Header Ads


SELAMAT PAGI ISNIN YANG BAHAGIA


SELAMAT PAGI ISNIN YANG BAHAGIA | Assalamualaikum korang! Happy working buat semua yang sedang atau dah masuk bekerja. Jangan moody dan monday blues sangat hokay, tak elok untuk kesihatan diri. Hidup kena ceria-ceria selalu dan sentiasa mulakan hari-hari mu dengan fikiran positif, barulah semuanya yang berjalan harini positif belaka.

Ni tak, kalau dah pepagi meroyan marah sana sini, memang sepanjang hari ko nanti akan moody spoil aje tau. Yee faham, lagi kalau ada anak kecil kan, kekadang benda remeh kecik aje, dah jadi mood kita ke-laut, sebab Sis dah rasa dah. Sebab tu Sis cakap, berdasarkan pengalaman, bagi ibu-ibu yang ada anak kecik tu, sedar aje dari bangun Subuh, terus set dan kata dalam diri, 'Aku akan buat yang terbaik harini, positif positif!'...insyaAllah semuanya akan Allah permudahkan, cubalah!.

Bukan kata ada anak kecik aje Sis amalkan, sampai sekarang pun, celik aje mata, ucap alhamdulilah tanda kita bersyukur kepada Allah masih di beri peluang hidup, kemudian kita kata laa dalam diri, yang kita akan positif dan mohon moga dipermudahkan semua urusan kita sepanjang hari ini dan seterusnya. Amalkanlah, korang akan nampak kesannya. 


Untuk hari ini quote of the day adalah "Ucapkanlah syukur kerana pagi ini kita masih boleh bangun daripada tidur. Hidup ini merupakan anugerah yang sangat berharga yang patut kita hargainya setiap detik"

Belajarlah untuk bersyukur sebabnya, kita tidak selalu dapat apa yang kita sukai, tapi belajarlah bersyukur dengan menyukai apa yang kita dapat. Percayalah, hari akan lebih indah jika diawali dengan rasa syukur. Jadi persiapkan diri korang untuk meraih kebahagian itu. Mulakan hari ini dengan senyumanmu yang manis itu.

Setiap hari merupakan satu kesempatan yang diberikan Allah untuk merubah diri menjadi lebih baik. Setiap hari kita diberi peluang untuk berubah ke arah yang lebih baik. Jika semalam kurang baik, jadikan hari ini lebih baik daripada semalam. Buatlah yang paling terbaik untuk hari ini.

Dalam hidup ini, banyak perkara yang kita boleh belajar dengannya, antaranya :

Belajar bersabar walaupun diri sendiri terbeban,
Belajar memaafkan orang lain walaupun pernah disakiti,
Belajar ikhlas walaupun masih belum dapat terima,
Dan belajar untuk memahami dengan orang sekeliling.

"You never fail until you stop trying"

Maksudnya, korang belum gagal sehingga korang berhenti mencuba.

Harapan dan jalan selalu datang untuk mereka yang sentiasa berdoa serta berjuang tanpa mengenal sebuah kata menyerah. Berjuanglah demi cita-cita yang diimpikan sejak kecil lagi. Pedulikan orang lain yang selalu merendah-rendahkan cita-cita kita. Kita lebih tahu diri sendiri, samaada atau tidak mampu untuk capai cita-cita itu.

Akhir sekali, selamat pagi buat semua yang mengenali, semoga Allah memberkati setiap langkah kita pada hari ini dan semoga hati kita juga berbahagia seperti pagi yang cerah ini.

Senyumlahlah di waktu pagi ini, mungkin dengan senyuman itu mampu membuatkan korang dan orang lain tersenyum sepanjang hari.


P/S: Terima kasih 'sayang' untuk semalam ❤

24 comments:

  1. senyum seindah suria
    yang membawa cahya..

    ReplyDelete
  2. anak-anak tak perlu bersiap ke sekolah jadi kuranglah sikit level stressnya. balik kang stress lain sbb anak-anak tak siapkan online homework.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan Ammi kan..dulu dah rasa semua tu, tapi memang kena banyak sabar sabar sabar...

      Delete
  3. selamat pagi sis lin.. damainya lihat warna kehijauan camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi Awa...ye Awa, bangun pagi buka tingkap, sejuk mata memandang..

      Delete
  4. syukur alhamdulillah...selamat pagi, jumpa kejap lagi~

    ReplyDelete
  5. selamat pagi isnin sis lin dan semua yang ada disini

    ReplyDelete
  6. Kita baca dah malam pula. Huhu Selamat malam lah gitu.

    ReplyDelete
  7. i baca hari selasa..Selamat pagi selasa...hehehe...

    ReplyDelete
  8. ehh dah selasa pulak. hahahaha tengah hari pulak tuu

    ReplyDelete
  9. lawonya landskap rumah sis ,...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.