SABTU YANG SIBUK DENGAN MAKAN-MAKAN


SABTU YANG SIBUK DENGAN MAKAN-MAKAN | SALAM Ahad korang, harap korang sihatlah yaa. Pagi ni baru sempat nak ngadap laptop haa.. semalam Sabtu yang sibuk dengan makan-makan bersama keluarga. Dari pagi membawa ke malam, Sis menemani Suami hanya duduk dalam kereta ke sana ke sini mencari makanan dan ronda-ronda sekitar Pasir Gudang berdua hahahaha.. 

Jadilah kan, naik tepu duduk rumah sesaja, so bila Suami tak kerja, maka apalagi, memang habiskan masa dengannya aja laa tapi dating dalam kereta buat masa ni.. Ye laa nak turun makan kat kedai tak boleh, nak pi Mall ke belum ada keberanian, walaupun dengarnya SOGO Midvalley tu dah buka, so nak taknak dapat jalan-jalan duduk dalam kereta aje pun dah happy gilerr ko hahaha.. 

Sabtu Yang Sibuk Dengan Makan-Makan

Seawal pagi kami dah keluar pi beli sarapan. Mula Sis nak buat nasi goreng, tapi Suami kata, nak makan Roti Canai, so keluarlah pi belinya.. alaa beli belakang rumah aje jalan nak pi Kong Kong tu. sesambil tu dapatlah cuci mata sambil lihat pemandangan sekitar kampung hehehehe.. 

Lepas beli sarapan, singgah le kedai kejap tapi Suami je yang turun, Sis suruh beli telur, kat rumah dah kehabisan telur, anak bujang dah berapa kali pesan suruh beli, tapi Emaknya lupa ajeee.. naik kereta, kemain banyak pulak Ayanya meyoping yaa.. lebih dari telur di belinya hahahaha.. 

Sabtu Yang Sibuk Dengan Makan-Makan

Akhirnya... menjadi juga Serawa Durian Sis semalam. Kebetulan dah ada daun pandan yang kawan Sis beri tu, so lepas sarapan, Sis pun mula memasak. sambil Suami mengemas barang-barang mancingnya.. Suami sampai tegur, kemain sedap bau serawanya ketika mereneh dalam periuk. 

So tengahari tu kami anak beranak hanya lunch serawa Durian aje hahahah.. Sis masak terlebih pulutnya, petang tu Suami makan pulut dengan lebihan ikan masin gelama yang Sis goreng semalamnya, sedap plak katanya hahahaha.. 

Nanti Sis buat posting khas Serawa Durian ni okay.. 

Sabtu Yang Sibuk Dengan Makan-Makan

Selesai makan dan berehat, petang tu kami keluar kejap ronda-ronda.. lihat gelagat orang ramai atas jalan hahahaha.. pastu singgah kejap Kong Kong hantar bekalan biskut di sana. Perjalanan balik, anak mesej minta belikan Satay. Ayahnya belikanlah semalam 40 cucuk hahaha.. 

Makanlah semalam ngadap Satay anak banak sambil berborak.. siap Ayahnya buat video call dengan anaknya di Subang. Kakak pun tak balik Raya Haji ni. Katanya susah nanti nak kuarantin, then nanti kalau PKPD tamat, lagi banyak kerja dia nak buat.. malas nak ulang alik katanya.. 

Takpe Kak, Mak dah orderkan Kakak menu raya nanti.. siann anak Mak.. 

Sabtu Yang Sibuk Dengan Makan-Makan

Dan malamnya, apalagi kami anak banak layan Netflix laa.. satu per-satu movie kami nengok, dan yang best sekali movie Betaal tu, perghh suspen gilerr arrr.. punya fokus Sis anak banak nengokk.. dan sambil tu, Yana pi rebus plak Keledek Rebus ni.. makan lagikkkkk.. 

Yang Ayahnya pulak bedal Keropok Goreng dalam botol tu haa sambil layan tv., Sis bebel gak, kang banyak sangat makan, nanti mulalah batuk-batuk... ermmm tapi kalau dah sedap, ehhh makann teruss, setengah botol dah habis kopok tu, malam tido terbatuk-batuk... degilkannn.. 

Alhamdulilah.. tu ler aktiviti kami anak beranak semalam, dan Sis habiskan masa bersama Suami seharian dalam tempoh PKP ni haa.. walau masa yang di luangkan tu tak sama macam dulu.. kalau dulu bolehlah pi Mall, cuci mata, makan sana sini dan merentas daerah jenjalan...but now.. kita patuh aje laa arahan kann.. siapalah kita nak langgar SOP .. ermmmm... 

So harini?.. Harini OFFday.. dapo tak berasap hahaha.. 
Kata Suami tuggu 'ikan' sampai hahahaha.. 


P/S: Terima kasih Ya Allah ❤

No comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.