Header Ads


MOOD JADI STRESS BILA LAPTOP TERTINGGAL!


MOOD JADI STRESS BILA LAPTOP TERTINGGAL! | Stress oii bila semalam perasan laptop sendiri tertinggal di rumah, sedangkan dah sesiap dah masuk bag, dan bagnya letak tepi pintu masa nak masukkan bag pakaian. Tapi entah apa yang di fikir, lepas siap aje masuk barang, terus tutup pintu rumah, then terus jalan. Dah suku jalan baru teringat..Suami tanya nak amik tak, Sis kata tak payah la, susah je nak pusing balik.

Bila dah tertinggal, apalagi gunalah laptop Suami. Nasib baiklah Suami bawa. Cumanya laptop dia takde tetikus, aishhh paling kekok Sis kalau guna laptop takde tetikus hahaha, terhegeh-hegeh sikit jadinya. Satu lagi laptop Suami jenis HP, Sis punya ASUS, so ada beza sikit dia punya view. Tapi tak apa, janji ado.

Tu satu hal dah lepas, sekali pagi ni nak siapkan job dan update gambar, adoii satu hal plak, semua gambar dah tranfer dalam laptop Sis, dalam phone Sis dah delete. Boleh lupa nak masukkan dalam facebook, kalau tak senang je copy, adoiii dah tergendala kerja Sis ko nak update draft job, ermmmm...nasib le client tu tak kisah. Tunggu balik Johor le baru siapkan.


Tambah stress Sis ko mikir, kalau tak, senang-senang takde keje ni, boleh siapkan draft... ermmmm...makanya Sis update je la apa yang Sis rasa nak update yaa, janji blog ni berupdate hehehehe.. yaaa sekarang kalau tak update sehari, rasa macam ada yang tak kena jer.

Pernah sehari terus tak update, satu entri pun Sis tak update, laaa ada plak yang email tanya. 'Sis sihat ke?', ermm sampai macamtu sekali, terima kasih laaa buat semua pengunjung yang sudi singgah sini mencari info dan sudi membaca.

Now Sis cuba konsisten update 3 kali sehari dan penuhi blog ni dengan info, tips, panduan dan artikel yang bermanfaat buat korang semua. Tak kisahlah cite apa pun, janji ianya memberi manfaat buat korang. Cuma kalau cite life Sis ni, Sis kena le sekat sikit ya, tak semua Sis boleh kongsikan. Ada gak kena privacy, harap korang faham.


Dan hasil usaha dan kegigihan mengupdate, sejak dalam dua minggu ni, pageviews Sis agak naik berbanding sebelum-sebelum ni yang hanya PV nya cuma 7 hingga 9k sahaja. Now sudah melebihi dari 10k hampir setiap hari selama dua minggu ni. Kebanyakkannya semua datang carian google, dan tertumpu pada certain tajuk artikel semasa dan juga artikel lama.

Syukurlah sedikit sebanyak, apa yang dah Sis kongsikan, ianya memberi manfaat dan menjadi panduan info buat semua pembaca. Takde laa rasa penulisan Sis ni kosong je kan. Tu bagi diri Sis laa yang merasakan blog Sis ni masih banyak kekurangannya. Lain le kalau memang blog korang dah hebat, tak update pun still ramai pengunjungnya.

Ada lagi yang lebih hebat dan otai dari Sis, blog mereka jangan cakap ler, PV pun kebabom letopnya, macam Sis ni memang kena banyak belajar lagi dari mereka-mereka ni, dan kita sendiri pun kena banyak membaca dan mengodeh blog kita, mana yang kurang, kita baiki, mana yang perlu, kita tambahkan, so nanti makin hari makin laaa mantap blog kita.

Lain kalau ko rasa, 'tak kisah', so takpelah...ko bior je laaa ... lagi satu terpulanglah ikut memasing, nak update sekali ke, banyak kali ke, tak update langsung ke, terpulang... takde siapa yang paksa dan memaksa pun, cuma buat masa sekarang, Sis seronok dengan blog Sis, Sis update dan update then yang bestnya, adsense Sis cepat naik, tu jerr...

Terima kasih juga buat blogger Hasrul Hassan yang banyak bantu Sis dalam tips dan info menaikkan PV dan SEO blog, banyak yang Sis baca di blognya mengenai panduan dan tips blognya, dan juga baru-baru ni Sis guna bantuan khidmatnya (berbayar) betulkan adsense Sis dan edit coding adsense. Alhamdulilah, makin meletop adsense Sis.

Korang kalau nak cuba khidmatnya, boleh terus ke blog Hasrul Hassan dan email kepadanya. Memang setakat ni, Sis puashati!.. Terima kasih sifu!..

Okaylah, nanti sambung lagi... ingat nak tidur kejaplah, kroooohhhh
Bye..


P/S: Malam ni Suami ajak makan ikan bakar power, yehaaa...sedapnyaaa... 

20 comments:

  1. perghhh dahsatt ko lebih 10k sehari..aku separuh je dari tu...hahahha

    tapi alhamdulillah, sejak2 lepas raya pv maintain lebih 5k sehari tu aku bersyukur sangat...kalo tak dulu nak dapat 4k pun berhuhuhu ajee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe alhamdulilah Sunah, dulu tak kisangat bab PV ni, tapi bila PV naik, adsense pun sama naik, aku jadi seronok plak nak kejo PV ko hehehehe...so rajin-rajinlah update yaaa...kipidab!!..

      Delete
  2. wow!hebatnya..10k...
    semoga terus menulis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, begitulah PV sekarang..jom kita terus menulis...

      Delete
  3. ammi selalu sync kan gambar dari handphone ke google photos. jadi kalau kita sign in Google kat memana pun kita boleh view gamba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo Lin tak buat Ammi, sebab malas nak banyakkan sync sana sini...tu yang masuk aje dalam laptop..

      Delete
  4. kagum..SA nak dapat 10K sehari memang susah la..takat bawah 5K tu cecah la..itupun depends on kerajinan update blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelan-pelan SA, ni pun gigih gak nak kejar 10k tu, alhamdulilah berbaloi gak lee penulisan kita kannn..

      Delete
  5. Respect akak sangat rajin. Idola.

    ReplyDelete
  6. Terus berkobar-kobar semangat PC ni ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan menulis PC, kongsi selagi apa yang kita rasa nak kongsi...pelan-pelan, lama-lama naik le tu...

      Delete
  7. Replies
    1. Makaseh Wak sentiasa support dan rajin mengomen..

      Delete
  8. haaa mmg gitu la kalau guna lappy org lain mmg janggal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr Kak, kadang blur kejap kalau guna orang punya yang tak sama dengan kita punya kan...

      Delete
  9. Wowww..tahniahhhhh, walaupun serba kekurangan, teta[ hapdettt bloggg..mantappp bossss~
    Saya dah berhari-hari mood ke tepi sungaii..kahh~ Ni yang teruja nengok entri harini...Huhuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Nona.. teruskan update dan menulis Nona, kalau takde idea, kongsikan apa yang bermanfaat...nanti ada je laa orang datang mencari maklumatnya tu..

      Delete
  10. nak tanya, consultation sifu hasrul tu berbayar ka? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa berbayar Umi..boleh laaa cuba servis dia, puashati sangat!

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.