Header Ads


SAMBAL IKAN BILIS SPICYMAMA BETUL-BETUL PEDAS DAN RANGUP!


SAMBAL IKAN BILIS SPICYMAMA BETUL-BETUL PEDAS DAN RANGUP! | Korang tak percaya ke sambalnya betul-betul pedas? Sis dah mencubanya oii, memang terasa kepedasannya. Yang suka akan pedas pasti suka, macam Sis jugalah yang memang suka makan pedas, so pedas dia tu masih boleh terima dek tekak Sis.

Apa yang Sis suka akan sambal SpicyMama ni, ianya bukan hanya pedas aje, tapi sambal bilis dia rangup, senang cakap tekstur dia kering. Yang biasa kita makan tu kan macam betul-betul jenis sambal basah kan, tapi berbeza dengan SpicyMama ni, ianya betul-betul kering dan rangup bilisnya.

Mula Sis kenal SpicyMama ni, Sis ternampak di PGMall.my, tapi belum ada kesempatan nak membelinya. Tapi bila dah asyik lalu lalang aje nampak kawan-kawan beli dan mencubanya, apalagi, nak jugalah Sis mencubanya ..

Sekarang kalau kat rumah, mesti nak ada stok simpanan SpicyMama ni hehehehe.



Dah banyak juga Sis cuba sambal bilis jenis macam ni, tapi SpicyMama ni juga yang Sis rasa betul-betul pedas dan rangup. Nak simpannya pun senang tau, sebab bila dah guna tak payah masuk peti ais. Sebab sambalnya betul-betul kering dan tahan lama.

Kalau bagi Sis memang sedaplah, pedasnya masih boleh Sis tahan, tapi kalau bagi mereka yang kurang suka pedas, kena cuba sesudu dulu, kalau boleh terima pedasnya, bolehlah terus makan, tapi silap-silap, dah cuba sesudu, terus sesenduk kang ko ceduk hahahaha.

Macam anak Sis laa, mula makan, katanya pedas, ehh dalam pedas ceduk lagi sesudu hahaha. Sedap katanya..



Sis suka dan lebih gemar makan sambal bilis SpicyMama ni bilamana Sis goreng nasi goreng. Kadang tu anak tak suka nak letak cili dalam nasi goreng, just letak telur je, so apalagi, time Sis makan, Sis tuang le bersudu sambal bilis SpicyMama ni dalam nasi goreng Sis. Memang jadi sedap terus nasi gorengnya.

Ada kawan Sis pun cuba makan dengan bubur nasi putih, pun katanya sedap, nanti Sis nak cuba juga. Kiranya SpicyMama ni boleh di makan dengan pelbagai menu pilihan juga laa kan. Makan dengan roti pun boleh, dengan ubi rebus pun boleh, makan dengan mee goreng pun boleh, nak makan macam tu saje pun boleh. Ikutlah citarasa memasing.

Tapi kalau dah meratah gitu aje, mau tak cukup sebotol oii..hahahaha


Harga sebotol ni 100gm hanya RM 16.90 sahaja. Nampak je botolnya kecil sebeso tapak tangan, tapi isi kandungan dia puashati, berkali-kali makannya pun tak habis-habis gak, kecuali ko gelojoh makan sebotol terus hahahaha.

Lagi satu, Sis nak bagitau korang, korang jangan was-was nak makannya, ianya semestinya HALALproduk tempatan, dan menggunakan Ikan Bilis Berkualiti tinggi sahaja dan cili kepedasannya guna Cili tempatan kita. Tiada bahan pengawet!. 

Sis jamin, sekali korang cuba, pasti korang akan nak lagi.. serius!. Korang boleh tengok juga review Youtube Siti Hajar yang makan SpicyMama ni, kemain syok Sis ko nengoknya.


Berita baik buat semua!! 

Korang masih belum terlambat lagi untuk join dan redeem 50 hadiah GIVEAWAY dari SpicyMama ni, Giveaway ini akan tamat sehingga akhir bulan Jun ini ya! So cepat, masih ada masa lagi untuk korang redeem dan mencubanya sendiri!.

Klik Link sini untuk dapatkan Giveaway  SpicyMama Sambal Bilis Rangup 

Jangan lepaskan peluang ini tau! Sis pun cuba nasib gak, kot laa kan dapat juga.
Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke : Facebook | Instagram


P/S: Nak juga tanya, macam mana ek nak masak sampai kering sambalnya gitu ek...ermmm 

52 comments:

  1. nampak sambal ni macam kena je dengan selera saya sebab saya jenis makan nasi tak suka kuah2 ni.suka lauk yang kering2 je..

    ReplyDelete
  2. Pedas ek? Boleh try ni. LeYa memanglah peminat pedas..

    ReplyDelete
  3. wow nampak macam sedap jee...jap nak isi form sample jgk..tq sis lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi jangan tak isi, ada rezeki menang tu nanti sebotol..

