KISAHNYA, SI MIKA TU ANAKNYA SI HAKIM!


KISAHNYA, SI MIKA TU ANAKNYA SI HAKIM! | Korang tengok dah episod akhir Takdir Yang Tertulis semalam? Sis jam 10pm tu memang tak terus tengok, Sis tengok ulangan semula hampir jam 12am juga, sebab melayan Suami tengok movie Kingdom di Netflix. Tapi bila bukak aje facebook, kawan-kawan semua update kata,  plot twist habis 360' dan kata mereka memang tak menyangka sama sekali yang si Mika tu anaknya Hakim. 

What????... 

Dengan tak menyabonya terus Sis buka tengok ulangan episod akhir Takdir Yang Tertulis tu. Mula nak tau juga, adakah Juwita akan berkahwin dengan si Ean? Rupanya itu hanya gimik planning Juwita dan Ean untuk cemburukan Ruhila aja, ye laa nak tengok samaada Ruhila tu masih sayangkan Ean lagi atau tidak. Ternyata memang Ruhila cemburu bila dapat tau Juwita dan Ean nak kahwin dan Ruhila masih cintakan Ean.

Kemudian Emaknya Ruhila, yang berangan nak jadi CEO syarikat Juwita, dengan bangganya konon melantik diri sendiri, akhirnya musnah harapan dan impiannya sebab Juwita kembali merampas balik syarikatnya sebab dia dah jadi pemegang share terbesar syarikat tu. Jangan kata Emaknya Ruhila aje melopong, dengan si Azlan sekali kena pecat hahahaha.. padan muka ko!. Dengan syarikat, rumah dan kereta semua kena pulangkan semula pada Juwita.


Takdir Yang Tertulis

Yang paling gempak dan paling di tunggu-tunggu... apabila si Azlan sudah dapat tau yang Mika tu bukan anaknya dengan Ruhila setelah dia pergi buat check kesuburan dia di hospital dan Doktor bagitau yang Azlan tu mandul..hahahaha...Yang ni Sis dah dapat agak, ternyata betul.. nak tak nak si Ruhila kenalah mengaku, dan akhirnya Azlan ceraikan dia dengan talak 1. 

Bab Ruhila sembunyikan kandungan dia tu memang kejam.. sanggup buat Azlan tu Pak Sanggup dan aniaya kawan baik sendiri semata nak tutup aib dia, sedangkan Azlan tu sangat cintakan dia.. kesian Juwita.. tapi Emak Ruhila tu lagi zalim, sebab dia jadi dalang semua ni.. aishhhh..

Mika pun dah tau yang dia memang anak Ean dan Ruhila.. so cute budak ni tau berlakon, dengan mimik muka dia dan gaya lakonan dia, memang selamba habis..lagi kalau dia speaking London ko.. so cute!!.. 

Part nak habis tu, nampaklah, yang Ruhila dah berbaik semula dengan Ean.. Mika pulak tinggal bersama Juwita tapi bergilir dengan Ruhila.. Kak Jum orang gaji lama Juwita pun dah bekerja semula di rumahnya. Juwita pun semakin baik dengan semua pekerjanya, sifat EGO dia terus hilang dan jadi sangat lemah lembut melayan pekerja syarikatnya. 

Azlan pula tak tau apa sudahnya, lepas Juwita dah failkan kes cerai, mungkin mereka dah bercerai, then tak taulah dia hidup macam mana, sebab ye laa dah kena pecat, kereta, rumah semua dah takde, dalam episod minit terakhir tu, nampaklah Azlan keluar dengan Mika, dan tengok gaya pemakaiannya dah tak sama laa seperti sebelum ni..tapi still dapat berjumpa dengan Mika.

Emaknya Ruhila dan anaknya Rozita  tu tak tau apa cite, sebab takde plak nampak apa terjadi kat dia selepas itu.. 

TAPI.... minit last sekali....

[Baca Juga] : Rahimah Tanpa Rahim 

Takdir Yang Tertulis

Hakim masuk penjara, mungkin atas sebab banyak kesalahan yang telah dia lakukan.. dan yang tak boleh blah tu... bila dia tersengeh sambil flashback semula...

....rupanya......

