CUBA UNTUK KURUS, TAPI HIDUP INI TERLALU SUKAR

CUBA UNTUK KURUS, TAPI HIDUP INI TERLALU SUKAR | Poyo punya ayat Sis Lin oi!! Hahaha kang bila Sis ko kata nak kurus, ada je yang kata 'Nak kurus tang mana lagi Sis oi'..adeii agaknya mata dia je yang nampak Sis ko kurus ek..hahaha.

Ke mata Sis aje yang nampak badan sendiri gemok? Atau ramai yang nampak Sis ko gemuk, tapi sebab nak jaga hati, mereka diam dan cakap aje kurus, kan kan kan...๐Ÿ˜†

Satu perangai Sis ko, orang kata gemuk ke kurus ke, Sis maintain aje diam, sebab selagi seluar dalam dan baju dalam Sis muat, dan juga seluar atau baju-baju Sis semua masih muat di pakai, maka Sis claim diri Sis ni kurus hahahaha. Lain ler kalau dah semua benda ko tak muat, semua kena beli baru, haaa itu ya kau gemuk!

Tapi Sis masih okay, baju 3 tahun lepas pun boleh pakai lagi, tapi ko jangan suruh pakai baju 5 tahun lepas, memang sendat la oii hahahaha.

Takpe gemuk-gemuk ada yang sayang.
Gemuk-gemuk dah pun kahwin..
Gemuk-gemuk dah ada 3 orang anak..

So apalagi ko nak..bersyukur aje gemuk ke kurus ke janji sihat!.



Ko tengok, macam mana kurus? Kalau dah rojak petis sesedap itu depan mata? Cer cite cer cite hahahaha

Makanya makan aje laa, selagi boleh makan ye kita makan, nanti dah tak boleh makan, kita minum aje huahuahua..Dasar degil ek Sis Lin ni hahahaha.

Bukan taknak kurus, ko ingat nak kurus ni 2/3 hari ke? harini kau senam esok dah kurus? Biol ke apa?? Ko makan ubat kurus pun belum tentu kau kurus, lagi dapat penyakit ada. So kita biar kurus dengan cara sihat.

Makan biar banyak tapi kuantiti sikit. Boleh cut sugar, boleh eat clean, tu kan elok, dari nak telan atau minum ubat kurus tu, merosakkan organ aje!

Yang penting periksa tahap kesihatan setiap 3 bulan. Buat apa kalau kurus tapi berpenyakit, ada orang kurus kolestrol tinggi tau! Jangan tak tau. Yang gemuk tu kadang lagi sihat, cuma semput aje nak jalan jauh hahahaha.

Eh dah laa emosi betul kalau tulis cite gemuk ni laa..sendiri mau ingatlah ek.
Okay dah, bye dulu, nanti sambung.
Nak packing baju, esok nak bercuti 3 hari 2 malam, yehuuuu...


P/S: Kurus ke gemuk ke, janji tutup aurat! Jangan dah kurus terus pakai ketat-ketat! Sekian..

4 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulilah @Wak, bersyukurlah walaupun gemuk tapi sihat hehehe

      Delete
  2. nak kurus tapi nak sihat...bukan kurus berpenyakit..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus! Itu yang sebenarnyaaa @Sunah, kurus supaya senang nak beribadat ..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.