KEKAL YAKIN 100% SEPANJANG HARI DENGAN PENJAGAAN DIRI DARI DETTOL

KEKAL YAKIN 100% SEPANJANG HARI DENGAN PENJAGAAN DIRI DARI DETTOL | Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100% sepanjang hari. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga korang daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, 

Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik.

Kalau dulu sebut je Dettol semua taknak sebab suka kaitkan Dettol dengan bau ubat hospital. Tapi sekarang tidak lagi. Dettol punya haruman berbau pain yang sangat wangi dan segar kesegarannya. 

Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan. 

Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol.


Kekal sihat dan dilindungi sepanjang bulan Ramadan dengan Dettol!

Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam (Ramadhan), adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. 

Produk-produk Dettol juga menawarkan kadar pembunuhan kuman yang tinggi dan disarankan oleh pakar kesihatan berdasarkan keberkesanannya yang terbukti dalam mengekalkan kesihatan keluarga.

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol.

Sabun Dettol Percuma > 20 Lokasi Bazar Ramadhan 

Selain Sabun Tangan Dettol, antara produk Dettol yang menjadi kemestian ada di rumah Sis, adalah : 


Dettol AntiBakteria Handwash 

Tahukah korang bahawa Sabun Tangan Dettol Antibakteria Original membunuh 99.9% daripada kuman dan bakteria? Penggunaan harian melindungi tangan korang daripada kuman dan membersihkan tangan korang secara lembut. 

Macam Sis memang suka letak di sinki dapur, jadi selesai buat kerja di dapur, memang keutamaannya mencuci tangan dulu hingga bersih . Ianya 100% yakin perlindungan yang dipercayai daripada kuman setiap hari dan juga nikmati kesegaran Sabun Tangan Dettol Antibakteria Original dengan haruman pain.

Formula pH-seimbang dengan perlindungan Dettol membersihkan dan melindungi kulit korang untuk rasa bersih dan sihat setiap hari.


Dettol Antibacterial Wet Wipes 

Dettol Antibacterial Wet Wipes membunuh 99.9% kuman pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Kain yang bertekstur lembut membersihkan kulit korang tanpa kerengsaan. Rumusan yang dipercayai anti-bakteria Dettol membunuh 99.9% kuman berbahaya. 

Sebab itu Sis suka meletakkan wet tissue ini di area tempat Sis berkerja mengadap laptop, jari-jari kita menaip di keyboard tu, kita tak nampak kuman tersembunyi kan? Jadi Dettol Antibacterial Wet Wipes melindungi dari pelbagai kuman yang tidak kelihatan. 

Tidak terlalu basah kerana Pra-lembap airnya yang telah ditapis. Meninggalkan kulit korang berasa segar dengan haruman ringan selepas digunakan. Bebas daripada alkohol, pencerah optik, dan formaldehid. Senang di bawa kemana sahaja. 


Dettol Antibacterial Body Wash 

Membunuh 99.9% kuman. 100% yakin dengan perlindungan yang dipercayai daripada kuman setiap hari. Gel Mandian Dettol Antibakteria pH-seimbang Original dengan haruman pain. Formula pH-seimbang dengan perlindungan Dettol yang melembabkan kulit bertahan sehingga 8jam. Ia membersihkan dan melindungi kulit korang untuk rasa bersih dan sihat setiap hari.

Ianya Anti-Bakteria. Sesuai untuk mereka yang punya Enzema atau penyakit kulit atau jenis badan berpeluh. Kalau mandi gunakan Gel Mandian Dettol ini memang akan rasa segar, bersih sepanjang hari. 


Kekal Dilindungi Kebaikan Dikongsi 

Tentang Dettol 

Dettol telah menjadi jenama antiseptik yang dipercayai semenjak tahun 1932 dan merupakan jenama antiseptik yang terkenal di seluruh dunia dan juara kesihatan keluarga yang dipercayai. 

Jenama ini telah kekal kontemporari menerusi pelancaran produk-produk baru dan menawarkan para pengguna pelbagai jenis produk merangkumi pelbagai jenis kategori bagi melindungi mereka daripada kuman. 

Ini termasuklah gel mandian, sabun, pembasmi kuman, sabun pencuci tangan dan tisu basah anti-bakteria. Dettol merupakan jenama yang dipercayai oleh para ibu untuk melindungi keluarganya sepanjang hari.






P/S: Siapa sini suka gunakan produk Dettol? Jemput join Giveaway di IG @akusislin ! 3 pemenang okay. Hadiahnya, tentulah produk Dettol. Tunggu...


6 comments:

  1. Produk yang diyakini
    Patut ada kat rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr tak semua, janji ada satu @Warisan Petani..untuk kebersihan diri ..

      Delete
  2. kita suka bau wet wipes dia..wangiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, sampai kalau guna habis sampai kering di sental tangan @Sunah hahahaha

      Delete
  3. betul la sis.. dulu bau sabun dettol ni kuat sangat bau hospital.. skrg tak lagi.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn..memang kalau anak Sis pun, kalau kata nak beli Dettol, semua taknak @Dilah, bau ubat katanya, sekarang dah nak sebab dah wangi bau Pain..hehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.