Masa Ean dan Ruhila di kelab tu, bukan sebab mereka mabuk, tapi sebab si Hakim ni dah masukkan pil tidur atau pil khayal dalam minuman mereka berdua, dan akhirnya tak sedarkan diri, dan Hakim telah MEROGOLnya si Ruhila.. jahamannnnn ko Hakim!!!!!!!...dan dan ko terus jadi hero utama pulak saat-saat akhir ekk.. siot ajee.. 

Terus Sis macamm....erkkkkkkkkkkkkk so???????.... 

SEMUA orang kena TIPU laaa oiii hahahahahahahhahahaha.... jilake betul ko Hakim!!!!.. 

Makanya Mika tu anaknya Hakim dan Ruhila.. dan Ruhila dan Ean bukanlah di katakan mabuk atau buat yang tak senonoh, dan semuanya berlaku disebabkan jahat dan dendamnya si Hakim tu ketika di Universiti tu..adoiii SOP (Semua Orang Pening) laaaa..ngokkkk...

Tak puashati betul Sis ko... agak-agaknya nanti ada tak sambungan Takdir Yang Tertulis 2 ni ek? .. 

Arghhhh masih tak boleh terima oii kesudahan dia hahahahaha... 

Tapi okaylah.. so far layan drama ni banyak pengajarannya pada semua orang.. yang nampak sekali terutamanya EGO sesaorang tu.. tak kiralah kau tu Suami atau Isteri, EGO tu kena turunkan.. dan satu lagi, dalam hal rumahtangga, eloknya janganlah suka sangat bercerita dengan orang walau itu kawan baik ko sekalipun.. tak semua orang nak simpati, silap-silap haaa makan diri.. 

Dan yang penting sekali dalam melayari rumahtangga adalah sikap JUJUR... kalau jujur tu takde, hidup ko takkan senang dan tenang, baik isteri ataupun suami.. percayalah... 

Lain-lain tu banyak lagi pengajaran yang boleh kita amik.. walaupun hanya sekadar drama, tapi kekadang banyak sebenarnya berlaku dalam kehidupan realitinya.. antara nampak atau tidak aje.. 

Okaylah, stop dulu.. Sis ko kalau tengok drama memang emosi, bak kata Suami; 'Emak ko tengok drama pun nangis' hahahahaha.. 

Korang ada nak komen?..


P/S: Cute aje baby bump Nad Zainal tu kan hehehe...makin berseri muka dia.. 

12 comments:

  1. Wah.. Kita Tak follow cerita Ni, tapi dah baca cenggini, macam nak layan lah juga ...

    ReplyDelete
  2. mama tak tgk citer ni.. oo gitu kisahnya ye

    ReplyDelete
  3. Laaaa baru paham ending dia bila ako baca sini...
    hahahhaha semlm tgk ako konpius tgk ending kat tibi tetiba muka hakim....

    Patut la b4 last esp semlm ditayangkan, pengarah drama ni ada mention dia nk tgk apa reaksi penonton bila tgk ending tu nanti...

    aisshhh letih tgk cite ni tp ending... ermmm hahaha penat berteka teki!!:D

    ReplyDelete
  4. ok skippppp sbb nak tgk cita ni nanti

    ReplyDelete
  5. Lepastu nanti ada lah tu TYT 2. Lepastu konflik merepek. hahaha!

    ReplyDelete
  6. Hahahahahhaa.. tapi.. bukankah si hakim tu dendam ngan Juweeta, kenapa Ruhila yg kena???

    ReplyDelete
  7. Ending yg tk disangka.. Sbrjela Mika ank hakim

    ReplyDelete
  8. PC tak ikuti. Tapi rasa nak tengok la pulak. Alahhh.

    ReplyDelete
  9. 1 malaysia kene tipu. Adoyaiiiii. Semalam kami laki bini tengok muka masing2 lepas scene hakim tu habis. Jemmmm aaaaaa

    ReplyDelete
  10. Sana sini semua update pasal citer ni...sabar jer la..nasib SA x terjebak

    ReplyDelete
  11. satu malaysia kena tipu..haha

    ReplyDelete
  12. Masa keluar gambar 4orang tu rasa happy ending la lega. Hahahah. Jap lg kuar plak muka si mangkok ni. Apo??? 1 Malaysia kena game. Ingat azlan sorang je

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.