SEBELUM LEBARAN DAN SESUDAH LEBARAN

SEBELUM LEBARAN DAN SESUDAH LEBARAN | Hari hujung minggu macam ni, time hari bercuti ni, ada ke yang nak datang baca post blog kita ek? Lagi pulak memasing sibuk buat persiapan raya. Keluar soping baju raya, kasut raya, ada yang tengah buat biskut raya, ada plak yang dah mula melapis kek. Dan pun ada juga yang sibuk menjahit siapkan tempahan baju raya orang. 

Ermmm...so kalau hari cuti macam ni memang takdenya lah orang nak duduk membaca bukak blog ko oiii.. Yang ada blog pun, dah tak nyempat dah nak menaip buat entri bagai. Dah mula bizi dengan kerja-kerja lain. Sis ko je ni yang rajin menaip dan membebel kat blog ni, macam dh takde kerja lain ek hahahaha..

Bukan takde kerja, tapi curi-curi masa menaip dan update. Kebetulan laptop memang on letak di bawah berdepan dengan dapur. Kebanyakkannya pun Sis buat autoupdate. Sambil masak kat dapur menaip, sambil menunggu mesin baju menaip, sambil tunggu anak bersiap makeup bagai menaip, tu curi-curi masalah tu namanya. Kadang lepas sahur menunggu Subuh, haa Sis menaip. 

Dah tak pandai biar blog takde update, rasa kekok plak. Kecuali memang bizi gilerrr atau sakit, haaa masa tu memang blog Sis ko sunyi sepi. 

Cerita? Ceritalah apa-apa je, mana ada idea yang keluar Sis ko cerita dan membebellah. Macam sekarang ni ha, dah takde idea dah, so ko nengok gambar dan 'Lu Fikirlah Sendiri' hahahaha...


Sebelum Lebaran vs Selepas Lebaran

Siapa yang macam ini? Sila jangan komen, yang maintain, sila komen hahahaha..

Apa ko ngase? Ngase insofkah? Hahahaha...
Sama-samalah kita menginsafi diri ye.. 

Geram pulak kita, biskut sapolah ni tau, terlebih baking powder agaknya sampai kembang gitu, terus jadi viral lebaran....hahahahah...





P/S: Esok nak masak berbuka apa ek....pening head fikir nak masak oiiii....


12 comments:

  1. Yang sesudah tu pun tetap cumil Sis..hihihi..betul la ni masing-masing dah mula sibuk buat persiapan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terlebih baking powder @PC hahaha kembang semacam hahahaha

      Delete
  2. belum lebaran lagi jadi belum tahu...


    p/s: memandangkan sis suka menaip apa kata boleh menulis buku pulak lepas nie...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha harus berjaga-jaga @MRHanafi hahaha...
      Dulu ada pelawaan minta menulis dalam ruangan majalah tapi kita tolak sebab takde konfiden hahahaha

      Delete
  3. harap2 maintain je lah...takpe, sesudah seminggu lebaran kita diet ye..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha jangan sesudah seminggu lebaran jadi kek lapis pulak @Sunah hahahaha

      Delete
  4. Hahahahahhahhahhahahahahaahhahahahahahahhhaa.. Terlebih baking powder..... Mamposss gelakkk sensorangg nii... Hahahahhahahahahhahhaaa... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa oiii kemain suka ko ea, jaga-jaga @Farahain hahahaha

      Delete
  5. kita mmg nak gemuk, sis..haha..so okey je kalau jdi cam hat sebelah yg terlebih baking powder tu...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh ko nak gemuk @Fieza..erkkkk jangannnn nanti dah gemuk susah nak turun woiii...

      Delete
  6. waduhhhh waduhhhh. nak doa nii supaya saya jangan jadi yang sesudah lebaran tu. kang tak muat baju raya hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaah cepat doa sebelum baking powder naik @Sayidah hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.