cuma nama pada paket dia je bertukar ke Lotus's? Itu tak tau la kann... Harap masih kekal laaa ada kan.. 

Tapi mengikut kata adik Sis, stock sedia ada akan dihabiskan dan takkan masuk lagi lepas stock habis. Dan  penjenamaan baru Tesco kepada Lotus’s juga akan berjalan hingga hujung tahun 2021.

Dan mengikut kata adik Sis pun, tadi ramai orang dah mula memborong barangan brand Tesco kerana barangan jenama tersebut dikatakan agak berkualiti dan susah nak dapat, nanti bila Tesco sudah sepenuhnya bertukar kepada Lotus’s memang takkan ada lagi laa barangan brand Tesco tu. 

Dengan adik Sis sekali memborong yaa.. hahahaha.. 

Meskipun bertukar nama, pihak Tesco atau Lotus's tetap menjanjikan akan memberikan perkhidmatan yang kekal menarik untuk pelanggan. Difahamkan penukaran nama ini seiring dengan pengambilalihan Tesco Malaysia oleh entiti Thailand iaitu Charoen Pokphand Group Co., Ltd (C.P. Group) sejak Disember 2020.

Malah menerusi ruangan ‘about me’ di Facebook pihak Tesco juga sudah mengemaskini informasi terbaru dengan memaklumkan kepada orang ramai bahawa semua pasaraya Tesco sedia ada merangkumi 8600 pekerja kini secara rasminya sudah bertukar menjadi Pasaraya Lotus.

Resit dan check-in MySejahtera juga dah sepenuhnya bertukar ke Lotus's Stores (Malaysia). 

 So lepas ni kita kena sebut nak pergi Lotus’s la bukan lagi Tesco lagi ya hehehe.. 


P/S: Kalau Sis tak kisah le nama apa pun, janji barang yang nak di beli ado.. kikiki.. 

15 comments:

  1. tesco kat thailand nama dia lotus. ohh kiranya thailand dah ambil la tesco..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa betul, then kat Malaysia ni Thailand pula dah amik alih Tiara..

      Delete
  2. satu malaysia ke LIn? kat website still guna tesco lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok baru baca... dia tukar stage by stage... by end 2021 semua dah nama LOTUS...ermm... ni kes mcm carrefour la jgk ni..

      Delete
    2. Yup Ret, akan bertukar semua satu Malaysia nanti..

      Delete
  3. lama bebeno rasanya tak pergi tesco, sokmo barang habis je. tak best. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laa Sis, sebab malas nak beratur kalau ke sana.. tak pernah tak ramai orang..

      Delete
  4. Ada terbaca juga kt fb tadi ni . Dengar cerita thailand dah ambil alih semua . Dari tesco tukar ke lotus .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CCL.. hingga ke hujung tahun akan di tukar semua..

      Delete
  5. tak perasan pulak kak pasal tesco ni padahal sejengkal je tesco seri alam ni dengan rumah. mungkin cp group ni akan jual barangan jenama dia la kan kak sebab banyak jugak produk keluaran dia kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ada yang belum bertukar, akan merwka buat secara berperingkat hingga hujung tahun ni Mar..

      Delete
  6. betul ramai dah yang memborong..banyak yg story pasal lotus ni..sedih la xde tesco da pasni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, semua nak borong brand Tesco tu.. sebab nanti dah tak merasa dah..

      Delete
  7. waaaaa , then after this the whole malayia no more tesco

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Atie, lepas ni ayatnya 'Jom ke Lotus's' hahahaha..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.