LAMA GILER TAK BAWA KERETA WOO!


LAMA GILER TAK BAWA KERETA WOO! | Perghh lama gilerr Sis tak bawa kereta woo, rindu nak pusing stering kereta, nak tekan minyak, nak klik signal... arghh rindunya... Yaaa, hampir lebih sebulan, duk peruk dalam rumah tak bawa kereta ke mana-mana.. beli makanan barang dapur semua online, semua delivery terus ke rumah. 

Keperluan kucing pun sekarang online ko, wahtsapp ajer, dia hantar, ko ngase? Hahaha sebab dah biasa beli situ, dekat aje dengan area rumah, so semuanya di hujung jari aje.. mudahkan, kurang sikit contactless dengan manusia.. 

Tapi pagi ni, terpaksa redah dan bawa kereta ke Kampung Melayu.. apa-apa pun segala surat ke dah siap sedia, kotlah kena tahan dek pak polisi.. Ceritanya pagi tadi ke rumah adik untuk jaga anak buah Sis tu sebab Mamanya nak pergi cucuk vaksin..

Lama Giler Tak Bawa Kereta Woo!

Sejak arwah Emak dah takde, so memang takde laa sapa nak tolong jaga dua orang anak sedara tu, Mia dan Danny.. nak tumpang dengan jiran pun, ermmmm buat masa ni, susah nak percaya kesihatan orangkan, so nak selamat, takpe biar Sis aje yang datang menjaga mereka. 

Tu yang punya lama giler tak bawa kereta, nasib baik masih ingat macam mana nak bawa kereta, nak pulas stering, nak tekan minyak, tekan brek dan pasang signal hahahaha... ketar gak lee tadi, sebab dah rasa kekok.. tapi alhamdulilah, semuanya dipermudahkan..

Seawal jam 7am Sis dah gerak dari rumah, adik pun dah bersiap-siap gak masa Sis sampai sana sebab katanya jam 8.30am dah kena ada di Persada Johor tu.. tapi adik Sis tak bawa kereta, dia naik Grab aje senang.. dia malas nak bawa kereta mencari parking, walau kata orang senang aja sebab kat sana ada arahan, tapi dia malas, hehehe.. 

Lama Giler Tak Bawa Kereta Woo!

Hilang jugalah sekejap rindu kat bebudak ni haaa.. lama tak jumpa, sembang dan bergurau.. Mia pun sibuk dengan Google Meet PdPR dia tadi, dah makin petah bercakap, macam-macam tanya, ye laa dah Darjah Satu kan.. Danny pulak, cakap pun tak pelat sangat dah, ada je soalan yang dia tanya kat Ayyom dia.. layankan ajerr..

Harapnya nanti cuti sekolah dan raya Haji ni dapatlah bersama mereka... tapi kalau dah kes harian tak berubah-ubah angkanya, ermmm nampak gaya, mereput lagi laa di rumah.. apa nak buat.. 

Yaa jarak rumah adik-adik Sis (dua orang adik) lebih 10km, kecuali sorang lagi adik Sis duk dekat area dengan Sis sini, tapi yang sorang tu biasalah ada Suami di rumah WFH nak kena urus makan minum.. tak boleh le nak datang bermalam tidur melepak. 

Yang lagi dua adik tu takde Suami, sorang Suaminya bekerja di Singapura dah hampir setahun tak balik, yang sorang lagi tu Suaminya dah meninggal.. so memang mereka berdua tu lee rajin datang rumah Sis melepak dan stay bermalam-malam, sebab takde Laki nak kena layan kan hehehehe.. 

Lama Giler Tak Bawa Kereta Woo!
Geram Sis nengok si kucing BSH adik Sis ji, tadi dapat Sis picit-picit pipinya, tu yang dia tak puashati tu nengok je Sis hahahahaha.. 

Suami Sis pulak suka melayan anak-anak buah dia, so bebudak tu suka le kalau kata nak pergi rumah Ayyomnya.. Harap cepatlah masa berlalu, dan kes semakin menurun.. stress laa kena berkurung aje gini.. kita yang tua ni pun tepu duduk rumah, lagikan budak... adoiii.. 

Cumanya harapan kita, moga frontliner semua kekal bertahan dan diberikan kekuatan dalam menghadapi ujian dan dugaan ini.. kalau kita je dah stress, mereka lagilah... tak boleh nak kata apa dah... bayangkan aje dah perittt..

Now Sis dah sampai rumah dah.. ala kejap beno adik pi cucuk vaksin tadi, takde leee lama mana, katanya macam 'magic' pulak hahahaha.. tau-tau dah cucuk hahahaha. Adik balik je, lepak le kejap borak pasal dia cucuk vaksin tu, then tak lama tu Sis pun terus balik....

Lagipun tadi Yana dah suruh balik awal, minta singgah kedai beli barang nak masak katanya dah order online, tapi ada certain barang dia nak beli PandaMart takde jual.. nak buat Cucur Udang katanya, dia minta belikan taugeh.. tu yang terus balik je tadi.. 

Harap adik okay laa tu lepas cucuk vaksin.. kang demam sian pulak laa.. 
Korang acaner? Okay tak lepas cucuk vaksin? Ke ada yang belum cucuk macam Sis.. ermmm ...


P/S: Macam jakun oii lihat dunia luar... tapi PKP kali ni, kemain banyak kereta ekkk...

5 comments:

  1. heheheh ko bygkan ako dah sethn lebih oii x drive ahaha... sekali kena drive g spital, dah mcm apa mengigil pegang stereng wkakakaka..

    ReplyDelete
  2. untungnya dapat aunty yang baik hati jaga anak-anak buah.....:)

    ReplyDelete
  3. tahniah da pecah rekod tak bawak kereta lebih sebulan..hahahah!

    ReplyDelete
  4. fuhhhh lama betul tak drive tu. Weekend je lah saya tak drive sebab weekdays tetap kerja hehe

    ReplyDelete
  5. sy pon dh lama xpgg stereng kete.. haha..
    rindu jgk nk bwk kete.. huhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.