AKU MENGIDAM PULUT SERAWA DURIAN


AKU MENGIDAM PULUT SERAWA DURIAN | Hahaha jangan kau ingat Sis ko ada 'isi' pulak dek sebab tajuk mengidam tu yaa.. tidak semestinya yang mengandung aja kalau nak ngidam ni, yang tak mengandungi pun melebih-lebih ngidamnya kan hahahaha.. 

Sebenonya lama nak makan Pulut Serawa Durian ni, tapi bukan malas nak buat, akan tetapi 'siapa aje nao makan?'..ermmm makanya lupakan aje laaa nak buat sendiri. Walaupun ada durian sejuk sebekas dalam peti aias tu hehehehe.. *makan sikit-sikit kekdahnya.. 

Yaaa Sis sorang aje yang pandai makan pulut serawa durian gini, anak-anak tak berapa suka, even kalau ada Suami pun, dia tak berapa gemor, katanya manis.. huhuhu so kalau mengidam tu tolak tepi je laaa sambil lihat kengkawan share lalu lalang kat wall facebook dan instagram.. 

Tapi orang kata dah rezeki kann, sekali semalam ada plak kawan open order Pulut Serawa Durian ni, apalagi, Sis order dua bekas lerrr.. melepaskan aku mengidam pulut serawa durian, alhamdulilah...

Pulut Serawa Durian

Pulut Serawa Durian

Order tengahari, petang dah sampai makanannya.. memang tarakkk tunggu, terus Sis bedal sebekas.. alahaiii sedapnyaa laaaa pulut serawa durian dia, makan mencuit-cuit sayang ko nak habiskan hahahaha.. macamtu sekali ekkk.. cukup rasa manis, cukup rasa durian, dan pulutnya pun lembut sekali...

Syukurlah masih ada rezeki Allah nak beri merasa, kadang makan teringat juga pada mereka di luar sana yang dalam kesempitan makanan.. tapi apakan daya, mana mampu Sis bantu ye bantu, harap mereka yang dalam kesusahan terbela nasib mereka.. 

Korang ada yang suka tak pulut serawa durian ni? Ke ada gak yang tak pandai makan?.. tapi tak boleh selalu oii... aje 'potong kaki' kang oiii hahahaha.. beringatttt...


P/S: Esok Selangor dan KL mula PKPD ek? Jaga diri korang di sana, termasuklah anak Sis tu.. moga Allah pelihara kalian semua.. 

2 comments:

  1. aritu puas fatma buatkan serawa durian ni oii... dia pun mengidam mcm ko hahaha....

    Eh tempat kakak mukim apa eh? tersenarai jgk eh??

    ReplyDelete
  2. Haritu baru makan, tabahkan hati makan memanisss gini .. sebab sekali sekala gitu merasaaa.. Muahahaha... Eh yg ni nampak lagi menggodaaa

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.