Header Ads


REWARD DIRI SENDIRI HASIL MENULIS DARI BLOG


REWARD DIRI SENDIRI HASIL MENULIS DARI BLOG | Sebenarnya berdebor gak nak tulis tajuk gitu, kang tak memasal LHDN kejor Sis ko plak hahahaha...tapi apa nak takut, bukannya kata hasil duit blog Sis tu ribu riban setiap bulan macam blogger/influencer lain, nak dapat rm200 sebulan pun belum tentu dapat, job tu ada je, tapi menunggu bayar tu macam menunggu durian runtuh okay hahaha..

Tapi at least ada le juga, sekurangnya dalam 3 bulan dapat le membeli 'reward' untuk diri sendiri, ye laaa kita bukan blogger femes dan hebat, tapi atas dasar kepercayaan orang kepada kita, so dapat job, kalau berbaloi dengan apa yang di bayar, kita belasah aje laa, sebab tau skill menulis dan engagement kita tahap macam mana...

Kalau ikutkan dari menulis blog dan buat review ni, kalau di kumpullah kann, banyak juga hasilnya, tapi sebab bila dapat aje lenyap, dapat je lesap, so fikir-fikir entah...tak tau kemana dan apa dah aku buat dengan duit tu hahahaha...yang taunya, banyak belanja anak-anak makan dan belilah juga keperluan rumah dan keperluan peribadi. Ala duit ko, kejap je macam air, tak nampak keluar, taunya dah elekkk...hahahaha

Tapi setakat ni Sis ada juga beli satu barang yang Sis rasa paling mahal Sis beli setakat ni hasil menulis blog jadi 'Ghostwriter' baru-baru ni, Sis beli Bread Maker hehehehe...tu belum Sis try pun, masih dalam kotak lagi, nanti laaa Sis kongsikan yaa hehehe..hasil menulis blog juga tu..


Dan baru-baru ni Suami mengajak Sis ke JPO, katanya nak cari sesuatu, tapi Sis tau dia nak cari dan beli apa, sebab dia ada janji sesuatu dengan Sis hahahaha...tapi Sis konon-kononnya buat-buatlah tak tau kann, nak surprise gituu...dan ternyata jangkaan Sis betul...apa yang Sis idamkan ternyata Suami dah tunaikan, alhamdulilah...

Dan kebetulan plak ada sale sana sini di JPO, terus Sis terfikir, Sis nak beli sesuatu untuk diri Sis guna duit yang Sis dapat hasil dari review blog baru-baru ni. Alang-alang teringat dan terdetikkan, so kita terus beli, kang tak beli, tau-tau duitnya hilang dari radar hahahaha..

Bila dah memang masuk ke dalam butik Coach tu, dan ada sale plak tu hingga 70%, makanya kita cari di situ aje laa, dan Sis terus terlihat bag jenis wrislet ni yang comel dan cute sangat. Tapi taklaaa kecik sangat, boleh masuk duit melintang dan juga hp saiz kecik.

Harga asal RM480, setelah tolak diskaun, tinggal hanya RM174 sahaja. Woww sangat berbaloi kannnn...dah laa ada brand, murah plak tu. Kalau takde sale, maka nak beli dengan harga RM480 tu, fikir dua tiga kali gak Sis hahahaha..ni harga dah murah, so apalagi, terus beli untuk diri sendiri.

Yang ini Sis bayar sendiri, lain macam rasa bila dapat beli sesuatu guna duit sendiri kann...rasa hebat teruja beno rasa. Macam berbaloi kerja duduk menaip dan buat posting bagai, aishhh acaner laaa kalau menulis dapat ribu riban plak kan, mestilah hebat gile rasa diri kannn...

Takpe kita usaha dan kerja keras, insyaALlah di mana ada kemahuan, di situ ada rezekinya..jangan duduk diam aje, taunya nak duit, tapi blog pun takde update hahahaha... lagi satu, blog tak berupdate, tup-tup update semata bila ada review, tu pun satu masaalah juga, macam mana nak dapat engagement bagus kan kan..

Sekian perkongsian Sis buat semua, bukan kongsi nak bagi riak ke, tidak sama sekali, tapi kasi korang semangat sikit menulis, hasil menulis tu walau dapat sedikit, tetap boleh jadikan manfaat buat diri sendiri. Biar rasa berbaloi..

Okaylah nanti sambung...Bye..


P/S: Next...lepas ni boleh aim benda lain plak, ada je duit, kita terus rembat! Lalalalala...

10 comments:

  1. Replies
    1. Kann Cikgu, dari duitnya tak nampak entah kemana...

      Delete
  2. Alhamdulillah.Terus beli sesuatu untuk dijadikan kenang-kenangan kan Sis.Terus PC bersemangat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa PC, ayuh kita rajin update, maka hasilnya nanti nampak le lumayan, ada adsense kan?

      Delete
  3. Replies
    1. Best Mama Yan, hasil titik peluh sendiri, rasa bangga kejap...

      Delete
  4. Ena suka JPO sbb sana lg murah dri kt shopping mall. Hahah. Btol tu. Duit dri blog ni biar reward diri sndiri. Puas hati nampak duit tu kemane

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Ena, sekarang ko pergi semua tengah sale oii, meroyan kalau ke sana kang hahahaha..

      Delete
  5. Bestnya sis.. Alhamdulillah syukur kan kerja kita nampak hasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, tak lama lagi Faizzah pun dapat le tu nengok hasilnya...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.