BILA TEKAK MENGIDAM NAK MAKAN DIM SUM HOTEL


BILA TEKAK MENGIDAM NAK MAKAN DIM SUM HOTEL | Kemain ekk dia punya mengidam, sampai ke hotel ekkk hahahaha.. eh tekak i suka i laaaa kannn... lagi satu kalau dah rasa nak makan, jangan tangguh, agak boleh beli berbaloi dan mudah pembeliannya, haa kita lebur sikit wang, kita order dan beli, beri kepuasan pada diri sendiri. 

Begitulah yang selalu Sis buat. Bab makan memang tak suka lokek.. lagi satu tak kisah laa, makan menu restoran ke, warung ke, kedai makan tepi jalan ke, atau pun menu hotel ke, rasa nak makan, yee kita makan. Harga kalau rasa berbaloi dengan menu dan pengalaman yang pernah ko makan, kira okay je beli kan. Yang nak makan pun tekak sendiri. 

Dan semalam, tekak terpanggil nak makan Dim Sum, belek punya belek kat group seller FB, semuanya jauh, lebih dari 10km seller nak kena hantar, cari lagi semuanya takde, so anggap aje laa takde rezeki. Tapi tiba-tiba ternampak pulak iklan di FB Pages Renaissance Johor Bahru Hotel, yang mereka now tengah promosi menu Dim Sum dari Wan Li Restaurant mereka. Waaaa memang suka, sebab Sis dah banyak kali Dine-In makan di situ. 


So apalagi, Sis pun belek laa di link menu mereka. Ada lebih 25 jenis Dim Sum yang mereka sajikan untuk takeaway atau pick-up di sana. Dan ada menu-menu tu memang Sis tau kesedapannya sebab dah pernah makan. 

Harga pun masih boleh mampu beli dan nikmati, kalau korang yang pernah makan di Wan Li Restaurant tu, korang tau laa rasa sedapnya Dim Sum mereka, berbaloi dengan harga yang korang bayar. Dan kalau boleh Dine-In, bukan 25 jenis Dim Sum je ado, tapi lebih dari 80 jenis Dim Sum, ko rasa????... 

Tapi untuk takeaway dan pick-up ni, mereka hanya sediakan 25 jenis sahaja, yang mana, tu semua 'highlight' menu yang rata-rata pengunjung suka makan. 

Untuk kali pertama Sis takeaway Dim Sum ni, Sis order 5 jenis aje yang menjadi kesukaan Sis hehehe.. cukuplah untuk makan lepaskan ngidam. Sebab setiap set tu pun ada 3 ketul, so okaylah untuk di makan 3 orang bersama anak Sis hehehe.. next time laa kita order bebanyakkkk... 

Meh tengok antara 5 Dim Sum yang Sis order semalam di Wan Li Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel. 

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Deep-Fried Prawn Rolls With Oats
RM 15.00 | 3 pieces

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Pan-Fried Glytinous Rice
RM 13.00 | Whole pieces

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Steamed Sweet Taro Buns 
RM 12.00 | 3 pieces

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Deep-Fried Prawn Dumplings With Mayonnaise
RM 15.00 | 3 pieces

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

Siew Mai
RM 13.00 | 4 pieces

Bila Tekak Mengidam Nak Makan Dim Sum Hotel

[Baca Juga] : Menu Ala-Carte Dim Sum Wan Li Restaurant 

Haaa amacam? Nampak sedap kann semuanya.. yaa siyes sedap, masa sampai tu masih panas berwap lagi, puashati makan, sama rasa kalau makan dine-in kat sana, walaupun nampak portion tak lee berapa nak banyak.. tapi sangat berbaloi laaa sebab dapat makan menu Dim Sum dari hotel 5 bintang ke rumah, ecececee gituhhhh.. 

Bermula semalam korang dah boleh mula order. Samaada takeaway atau pun korang nak pick-up sendiri di sana. Atau kalau memang malas nak keluar, pun boleh order melalui GrabFood, pun dah ada dah sekarang. 

Cuma kalau jarak lebih dari 10km tu, Sis tak pasti, korang kena tanyalah pada pihak yang berkenaan ya. Sebab kalau dari rumah Sis ke Renaissance ni, tak sampai pun 10km.. so boleh je hantar atau takeaway.. nanti korang tanya laaa ya, details ada di bawah ni.. 

Cafe BLD : +6073813322


Stay Safe korang!! 


P/S: Tengok menu harian ala-carte mereka pun sedap, ingat nak order gak lerr, tunggu time malas nak masak hahahaha.. 

17 comments:

  1. Sedap giler nampak semua tu! Saya pun nak mengidam juga ni hihihiiii!

    ReplyDelete
  2. adoiiii siew mai siew mai...
    sodap eh...!!
    Pat kan jauh...
    tunggu gaji la nak order dim sum gak kat dollys

    ReplyDelete
  3. sedapnya, kaella haritu ngidam dimsum jga, beli salah tempat, alamatnya nangis tak sudah, tak sedap rasa. 😭

    ReplyDelete
  4. Menarik nampaknyaaa... dumpling pun favourite woi...

    ReplyDelete
  5. Sis tau tak, Rawlins pegi Eco hari itu dan tapau pek dimsum kat situ sebab memang akan minum petang dengan dimsum hahaha

    Tapi Sis nyer lagi original la kot!

    ReplyDelete
  6. Adui kak lin ni.. Terus dari menu nasi kandaq hari ni bertukaq jadi dimsum😂😂😂

    ReplyDelete
  7. Ya Allah mana nak cari kat Shah Alam niiiii... Nampaknya kena belajar buat dim sum sendiri la PKP ni haha adehh...

    ReplyDelete
  8. Kalau la ada kat Seremban kan best..SA pun tengah mengidam ni nak makan dim sum...Dolly Dim Sum pat NuSentral tutup plak x leh dine in....huwaaaa...nakkkk

    ReplyDelete
  9. Aaaaa kenapa ye dimsum dekat hotel memang sedap2 , pernah makan dekat satu hotel ni, aduh sedap gilaaaa, lapar la pulak

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya kite pun mengidam nak makan yee. Dah lama stalk dimsum kt sini. Ada kedai baru buka tapi lockdown la pulak feeling makan kt kedai tak sama dkt rumah haha

    ReplyDelete
  11. kemain sedap sis oiiii.. suka layuq makanan sedap2. nak pindah jb la camni haha

    ReplyDelete
  12. ya. bab makan jangan kedekut dan jangan terlampau membazir jugak. duit boleh cari. jadikan makanan tu sebagai reward utk diri sendiri

    ReplyDelete
  13. Untunglah hidup yer mengidam jer sampai mengidam jer sampai hehehe.. Kita ni mengidam macam-macam tak pernah ada orang nak kasi wakakakaka. Dim Sum goreng tu sedapnya membuka selara betul nak pergi beli lah yang segera punya...

    ReplyDelete
  14. Uishhh sedapnya makan dimsum, nak usha juga la... dulu rajin dengan mommy g Hotel makan unlimited dimsum buffet! Now dah almost a year plus tak dine in makan sedap2 macam ni..

    ReplyDelete
  15. aih, my tekak mengidam dimsum setiap hari sepanjang mco ni :( thanks for sharing this amazing article, i prefer hotel dimsum too as it is really delicious and fresh!

    ReplyDelete
  16. Dim Sum ni fav betul. Tambahan beli frozen dan kukus sendiri. Makan-makan sama keluarga dan panas-panas cicoh sos bbq. Fuhhh nyummeh!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.