Header Ads


KISAH KAMI 3 BERANAK SEMALAM


KISAH KAMI 3 BERANAK SEMALAM | Kisahnya semalam seharian Sis, Suami dan anak bujang Sis keluar bersama dari awal pagi sampailah ke lewat petang sebelum Suami gerak ke Paka,Trengganu.

Sis tak ikut ke? Mulanya plan nak ikut, tapi last minit katanya Suami, ada budak kerja tumpang sekali, so ni kali Sis tak follow. Siap Suami cakap, bulan boleh ikut hahaha lama lagi bulan depannya..

Memang semalam Sis sibuk melayan keluarga aje, sampai kawan-kawan mesej mencari di wahtsapp Sis tak sempat jawab. Sabtu dan Ahad, Sis lebih kepada urusan keluarga, sebab tu kadang blog pun taks empat nak update 2/3 posting. Komen pun tak terbalas dan tak nyempat nak blog walking. Harap faham ya.

Semalam pepagi lagi Suami dah kejutkan si anak bujang, suruh bersiap, biasa le kalau tak di kejutkan, kang menunggu bersiap macam anak dara lamanya. Entah mandi ke berendam pun tak tau ler. Sebab tu kena kejut awal.

Anak Sis,Yana semalam kerja, so hanya kami bertiga aje la. Lepas aje Suami settle kerjanya pagi tu, dalam jam 10am baru le Sis keluar. Terus ke pusat memandu Berjaya di Pekan Masai nun. Selesai mendaftarkan anak bujang tu terus pi makan tengah hari di Nasi Padang area situ gak. Tengok jam baru 11am tapi dah pi makan nasi hahahaha adeiii macam mana nak kurus ni oii..

Dia dua beranak tu suka lerr dapat makan nasi padang, Emaknya ni haa nampak nasi terseksa rasa nak telan hahahaha..adoii .. nak taknak habis gak sepinggan kata Suami kakakakakah!..


Semalam pun seharian keluar hari hujan aje, gerimis kejap, lebat kejap, so apalagi, kalau dah makan nasi, mata mulalah kan mengantuk giler. Sis yang duduk belakang tu, mata dah berkali tertutup sampai kena tegur gan Suami, 'oii tido ke' hahahahaha...adeiii

Lepas aje makan, terus Suami ajak ke AEON Tebrau, nak cari dan belikan anak bujangnya hadiah harijadi yang terpostpone sebelum ni gara-gara PKP bulan 4 lepas. So ini laa baru dapat ada masa bawa anak bujang pi pilih beli hadiah harijadinya. Gitu lerr Suami, selagi tak belikan, selagi tu dia tetap akan cuba nak belikan.

Bila dah masuk Jusco, apalagi, bukan anak aje yang menyoping, dengan Emaknya sekali tumpang sekaki , ehhhh Ayahnya pun sama ek, sampai jenuh menunggu dia pilih barang dia hahahahaha.


Lepas dah settle semua beli barang anak dan bersoping sakan hihihi, kami terus ke Holiday Plaza. Haaa sini memang tempat yang mesti Sis dan Suami pergi bila hari cuti. Biasa kami pergi memang saja je jenjalan dan cuci mata, dan duduk minum kopiO di kedai luar pintu masuk Holiday Plaza tu, perghh kopiO dia kaw giler!.

Yang sebenonya masuk Holiday Plaza, bukannya apa, Ayahnya nak mencari barangnya. Keluar masuk kedai mencari barang yang dia cari. Last-last masuk Parkson, barulah dapat jumpa apa yang dia cari tu. Barang apa? Hahaha adalah, rahasia... :p

Lepas dah siap semua, duduk plak kat McDonald's menikmati aiskrim dan juga kentang goreng. Naik lenguh gak kaki berjalan uittt...so kenalah rest kejap. Ye laa, Suami tu bukan boleh renyah sangat, kang malam mula sakit dada semua.

Lepas Asar juga laa baru sampai rumah. Nasib baik sekarang memana pam minyak surau dah di buka, tapi kena bawa sejadah dan telekung sendiri ya. Kalau tak sebelum ni, memang rushing kena balik awal nak kejarkan Zuhur.

Alhamdulilah, hari hari Bapa pun, walaupun tak dapat nak belanja Suami makan, semalam anak-anaknya semua dah video call wish advance kat Ayahnya. Hadiah pun nasib Sis dah beli awal, so semalam dah beri dan Suami dah pakai pun hehehe..Nasib dia suka.

Okaylah, Sis nak ke rumah Mak Sis kejap. Nanti kita sambung lagi ya. OkBye.


P/S: Harini dah last Hari Raya kan? .. Tapi kenapa mood raya Sis masih ON ek hahahaha.. 

2 comments:

  1. Replies
    1. Begitulah Cikgu, abadikan kisah semalam di blog sendiri...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.