SEDAPNYA KALAU DAPAT MAKAN DURIAN


SEDAPNYA KALAU DAPAT MAKAN DURIAN | Ya Allah mengoda giler bila bukak facebook dan instagram, sana sini semua orang tunjuk dan tayang buah durian oii.. Buah kegemaran Sis dan juga kesukaan Sis anak beranak. Korang pun mesti suka juga kan? Siapa aje oii tak suka buah durian, lagi kalau makan time panas ni, nikmatnya... 

Ada orang tak suka makan tima cuaca panas, sebab katanya nanti berlawan panas dalam badan, tapi fakta ke? Hahaha tak pernah pulak dengar dan amik tau, kalau makan durian akan panas dalam. Tapi tak tau laa kalau ada benarnya.. 

Sejak dulu sampai laa ni, Sis lebih suka makan durian time cuaca panas, lagi kalau makan di luar tepi jalan kedai yang menjualnya, perghh nikmat mencium dan merasa sebenar rasa durian tu, tak boleh nak kata.. Siapa setuju sila belanja Sis.. kakakakah..

Sedapnya Kalau Dapat Makan Durian

Gambar ihsan google.. 

Cuma pelik, sekarang ni tengah musim durian ke ek? .. sebab dah banyak nau orang kongsi buah durian ni.. ke jenis buah durian kawin atau dari Thailand ek? kalau jenis tu kureng sedap sikit, dia nak sedap jenis pior kampung punya, perghh tu pahit-pahit rasa dia, dapnya oii.. 

Bab durian ni jangan di sebut, tau-tau kang ehhh Suami bawa balik jee, macam dengar aje isi hati Isteri dia yang nak makan durian, tak caya tengoklah nanti, esok lusa mesti ada lee buah durian Suami bawak balik hahahaha..

Satu perangai Sis pulak, kalau beli durian, tak suka simpan dua tiga hari terbiar je. Contoh kalau beli 5 biji, semua 5 biji tu bukak, kalau tak habis masuk dalam bekas dan simpan dalam peti ais, tu lagi elok, dari terbiar, esoknya tengok buah durian tu kadang dah berair.. hilang sedapnya rasa durian tu.. pernah kena?.. kan kan.. 

Dan lagi satu, jarang sekali Sis beli durian buat bubur durian, sebab sayang oi nak buat bubur kakakakah... beli durian memahal, buat bubur, aishhh hilang nikmat duriannya juga kakakakakakakah... nak buat bubur, beli je yang paket tu atau yang buahnya dah terkopak, janji bubur ada rasa durian sudah.. yang beli mahal tu, bukak makan jee terus.. ada faham.. 

Ehh terpanjang pulak cite duriann ni.. hahaha.. 
Okaylah tu je nak update untuk hujung minggu Ahad ni.. jumpa esok.. 
Harap-harap ada laa buah durian kang kekekeke.. 


P/S: Rumah ni sepuluh biji pun tak cukup oii hahahaha.. 

26 comments:

  1. Amboi blm musim nya lg la sis lin hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sudah teringin sangat nak makannya Sha...

      Delete
  2. Saya tak ras sekarang musim durian, tapi ada orang jual durian pulak. Tak banyaklah. Barangkali baru musim kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Amie, tapi pelik sana sini orang up makan durian.. durian mana entah laaa..

      Delete
  3. Betul tu sis...sedapnya kalau dapat makan durian..durian skrg dah jadi buah kayangan dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..adeiiii harga kayangan sebab belum musim agaknya SA, tu pasal mahal..

      Delete
  4. Kat KL ni berlambak dah org jual doyan...
    tapi ako belum sempat lagi nak cari doyan...
    tapi camne nk makan doyan klu tgh nak diet kan ... ermm hehehe bersabar je la *pujuk hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seiruslaaa...
      Kat JB banyak juga, tapi kat Pasir Gudang ni tak nampak pulak ada jual, kalau tak aku dah order delivery hahahaha...tapi tengah on diet... huwaaaaa :((

      Delete
  5. Dugaan apakah tengok gambar durian di malam hari.susah nya nak jumpa durian. bukan musim kot sekarang kak. Saya pun kalau ada durian memang terus buka je. tak sedap simpan esoknyaa. rasa kurang sedap dah. Harap ada rezeki kita merasa durian di kala teringin. Aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Fizah, tak nampak area Sis menjual, tapi ramai kawan up beli dan makan durian..

      Delete
  6. Allah, ingat sebelum tido nak blogwalking. Ternampak durian. Masuk mimpi laaa. moga kenyang esok hari.


    ps: sama la kalo 10 biji memang tak cukup kalo bawak blik kg. kalo sendiri je laki bini macam tak best la pulak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kalau ndah durian, siang malam nampak boleh mengugat iman hahahaha..

      Delete
  7. Kak Sue nampak juga orang jual durian tepi jalan, terkejut juga eh.. musim durian ke sekarang nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Kak, tu duk fikir, durian mana laaa yaaa

      Delete
  8. musim...kat rumah pun dah 2 kali beli durian. ada pula jiran2 yg jual..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haperrr? Huntunglah dah makan durian... Sis masih menunggu rezeki ni.. :(

      Delete
  9. Durian luar musim dari Pahang kot
    Kalau JDT belum musim lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga Wak, Suami kata kalau dah musim, kat Penggerang tu mesti banyak jual..

      Delete
  10. tak lama lagi nak tiba dah musim durian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tunggu musim aje laa kan Atie, durian kampung sedap..

      Delete
  11. banyak juga orang jual durian kat pekan nanas ni,,, tapi mahal la..tak musim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ada yaa Azian...nak bagitau Suami laa..
      Tapi takut kena u-turn balik pulak kang hahahahaha

      Delete
  12. tu lah, area taman umah aku pun ada dah ornag jual durian..tak tahu la dari mana..

    ReplyDelete
  13. Tetiba ada durian.. tapi rasa x musim sgt pun.. haha.. Sy bukan hantu doyan.. cuma makan aje kalau ada depan mataaa. kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Kota Masai katanya ada jual ye Nonn.. ko ada nampak ke?

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.