BILA ANAK BUJANG AKU MASAK MAGGI!


BILA ANAK BUJANG AKU MASAK MAGGI! | Korang nampak tak tu, kemain lagi rupa Maggi anak bujang Sis masak. Sis kata kat dia, ni namanya Maggi 'kayangan' hahahaha.. Anak bujang sorang tu kalau kata nak masak Maggi, memang akan bermacam segala macam bahan dalam peti ais dia selongkar, katanya 'bior puashati makan Maggi'. 

Yaaa sebab tu juga, kekadang tu, baik kakak-kakaknya atau Ayahnya pun, kalau rasa nak makan Maggi, mereka suruh si bujang ni masakkan. Air tangan dia masak Maggi memang sedap. Bila anak bujang masak Maggi, haaa jadilah 'Maggi Power' kata Ayahnya hahaha.. siap cheese bagai dan telur dalam Maggi tu. 

Dia kalau masak siap tumis bagai, sampai satu rumah boleh terliur bau Magginya.. then yang peling penting, mesti nak ada cheese... tak kisah le cheese apa, janji ada... kalau takde stok dalam rumah, dia redho, tapi kalau ada, memang cheese tu licin dia saje yang bedal.. 

Maggi Cheese

Semalam kan menu kami hanya Mee Goreng aje, so dari pagi sampai ke petang tu memang melantak mee ajer.. masuk nak malam, bila di tanya nak makan apa, tu yang memasing jawab, 'Nak makan Maggi'.. bagus, senang keje omaknya...

Tapi tiberr ada plak sore, 'Mak goreng ayam Mak'.. ermmm siapa lagi kalau bukan Yana.. kebetulan nasi sejuk pun masih ada lagi, so okaylah Mak goreng ayam.. Bila kata nak buat nasi goreng, terus Yana jawab 'taknak' hahahaha.. bosan agaknya makan nasi goreng aje kekekek..

Ayam Goreng Rangup

Tu dia... paha sebeso paha si ayam ni, agaknya ayam obesoti kot hahahaha.. puas makan sekali amsuk mulut.. Sis goreng 3 ketul.. sorang seketul.. walaupun si bujang tu dah makan Maggi, tapi bab ayam goreng ni jangan di lupakan dia, kang ada merajuk hahahaha.. 

Kebetulan ada pedal dan hati ayam yang dah Sis asingkan, goreng laaa sekali jalan, meletop-letop ko, satu keje mengelap dapo memalam hurmmmm... ikutkan boleh je guna Air Fyer, tapi jujurnya, lebih sedap goreng ayam dalam minyak dari air fryer tu.. tak apalah kalau orang kata tak sihat, bukan selalu punnn.. 

Iyerr jarang-jarang juga Sis goreng ayam macam ni kalau tak ye ye.. biasa ayam akan di buat menu berlauk masak berkuah.. kalau dah sampai goreng tu, memang masak emergency laa..  tak jadi lauk laa, habis meratah aje macam malam tadi.. tapi Yana makan dengan nasi.. 

So harini nak masak apa?.. Plan nak masak Daging Masak Kurma sama kentang dan karot.. sedapkann, esok panaskan cecah dengan roti, perghhh... Daging pun dah keluarkan tu.. Ikutkan hari Sabtu adalah OFFday, tapi harini rajin nak masak hehehehe.. 

Korang masak apa?... 


P/S: Rindu semakin mendalam, rindu serindunyaaaa... 

5 comments:

  1. Alaaa.. terliur pulakkkkk... Lama x telan maggi...Kalau maggi berkuah, sy wajib letak telurr..gitu.. Bawang goreng buat tambah2.. and sos.. Auuu.. jgn rindu im.. Tibberrr

    ReplyDelete
  2. SA cuti masak..mak yang masak..lauk Masak Tempoyak Daun Kayu....yummyy...makan lauk ni je sebab lauk ni tak sesuai makan dengan lauk2 banyak...hehehe...

    ReplyDelete
  3. Ako smp x tau nak maakn apa.. Td je makan kopok goreng.. Bdk2 mmg mak nya masak sapgeti je... Dh skrg tgk menu ko rs lapar plk hahaha

    ReplyDelete
  4. salam tuan rumah...

    emm megi... makanan ruji masa dok asrama... tp tak secantik persembahan kat atas tu la huhuh

    kata nye 2 minit huhuh

    selamat tuan rumah...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.