ANTABAX MEMPERKENALKAN 'SENSITIVE TO YOUR NEEDS' (SENSITIF KEPERLUAN ANDA)

 ANTABAX MEMPERKENALKAN 'SENSITIVE TO YOUR NEEDS' (SENSITIF KEPERLUAN ANDA) | Antabax, rangkaian penjagaan peribadi antibakteria nombor 1 Malaysia memperkenalkan kempen “Sensitive to Your Needs” (“Sensitif Keperluan Anda”), untuk meningkatkan kesedaran kulit sensitif di negara ini melalui satu inisiatif pendidikan jenama.

Kulit sensitif merengsa dengan mudah kerana ia lebih nipis dan bertekstur halus menyebabkan ia lebih mudah terdedah kepada sinaran matahari dan udara yang telah tercemar. Bagi sesetengah orang, kulit menjadi sensitif disebabkan oleh tindak balas alergi terhadap makanan, bahan dan juga aroma, akan menyebabkan kemerahan, kekeringan atau kulit gatal.


Rangkaian  Sensitif dari Antabax, krim mandian antibakteria yang inovatif dengan pH yang seimbang sebanyak 5.5, 100% bebas sabun dan bebas alkali, dengan aroma yang menyenangkan, ringan dan halus, sangat baik dan lembut untuk sensitif kulit, seterusnya memberikan perlindungan antibakteria sebanyak 99.9%.

Diperkaya dengan vitamin dan pelembab semulajadi ia mengembalikan tahap kelembapan semulajadi kulit dan meminimumkan kerengsaan kulit yang disebabkan oleh kekeringan, untuk kulit yang lebih sihat dan licin.


Ia disahkan 'Halal', memberikan keyakinan kepada umat Islam untuk menggunakannya.

Rangkaian sensitif terdiri daripada krim mandi antibakteria yang boleh digunakan oleh seluruh keluarga, termasuk bayi.

Menurut Mandy Lee, Pengurus Kanan Produk, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, Antabax telah berusaha keras untuk mendidik pengguna tentang pemilihan jenis produk yang sesuai untuk kulit sensitif.

"Kami telah mengemas kini label pada produk, serta memberi peluang kepada pengguna melalui program “one for one exchange” kami, yang kini sedang berlangsung sehingga September. Pada acara hari ini, kami amat gembira dengan kehadiran Dr Sharon Gopalan, ahli dermatologi terkemuka untuk bercakap mengenai kulit sensitif. Kami akan terus menjadi tuan rumah untuk lebih banyak inisiatif pendidikan seperti di acara dan juga dalam talian," kata Mandy.


Pada majlis itu, Dr. Sharon Gopalan dari Procare Dermatology, ahli dermatologi dengan pengalaman selama 10 tahun, yang telah merawat keadaan kulit seperti Gangguan Pigmentasi, Ekzema, Psoriasis, Jerawat, Jangkitan Kulit, bersama dengan peserta mengenai rejim kulit sensitif. Beliau memberi nasihat kepada orang ramai mengenai kaedah yang betul untuk penjagaan kulit sensitif.

Mia Ibrahim, seorang wartawan, berkongsi bahawa beliau lebih suka krim mandian dengan antibakteria, kerana beliau mempunyai gaya hidup aktif, tetapi kebanyakan jenama antibakteria yang lain tidak sesuai dengan kulit sensitif. "Saya amat gembira apabila mendapati Antabax mempunyai rangkaian untuk kulit sensitif. Kini, saya menggunakan krim mandian Sensitif Antabax dan sabun pembersih tangan untuk sementara waktu, saya tidak akan bertukar ke jenama lain," kata Mia dengan senyuman.

Untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai Antabax, sila layari www.fb.com/NewAntabax untuk laman Facebook atau @antabax di Instagram.


P/S: Anatabaz ni memang bagus, Sis kadang beli juga sabun mandinya. Suami yang suka beli. Sis guna aje.

6 comments:

  1. Tengok nama pun dah tau bagus. Eh, yg tengah2 tu mcm Yana ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr Kak @Seri, Suami kita yang suka beli Antabax ni...
      Semalam pun bagitau Yana, macam muka dia hahahah

      Delete
  2. Wahhh dulu belum ada yang sensitif ni...kalo macam kita, ada alergik, takleh pakai yg biasa tu..kena pakai yang acidic..lepas ni bole la try antabax untuk kulit sensitif ni..yeehaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr @Sunah, cubalah, pakai yang sensitif punya, tonyoh kat mata tu haaa hahahaha

      Delete
  3. Replies
    1. Sama dengan Suami Sis suka pakai dan guna Anatabax @Suria, sekarang dah ada untuk orang yang ada enzema...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.