ZAMSHURI BANTU RAMAI USAHAWAN BERJAYA SECARA PERCUMA TANPA MODAL!


ZAMSHURI BANTU RAMAI USAHAWAN BERJAYA SECARA PERCUMA TANPA MODAL! | Baca tajuk macam ye tak ye je kan? Mana ada orang meniaga tanpa modal? Yaaa benar, sama seperti apa yang Sis mula fikirkan, tanpa modal bagaimana kita nak mulakan perniagaan, tapi.... jika ada ILMU, insyaAllah semua usaha kita pasti akan membuahkan hasil. 

ILMU kena ada, kalau ada ilmu, apa aje keluar dari mulut korang, ianya boleh jual.. Nak mulakan bisnes, jangan tunggu lama-lama. Kalau sebelum ini ramai yang menangguhkannya dek kesibukan bekerja sehingga tidak mempunyai masa untuk menjalankan perniagaan. Namun, dek kerana pandemik Covid-19 yang melanda seluruh dunia ini, menyebabkan ramai terkesan termasuk segelintir mereka yang makan gaji.

Antara mereka terpaksa bercuti tanpa gaji dan lebih menyedihkan ada yang kehilangan pekerjaan sedangkan mempunyai keluarga, anak bini yang perlu ditanggung. Sebenarnya, tidak perlu masa yang terbaik untuk memulakan perniagaan. Jika hendak berniaga, seharusnya bermula dari sekarang!.

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Apa yang paling utama adalah ilmu dan bimbingan yang betul kerana bisnes bukan boleh dibina dalam masa sehari. Jangan tunggu sehingga dah takde kerja baru terfikir untuk memulakan berniaga, kerana dengan peluang yang ada sekarang adalah lebih baik ia dibina sedikit demi sedikit, tentu dapat menambah punca rezeki daripada gaji kerja yang masih ada dan duit sampingan daripada berniaga.

Bak kata pepatah 'Sediakan payung sebelum hujan', sememangnya amat bertepatan dengan situasi ekonomi ketika ini. Macam-macam cabaran melanda, dengan pengangguran semakin meningkat dan jika bernasib baik korang masih berpeluang untuk bekerja tetapi dipotong gaji bulanan.

Jika tidak?... apa tindakan korang?..

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Bagi Zamshuri atau nama sebenarnya Nor Zamshuri Bin Ramli (DSMP,  AMP,  MAPS,  SENIMAN , FDAM), seorang motivator (Honorary Advisor) yang memegang jawatan sebagai Motivator Advisor di RICHWOOD VENTURES BERHAD yang baru memenangi 1st The Asiapez Corporate Asia Brand Awards baru-baru ini berkata, sebenarnya untuk berjaya kena cepat bertindak. 

Sejak tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tahun lalu, Zamshuri banyak membantu ramai usahawan secara PERCUMA tanpa modal bagi mereka yang ingin mula membina dan memulakan bisnes sehingga berjaya. Rata-rata mereka berumur seawal 18 hingga 30 tahun. Dan selebihnya di kalangan dewasa semua peringkat umur. 

Dalam perjumpaan secara virtual Sis dan beberapa media lain bersama Zamshuri baru-baru ini, beliau mengatakan, bukan tentang duit atau modal yang diutamakan tapi tentang ilmu yang perlu diri kita ada. Dan ilmu itu (bimbingan) di beri secara PERCUMA sehingga seorang itu berjaya dalam perniagaan. 

Malah kata beliau, ada yang bermula dari kosong sehingga boleh menjana beribu-ribu ringgit untuk seminggu jualan. Sis dengar pun teruja okay.. sapa taknak kan?.. 

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Siapa Nor Zamshuri Bin Ramli? 

Kalau korang nak tau, Zamshuri ini adalah seorang selebriti (penyanyi, pelakon, hos TV) satu ketika dulu. Jika korang mengenalinya sekitar tahun 90an, mesti korang masih ingat akan beliau. Kini beliau lebih berjinak kepada menjadi Motivator Advisor RICHWOOD VENTURES BERHAD kepada usahawan-usahawan, dan juga beliau adalah seorang  FACILITATOR ILaj Syarie  Pengubatan Islam di KSKcare JAKIM Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.

Beliau juga adalah PEMERHATI RASUAH MALAYSIA (PPM-010-14-24072017) dan ahli NGO beberapa syarikat dan pertubuhan persatuan Malaysia. 

