Header Ads


AKHIRNYA BERJAYA JUGA AKU MERENTAS NEGERI


AKHIRNYA BERJAYA JUGA AKU MERENTAS NEGERI | Alhamdulilah, setelah berbulan lamanya tidak dapat merentas negeri. harini berjaya dan selamat juga Sis dan Suami merentas negeri. Kemanakah? Mana lagi kalau bukan, jeng jeng jeng....hahahaha..

Sambil menyelam makan durian, haa gitu lee gayanya sekarang kan, sana sini sepanjang perjalanan banyak betul orang jual durian. Sis dan Suami pun dah terpedaya gak dengan longgokan dan bau durian tu, sampai dah terbeli 4 biji dan selesai pun makannya opssss...

Kebetulan Suami ada kerja dan meeting, bila tiba-tiba Suami tanya, 'Nak ikut ke?', eh macam mimpi pulak bila di tanya, selalunya Sis yang tanya nak ikut, ini kali Suami plak yang tanya kita, so apalagi, jalan terusss hahahaha..

Mungkin Suami pun tau, Sis pun rindu nak jenjalan merentas negeri ke sini, rindu dengan Nasi Goreng Sotong Besar! Muahahahaha... asyik kena bahan je dengan Suami sepanjang jalan..hampeh!..


Sepanjang perjalanan dari Johor selepas Subuh, semuanya dipermudahkan.. kali ni banyak nau Suami stop, ada je nak di belinya, lagi kalau nampak orang jual durian, semua tempat dia nak stop, tepuk dahi Sis ko nengok..

Last-last Sis kata nak drive, haaa barulah terus direct gerakk...lagipun senang kalau Sis drive, telefonnya asyik bunyi aje, dengan nengok wahtsapp kerja lagi. adeiii bahaya kannn, so baiklah Sis yang drive aje, lebih selamat..

Lepas Asar gak baru sampai tadi, sebab ssinggah sekali tepi laut, minum kopi dan makan kopok lekur sambil menunggu ikan sampai. Suami nak beli ikan fresh nak sedekah pada budak-budak kerjanya. Dapatlah ikan ebek 2 ekor besar tadi. Rezeki bebudak tu..

Now dah sampai di tempat penginapan.. alhamdulilah.. Sis pulak boleh tertinggal laptop di rumah, padahal dah letak di kursi dah huhuhu...ni pinjam laptop Suami siapkan kerja yang draft tu, sa,bil update posting ni. Rasa kalau tak menulis sehari, lain macam rasanya weyyy...nasib Suami bawa laptop hehehe..tapi seksanya tak tetikus oii hahahaha..

Okaylah stop dulu, nak maghrib dah, nanti sambung esok.. Bye..


P/S: Harga durian memang sama je ek? Sana sini pun sekilo RM15..ermmmm

10 comments:

  1. Selamat menikmati rentas negeri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekekeke...menyelam sambil merentas ni haaaa

      Delete
  2. seronok la dia. rindu dah terubat merentas negeri..makan2 ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha iyoo Mar, apalagi, JJCM le kita...

      Delete
  3. akhirnya...Kita ni tunggu lagi nak merentas sebab nak bawak anak-anak susah sikitlah.Lagi-lagi kalau nak ke tempat makan.Jadi tulah, kena tunggu lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa kalau ada budak atau orang tua, elok duduk dulu rumah Eda, nanti dah terkawal betul, baru rentas negeri bercuti ya...

      Delete
  4. kat depan umah aku sekilo RM12...haaa mai la..hahahhahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM12 rumah ko tu, nak kesana punya jauh, sama dah beli kat uma aku je oiii ahahahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Sambil selam makan nasi goreng sotong Ajan hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.