RESEPI AYAM MASAK KICAP PEKAT PEDAS. MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI AYAM MASAK KICAP PEKAT PEDAS. MUDAH DAN SEDAP! | Kenapa cakap mudah? Sebab ayamnya tak payah ko nak goreng. Kenapa cakap sedap? Sebab memang resepinya sedap. Sendiri masak sendiri pujilah. Hahahaha..

Okay, menu ini adalah menu kesukaan Suami dan anak-anak. Lebih-lebih lagi kalau time raya. Raya mesti Suami minta masakkan resepi ni, cuma bezanya raya, Sis masukkan suun dan juga tauhu kering, so memang akan masak kering seakan sambal jawa tapi lain. Sama tapi beza keduanya hehehe. 

Kalau masak hari-hari (bukan hari raya), hanya masak macamtu ajelah. Masukkan tomato atau kalau korang rajin gorengkan kentang dan masukkan aje dalam masakan tu. Mudah dan sedap! 

Korang cubalah. 


Yerr ayam tu tak payah di goreng, hanya tumis bahan dan masukkan ayam, biar dia mereneh bersama bahan dan juga kicap sampai dia pekat. Perghh nanti aroma dia naik, kemain sedap ko. Kembang kuncup lobang hidung ko nanti time masak hahahaha.

Sila tahan nafsu hahahaha..


Haaa nah, bagi siap posing dalam kuali DIY lagi haaa...kang ada yang tak percaya plak Sis ko masak, kang di katanya kita beli di bazar (PARAM) hahahaha. 

Sekali tengok memang terliur, berkali ko nengok, agak-agak esok korang cuba tak? Hehehehe. Nak resepi ke? Rasanya sebelum ni dah pernah bagi resepinya..


Okaylah Sis kongsikan resepinya di sini tapi Sis malas nak menulis. Korang silalah klik dan baca resepinya di : https://www.sislin76.com/2018/05/ayam-tanpa-goreng-masak-kicap-pekat.html

Jangan malas membaca, klik dan baca yaa..hahahaha
Harini korang masak apa plak? Harini anak Sis masak, masak apa Sis pun tak tau, sebab siang hari ni (ketika ini) Sis keluar JJCM bersama geng sekolah. 

Kemana? Mana boleh bagitau, hahahaha rahasia 😜 

OkBai ! 
Selamat berbuka puasa korang ..





P/S: Dan bila Suami mula hantar mesej bagi gambar-gambar baju raya, ermmm Sis tak ready lagi nak soping baju raya..huhuhu ...mood raya belum sampai. 


RESEPI AYAM MASAK KICAP PEKAT PEDAS. MUDAH DAN SEDAP! RESEPI AYAM MASAK KICAP PEKAT PEDAS. MUDAH DAN SEDAP! Reviewed by Sis Lin on Wednesday, May 15, 2019 Rating: 5

12 comments:

  1. sgt menggoda menu ayam kicap akak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe nanti cubalah yaaa @Norhidana ...

      Delete
  2. PEHHH.. MEMANG SENANG LA AKK PALING TAK SUKA RESEPI LECEH-LECEH, AYAM NAK KENA GORENG DULU LA.. NYAMPAH! HAHAHA.

    EH, KITA PUN LOM ADA MOOD NAK RAYA MENGENANGKAN PENDAFTARAN IMAN JER NANTI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Kak @Seri, buat apa nak susah-susah kalau benda boleh buat senang hahahaha...

      Sama dah macam Lin laa tahun lepas, orang sibuk prepare raya, Lin sibuk dengan urusan settlekan hal Amat ...

      Delete
  3. Kita pun kalo buat masak kicap ke masak ape ke, jarang goreng dulu ayamnye..da terbiasa mak ajar masak camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...benda boleg senang, buat apa nak buat susah-susah kann @Sunah, janji sedap...

      Delete
  4. Buat sahut sedap ni..tq share resipi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama @Ismimaizura..memang sedap..cubalah ...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.