      Delete
  4. haha..pesal komen jd unknown plk..

    ciktom

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Silalah try, rugi tak try, senang-senang dapat free tu hahaha

      Delete
  6. Aduhhh macam sedap ja tengok dari gambar. kena beli dan rasa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah, cubalah...isi borang tu nanti ada rezeki dapat giveaway tu Farah..

      Delete
  7. Ni benda wajib buat stok kat rumah. Mau bertambah makan hari-hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, Sis kekadang tu meratah aje hahahaha

      Delete
  8. waaa nak jugak la isi giveaway tu! mana tahu ada rezeki, walopun tak makan pedas...hosmet ku peminat makanan pedas2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi aje ler, dah nama pun giveaway, ada rezeki, dapat lee nanti...

      Delete
  9. Mesti sedap ni. Rangup rangup crunchy. Syokk! Boleh makan dengan apa jua menu ek kak Lin. Nasi panas + sambal ni pun sodap ni ha.

    Huuu. Ku pun tertanya-tanya canelah depa buat sampai kering cam tu kan.

    Wahh, ada giveaway la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, betul-betul pedas dan rangup...kering sambalnya tu yang buat sedap..
      Cubalah ya, mana tau ada rezeki tu..

      Delete
  10. Aduhaio sedapnya lahaiii.. Rasa nak g beli jugak hahaha.. Ni kalau makan ngan nasi panas mmg tak pandang kiri kanan laaa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah beli, pasti puashati..memang sedap..

      Delete
  11. ha'ah kan kak lin macam mana agaknya dia masak sampai kering macam tu. Sedap betul nengoknye . Untung siapa yang menang giveaway nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan, kering dia tu betul kering Farhana, pastu rangup, tu yang tertanya-tanya

      Delete
  12. sedapnya.. favourite ekin kalau ikan bilis ni.. kalau makan nasi, mesti nak kena ada ikan bilis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Sis, sebotol dah licin dah tak sampai seminggu...

      Delete
  13. saya suka yang jenis pedas. barulah sedap kalau nak makan nasi ke apa ke. macam nak cuba lah nnti., nampak mcm betul2 pedas tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, pedas le penaik selera kan kan...tak pedas bukan SpicyMama namanya hahaha

      Delete
  14. Cam sedap jer sis lin.. I pun suka jugak makan sambal ni.. Kalau makan tak ada rasa pedas rasa cam xsyok kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan macam lagi, memang sedap Aimi...cubalah..

      Delete
  15. kalo yg suka mkn pedas pasti tk lpskan peluang beli sambal ikan bilis spicy ni..kita tk mkn pedas ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam Sis ler, sebab tu le gile meratah aje kejanya hahahaa

      Delete
  16. Uii kecur air liur tengok dh lah mmg suka sambal2'pedas nk hahahahha. Yan dh isi form tu 🤣

    yanmie
    http://www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa, harap0harap ada laa rezekinya tu yaa Yan...

      Delete
  17. nampakkk biji lada nya. bagus ada sambal macam ni dalam botol.sejenis tekak nak makan pedas je. bawak kemana-mana senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyooo...sedap pun yee Leya, ko cubalah beli dan rasa sendiri...

      Delete
  18. Sedap ni kalau makan dengan nasi panas2. Takpun matching dengan bubur nasi.
    Kena dengan pedas2 dia tu.

    Kena try ni 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata nasi, makan dengan roti pun sedap...

      Delete
  19. sambal pedas-pedas macam ni boleh jadi pembangkit selera..dalam tak nak makan tu tertambah nasi tanpa sedar..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sama macam anak Sis ler, sekali dia cuba, nasi bertambah makannyaa hahahaha

      Delete
  20. Nampak mcm sedap tapi klu pedas sangat sis tak berapa auka tapi nak cuba redeem dan try hihi kut ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUkan macam lagi, tapi memang sedap, Sis dah cubanya dah...try je redeem kot laa ada rezeki boleh rasa jamah-jamah hahaha

      Delete
  21. mesti sedap ni. nanti saya order. thanks sebab review ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti semestinyaa... sila order lelebih yaaa

      Delete
  22. sambal ni nampak sedap laaa tetiba rasa nak borong terus sebab memang suka gila makan nasi + sambal bilis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang di jamin pedas, rangup dan kering...sedap tu subjektif..lain tekak lain gak rasa, tapi memang sedap...

      Delete
  23. terliur saya !!! hee~ kena beli ni, makan dengan nasi putih panas2.. peh !! telo mata kerbau jangan dilupakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tabur bebanyak atas telur, then makan, perghh 3 kali tambah nasi kang hahahaha

      Delete
  24. Ya ampun nampak pun sedap.. kalau makan ni mahu menambah nasi banyak kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ampunnn...memang makan 3 kali tambah le gamaknya hahahaha

      Delete
  25. Sis pun dah cuba, memang sedap sangat, siap bawak ke Penang hari tu. Dia punya crunchy tu memang terbaik n pedas dia still boleh tahan kat sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kann Kak..senang nak bawa trave pun ookay...tapi kepedasan dia masih boleh control lagi...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.