Taraf Pendidikan : 
Bachelor Degree in Communication (Hons) Universiti Utara Malaysia
Bachelor Degree in Islamic Medicine ( Darussalam Malaysia )
Diploma in Arts of Speach and Profesional Motivational Speaker (Ampro) 
Mastery in Human Behavior Science (Sterling Management & Universiti Malaya Academic Association)
Certificate in Islamic Syarie Counseling (JAKIM) 
Certificate in Islamic Psychospritual (JAKIM )
Certificate in Islamic Medicine (JAKIM) 
Certificate in Islamic Madicine (Isnad Tadawi)

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal


Perniagaan Yang Tiada Risiko
Panpay Marketplace Project Online

Tiap kali fikir nak bisnes, yang terlintas dalam fikiran ialah tentang halangan dan masalah. Modal tak cukup, kat mana nak buka kedai, berapa sewanya, untung ke tak dan yang paling takut sekali, kena tipu, dan macam-macam lagilah yang bermain kat fikiran. Fikir punya fikir, tak buka juga bisnes tu. Betul tak?

Memang betul kita kena fikir masak-masak dan buat perancangan dengan teliti sebelum kita mulakan perniagaan. Tapi tak semestinya memerlukan modal yang tinggi. Macam mana pun cara semuanya akan berbalik kepada diri korang sendiri. Kalau korang rajin, dapatlah untung lebih. 

Sebab itu kena kaji dan selidik dulu, kita nak bermula dari mana. Yang penting, disiplin diri. Cuba dulu, mana tau satu hari nanti boleh jadi ‘businessman’ atau 'businesswomen' yang berjaya. Orang berjaya tidak bertangguh. Fast action fast result. Now or Never. Bisnes adalah tentang kepantasan. It’s all about SPEED. 

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

Zamshuri Bantu Ramai Usahawan Berjaya Secara Percuma Tanpa Modal

So korang tunggu apa lagi, nak menjana pendapatan berterusan? Nak mulakan bisness? Tiada modal? Tiada mentor? Now Bro Zamshuri boleh bantu korang. Jika kita nak capai satu benda yang kita tak pernah capai, kita kena berani buat perkara yang kita tak pernah buat.

Untuk maklumat dan keterangan lanjut : 

Bro Zamshuri 019 - 6555219 
Adam Zamshuri 011 - 37528936
Aiman Zamshuri  019 - 2404983 

E-mail : zamshuri123@yahoo.com


P/S: Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya... ye dakkkk.. Semoga ada rezeki korang semua.. aamiinn.. 

16 comments:

  1. The hand that rocks the cradle is able to shake the world. Cuba je kan Sis.

    ReplyDelete
  2. Wow....this guy is really doing a good job. May Allah s.W.T bless him. Insya'Allah. I think I should share this post with my BFF. Dia nak sgt start business sendiri.

    ReplyDelete
  3. nak berniaga ni, bukan mudah. kena ada modal, keazaman, semangat, support from famili and friends. semua la. kena tahu matlamat dan risiko.
    ilmu ilmu ilmu. tanpa ilmu, duit byk pun tak guna, kan?

    ReplyDelete
  4. Memang nak buat apa pun kena berguru, dan berguru pun kena yang betul dan terbukti track record. Kalau macam nie, memang layak dijadikan panduan dan berguru dengannya

    ReplyDelete
  5. betul tu, jgn takut nak mencubaaaa

    ReplyDelete
  6. Hebat. Beliau boleh berjaya ke tahap tu.
    Ilmu perlu ada dalam diri. Nak buat apa pun. Tak boleh main hentam je. Nanti rugi pada diri sendiri juga.

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni memang ramai yang berniaga sebab kena buang kerja dan sebagainya. Bila ada peluang macam ni kena grab cepat-cepat. Ilmu berniaga tu penting.

    ReplyDelete
  8. Memang bagus usaha bro zam ni nak bantu ramai orang. Moga bermanfaat bg mereka yg btl2 memerlukan

    ReplyDelete
  9. thanks so much for sharing this inspiring sharing of successful entrepreneur. enjoy my read. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  10. ilmu dan bimbingan bisnes tu memang penting. Bagus ada program macam ni dapat bantu ramai lagi usahawan untuk lebih berjaya

    ReplyDelete
  11. waktu-waktu pandemic ni memang ramai terkesan, bantuan macam ni pun kadang-kadang memang dicari bagi mereka terutama para usahawan

    ReplyDelete
  12. nak berniaga memang kena mentor yang betul kan, best kalau ada support berpanjangan macam ni..

    ReplyDelete
  13. Memang teringin nak start business dan berjinak dalam dunia usahawan ni.. boleh la sarankan ni kat my housemate, boleh learn together bah!

    ReplyDelete
  14. Em padanlah muka dan namanya macam familiar rupanya selbriti cuma dah tak ingat sangat mungkin sebab perubahan fizikal. Apapun usaha yang dibuat beliau sangat bagus , harap mana yang terkesan tu boleh ambil peluang ini untuk tambah ilmu dan belajar.

    ReplyDelete
  15. Bagus kalau boleh kita kena saling bantu-membantu dalam time kesusahan macam ni.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.