Header Ads


WORDLESS WEDNESDAY - NASI GORENG SOTONG


WORDLESS WEDNESDAY - NASI GORENG SOTONG | Yes! Kalau dah ke Paka, mesti nak makan Nasi Goreng Sotong Kampung Nelayan tepi sungai ni. Memang dah pesan berkali dengan Suami, kalau nak belikan makan, belikan nasi goreng sotong hehehehe.

Memang puashati besar giler sotongnya, siap ada telur dalamnya tau. Kalau gigit, waduh! segar sungguh rasa isi sotongnya.. kalau nasi goreng dengan sekor sotong aje RM12 sahaja. Tapi kali ni advance, Suami belikan sampai 2 ekor sotongnya hahahaha puashati dapat bedal sengsorang hahahaha..

Kelmarin malam baru sampai Paka, so agak letih, tu yang malas nak keluar makan, beli bungkus aje..




P/S: Sampai sekarang tertanya-tanya, macam  mana boleh elok je dia goreng sotong tu ek...ermmm 

28 comments:

  1. uishhh sotong besarrrrrr!
    puas hati makan.. terliur plakkk.. haha

    ReplyDelete
  2. geram nengok sotong goreng tuh... besar gabak puas makan

    ReplyDelete
  3. Tak mustahil ni kalau PC ngap sotongnya je.Hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Sotong tu dia cucuk lidi dulu sebelum celup tepung dan deep fried. Kiranya Lin makan ni, nasi goreng berlauk sotong goreng tepunglah kan, mula ingatkan sotong dalam nasi goreng.
    Ahhhh.. rindu Ganu, sekarang ni musim mencandat kan, sebab tu sotong bertelur dan fresh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke Kak, tak nampak plak lidinya, mungkin dah cabut..
      Ye Kak, dia jual nasi goreng dan aneka seafood goreng tepung..so abang biasa akan belikan nasi goreng dan sotong tu haa... now musim mencandat ni, sebab tu sotong besau-besau...

      Delete
  5. makanan kalau sedap, memang berbaloi beli

    ReplyDelete
  6. nampak menggiurkan sotong tu...cuba lenkali ko tanya dia, goreng acano...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minggu depan kalau pergi aku tanya hehehehe

      Delete
  7. Sedapnya sotong goreng! Lagi lagi yg dimasak fresh.. puas hati la dapat makan tu. Lagi best bila beli je.

    ReplyDelete
  8. Hadoii tak boleh nampak sotong goreng. Ni pulak rupa sotongnya memang dah terlebih advance tu

    ReplyDelete
  9. puas hati kot sotong besar gitu tp kan mmg betul mcm mana diaorg goreng sotong tepung cantik kejadiannya tuu hehe

    ReplyDelete
  10. puas lah ratah sotong sis ye.

    ReplyDelete
  11. mcm dah lama x makan sotong bercelup celup camnii

    ReplyDelete
  12. Puas hati makan nasi gorang sotong camtu.. Nampak sedap sangat..

    ReplyDelete
  13. Sotong dia tu perghhhhh... nampak sedap dan mantap giler .. pias makannya

    ReplyDelete
  14. Besarnya sotong tu sis lin. Paka area mana tu? Nak cari laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paka kat area Mesjid Jamek tu haaa, yang ada laut belakangnya tempat bot park, situ ada warung nelayan, haaa situ le yang jual sotong ni...

      Delete
  15. Puas hati snagat kak makan sotong sebesar tu. Harga pun murah.dapat pulak 2ekor makan sorang2. Pergh nikmat

    ReplyDelete
  16. Wah besar sotong tu mmg puas hati la makan rm12 berbaloi la tuh.

    ReplyDelete
  17. Wah sis... baru je cakap tadi nak cari sotong segar dengan husband... hehehe... Law of attraction betul la sis...

    ReplyDelete
  18. rindu nyaaaaaaaaaaaa pantai timur T_T

    ReplyDelete
  19. Ini sotong goreng nasi kak. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Nasi Goreng lain, sotong goreng pun lain hahahahaha

      Delete
  20. besar juga sotong dia tu. berbaloilah beli kalau camni. harga pun ok

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.